C4 Cactus

Začel/a MSrougeZX, Junij 11, 2014, 02:23:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

Dokler ne bo popustov na cene je predrag.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Septembra pride na trg, decembra ko ne bo ustrezne prodaje bo že novoletni popust...

ModelJT

Saj na avto.net ima Selmar ceno 12400 za osnovnega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Samo res, kaj tem Citroenovim inzenirjem ni jasno? Avto potrebuje motor, ki mu bo kos. Ne pa tele 1.2-litrske igracke ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: dvorjan;185819Samo res, kaj tem Citroenovim inzenirjem ni jasno? Avto potrebuje motor, ki mu bo kos. Ne pa tele 1.2-litrske igracke ...

Ja verjetno se vračamo na filozofijo spačeka...škoda, da streha ni platnena, cena pa kakih 7000 eur...:BigThumbs:

Lovro

Sem imel nekaj dni nazaj pri Merlaku dogovorjen test Kaktusa... Žal je Citroen SLO zaj... in mu jih niso poslali pravočasno.

Oni dizelček z avtomatikom in feel opremo za 14,5 k EUR se mi zdi zanimiv... Bo pa treba ob naslednji priliki še zapeljat ta avto...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

Zadnjič so v Luciji neke škatlice delile ene gospodične. Notri je bil pa rogljiček. Pa na testno vožnjo si se lahko prijavil. Veselje je bilo nepopisno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mr.tin

Včeraj sem ga vozil , naredil sem cca 120km ,  in sicer dizla 1.6hdi in avtomatski menjalnik. Avto teče lepo , malo je višji od klasičnega C4 , lepo drži cesto. Ob hitrosti 140-150km/h ni preveč glasen v potniški kabini.
Manjše luknje v cesti so malce manj  moteče kot v C4 , in glede na to da je višji ne plava po cestišču.
Poraba ob dinamični vožnji (malo bol zaprte ceste, 10 km avtocesta in nekaj regionalnih  km ) po potovalnem računalniku 5.8L/100km.

Volanski obroč malce"oglat" in se ga nisem takoj privadil (ob kakem parkiranju ) .

Robotiziran menjalnik ste že opisali , prepočasen za moj okus, se ga moreš privadit, mogoče mu moreš malce pomagat z stopalko plina, med menjavo prestave mu popustiš plin in deluje veliko bol prijetno,tekoče. Ob prehitevanju je veliko bolje da mu ti sam  prestaviš v nižjo prestavo, drugače se malo išče in v tem času zgubi na hitrosti.

Izgled notranjosti zanimiv , meni všečen(zanimivost-vsi ki so si ogledali avto ki sem ga imel na preizkušnji, so me vprašali če se "ekrančka" spravita v armaturno).

Lp Martin

Gox

Imam občutek da se iz novih avtov vedno manj ven vidi :)

Na hitro probal eHdi-ja 92 robotiziran ... avto skozi crkuje .. STOP&Start sistem bi izključil ... sicer se res hitro prižge, se ga pa tudi precej sliši.

Nevajen dizlov, se mi je zdela mašina kar glasna.

Drugače pa kljub 17-kam dokaj udoben, prednji sedeži so mi všeč ...

ne bi pa imel tistega ta velikega Touch zaslona, raje klasične gumbe za ventilacijo... pa še skoz je umazan :)

Predala spredaj med sedeži ni ... pa glede na to da so delali "klop" bi morali še ta veliko ročno nekam skrit, magari ob pedale, ali pa naredit elektro verzijo....

Predal pod rokonaslonom je za doplačilo. (predal v spodnjem naslonu za roko pri Feel = 750€)

vinotoc

Kako pa je tisto plačevanje, ko boš za avto mesečno plačal toliko, kolikor si ga vozil. Mobi sistem.  A je kakšen "profesionalc", da mi to razloži ali vsaj kam usmeri.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

gigo

Danes sem ga tudi jaz imel v rokah kratek čas. Izgled je nekaj odpiljenjega, si upam reč po dolgem času citroenarsko odpiljenega če me razumete. Dizajni že lep čas niso bili nič extravaganti. Ta je čisti pomen tega. Ne me razumet narobe. Osebno razen presenetljivo udobnih sedežev mi ni sedel preveč kljub vsej božji elektroniki, zračnih odbijačih ipd. Je definitivno nekaj drugačnega. Morda za mlade družine ki si želijo iztopati. Po uporabnosti no,... je kar je. Kofano ima soliden za pripeljat kako zadevo. Malce ga sicer ovira dvignjen rob pa vseeno. Menjalnik na tri gumbe je zanimiv, deluje kot se spodobi in menjava po mojem mnenju zelo dobro. Vodljivost je uredu oz. z drugimi besedami povprečen. Poraba po teh.podatkih je sanjska za dizla sam vsi vemo koliko je ura. Skrbi me le hi-tech oz. tablično upravljanje vseh funkcij v avtu. Se bojim vprašat koliko skei sanacija ob okvari oz. zamenjava.
Skratka, da ne nakladam. Ko bo cena padla in se s popusti ustalili nekje na 13k bo postal zanimiv.

To je vse.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gule

Danes vozil. Razen barve, ki mi ni všeč in motorja, ki je hdi(a to je stvar osebnega okusa), je avto posrečen...doživel sem ga kot mali DS5, torej nekaj kaj je drugačnega od ostalih avtov na trgu, torej Citroen!

So pa spet uporabili idejo za ročaj iz Amija...

kuky

Avto bi mi bil interesanten za relacije KP-LJ-KP .... zanima me dejanska poraba umirjene vožnje cc 120km/h dizla in benzinarja. Any ideas ? Kakšno je udobje napram C4 vti nov model ?

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Citroën cactus zdaj nizke lastniške stroške obljublja tudi Slovencem
Citroënov posebnež cactus je že zapeljal na slovenske ceste. Slovenske kupce bo prepričeval s svojo unikatno podobo, uporabnostjo in udobjem. Ob zmerni ceni obljublja tudi nizke lastniške stroške.

Samosvoj avtomobil, ki se vrača h koreninam znamke
 Novi cactus je drugačen in preprost, a hkrati precej udoben in vpadljiv.Novi cactus je drugačen in preprost, a hkrati precej udoben in vpadljiv.
Citroën je v svoji pestri zgodovini do zdaj prodal že 50 milijonov vozil, med katerimi so tudi številne ikone, ki so predvsem z vidika svoje posebnosti, uporabnosti in udobja zaznamovale avtomobilsko zgodovino.

V koncernu PSA so se v zadnji gospodarski krizi zagotovo veliko naučili in pripravili konkreten odgovor na želje svojih kupcev. Naredili so torej avtomobil, ki se vrača h koreninam znamke. Èeprav novi cactus ne spada med klasične nizkocenovnike, pa Citroën z njim tudi slovenskim kupcem obljublja, da bodo v njegovem primeru po zmerni ceni v svojo garažo zapeljali več udobja, več dizajna in več uporabne tehnologije v uporabniško preprostem avtomobilu. Poudarjajo pa, da cactus s svojo lahko zasnovo – od modela C4, na primer, je lažji 200 kilogramov – in sodobnimi varčnimi motorji ter unikatno zaščito karoserije na osnovi plastičnih oblog z zračnimi žepi airbumps občutno zmanjšuje tudi celotne lastniške stroške, od porabe goriva do zavarovanja in vzdrževanja.

O njegovih oblikovnih in tehnoloških posebnostih si lahko več preberete v naših zapisih z njegove prve predstavitve v Parizu in po prvih kilometrov, ki smo jih z njim naredili v okolici Amsterdama.

Cena za kilometer? Slovenci bomo na paket po sistemu "kolikor voziš, toliko plačaj" morali še počakati.
 Slovencem bo na voljo 15 različic novega cactusa. Slovencem bo na voljo 15 različic novega cactusa.
Kot že omenjeno, naj bi bili eden od ključnih adutov cactusa vzdržni in predvidljivi stroški lastništva. Pri tem naj bi bodoči lastnik točno vedel, koliko ga bo avtomobil stal na prevoženi kilometer glede na njegove letne potrebe osebne mobilnosti.

Paketi po sistemu za avtomobil "plačaj toliko, kolikor ga potrebuješ oziroma voziš" pa na slovenskem trgu ob začetku prodaje cactusa še ne bodo na voljo. Pri uvozniku v sodelovanju s finančnimi partnerji ta zanimiv način financiranja še usklajujejo glede na specifičnost našega trga oziroma slovenskih lastniških navad.

Bistvo tovrstnega poslovnega paketa, ki naj bi ga tudi v Sloveniji pozneje ponujal cactus, je, da lahko za fiksni mesečni znesek voznik izbere stopnjo opremljenosti svojega vozila (oprema, tip motorja ...) in raven storitev, ki jih dejansko potrebuje, ne da bi pri tem prekoračil razpoložljiv proračun (tip kritja stroškov, formula "z vsem vključenim" ali glede na število prevoženih kilometrov ...). Gre za podoben sistem, kot ga ponujajo na primer mobilni operaterji.

Štirje motorji: povprečna poraba od 3,1 litra na sto kilometrov
Slovenski kupci bodo lahko izbirali med štirimi različnimi motorji, dvema bencinskima iz serije Pure Tech in dvema dizelskima iz družine e-Hdi z razponom moči od 60 do 81 kilovatov. Pri tem velja omeniti tudi postavki najčistejše in najvarčnejše pogonske kombinacije: povprečna poraba goriva 3,1 litra na sto prevoženih kilometrov in 82-gramski izpušni odtis ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer.

Pogonske kombinacije predvidevajo prenos moči prek petstopenjskega ročnega ali dveh pet- in šeststopenjskih robotiziranih menjalnikov.

Od 13.900 evrov dalje
Pri uvozniku računajo, da bodo letos v Sloveniji prodali 130 cactusov, prihodnje leto pa naj bi se številka povzpela do 500 prodanih avtomobilov.

Za najcenejšega med cactusi bo treba pripraviti (Live Pure tech 82 Vti BVM) 13.900 evrov. Vstop v dizelski svet (Live e-Hdi 92 ETG6) se začne pri 16.800 evrih. Najbolj opremljen cactus za štiristo evrov preseže mejo dvajsetih tisočakov. Med serijsko opremo so med drugim tudi pomočnik za speljevanje v klanec, poleg sprednjih in bočnih zračnih blazin tudi varnostna zavesa, pa sedempalčni zaslon, merilec tlaka v pnevmatikah, sistem magicwash (brizgalne šobe, vgrajene v metlice brisal), plastična zaščita airbumps ...

Siol http://www.siol.net/avtomoto/novice/2014/08/dom_citroen_cactus.aspx
[SIGPIC][/SIGPIC]