Razvajeni C6

Začel/a boklavdi, April 21, 2014, 08:24:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boklavdi

Danes je en čuden dan.
A zakaj?

Po malodane 8ih letih sem prodal kos lepote, estetike, francoske elegance.
Še sreča, da je šel avto v prave roke in da mu tam ne bo hudega.
Malce v šali rečeno ima tale šestica res precejšno srečo z lastniki :).

Pa da vseeno omenim v kaj sem se spustil. Rdečo lepotico sem zamenjal za nasprotje, trdoto, pridih športnosti. Potreboval sem spremembno, drastično spremembo. Zamenjal sem za belo 6-1=5.
Bi kdo rekel mi bo žal?! Ne vem, mislim da ne. Vendarle je bila kar dolga, najdaljša doba nekaga avto lastništva pri meni.

Hvala za komentarje v tej niti, pohvale in tudi sem ter tja kakšno ponudbo. Hvala Andreju, ker mi je avto leta 2014 zaupal. Hvala Vladu, za njegovo prijaznost in  strokovnost pri tistega nekaj malo servisih.

Bodi še nekaj slik vsiljivca, ki po novem zaseda njen parking :funny34d:

p.s. ni bilo tako grozno, kot ste nekateri menili in se plašili glede C6 stroškov.  Tudi nisem vse tja v 3 dni kar nekaj menjaval, samo zato, da bi tule pisal "da je vzdrževan". Vse s tem v zvezi v mejah normale pa naj bo to sreča ali pa pravi odnos;

p.s. tema se lahko zaklene;

dvorjan

Srecno voznjo z BMW-jem. Se mi pa zdi, da se ti bo vseeno se kolcalo po C6. Sploh ob morebitnih servisih ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

premza

Citat od: dvorjan;278895Srecno voznjo z BMW-jem. Se mi pa zdi, da se ti bo vseeno se kolcalo po C6. Sploh ob morebitnih servisih ...

Zato pusti temo odprto.
Mogoče pa se C6 vrne :)

Čojko

Jaz sem ga tudi prepričeval naj ga parkira. Vsaj za eno leto, da vidi kako bo splošno zadovoljstvo z BMW. Pa tudi vem, da se tako poceni še ni vozil, pa se tudi nikoli ne bo več v tem rangu, s tem udobjem.

Še en okvirni izračun z moje strani za to kar vem, za 8 let:
85000km x 10 litrov (če je bilo) po 1,5€ = 12750 €
Izguba vrednosti avta = 4 k€
Gume 1000 €
velik servis 1000 €
mali servis 7x200 = 1400€
izredni servis 1000 €
kljuka 700€
zavarovanja, vinjeta (brez kasko) = 8x600€ = 4800€
avtokozmetika (pranje, voskanje,... zelo pedantno) = 8x200€ = 1600 €

= 28.250 € /8 let = 3531/leto oz 294,27 € mesec

NIÈ za tak avto.

Čojko

Se še spomniš Dvorjan? Ženeva 2004, če se ne motim.

dvorjan

A ko smo prvič v C6 na sejmu sedli? Komaj še ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Bmw namesto C6. Joooooj.

Čojko

Citat od: dvorjan;278900A ko smo prvič v C6 na sejmu sedli? Komaj še ... =)

Jaz pa se.:BigThumbs: Ti si nas peljal.  Taka huda pričakovanja, po letih premora za XMom, da smo leteli gor pogledat. Pol pa vsi razočarani, ko smo vse prešnjofali. Nobeni stvari podobno, nobene avantgarde, milijon gumbov na konzoli, tisti polkrožni predali na vratih, neuporaben prtljažnik, ipd. ipd. Večina ga je skritkzirala, zato pa tudi ni bil prodajno uspešen. Je pa definitivno poseben avto, zadnji Citroenov naslednik legendarne žabe na hidravliki, mala serija, ta je bil odlično očuvan, rdeča barva mu super pristoji, ga naredi drugačnega, edini rdeč v Sloveniji, na autoscout24 se trenutno prodaja 101 C6 in noben ni rdeč. Zbirateljska rariteta.  Važno, da je šel v prave roke.

boklavdi

Citat od: andraž;278901Bmw namesto C6. Joooooj.

Vozil C6 8 let, užival, vse ok.
Ampak gospodje.
Vozim sedaj tudi alternativo in lahko primerjam. Torej malenkost pristransko pa precej realno...

Kaj naj rečem. Noro je, športno je. 218hp
Noro se drži. Ozvočenje. Paše mi celo trdota. Lahko ga bom prodal. Kaj,naj se povem. Linija je drugačna, manj posebna res...ampak meni... Meni je lepa. To šteje 😊.

Navdušen in ni mi žal ;).

Vsakomur svoje in včasih je le treba naprej 😉.

Vseeno predlagam, da ta lepa tema počiva svoj pokoj in naj ostane lep spomin.
Vem, da se kmalu odpre nova tema in vesel sem zanjo in zanj 😊❤️

garac

če bi bil noter bež...����
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Srečno z novim vozilom :BigThumbs: .

Osebno bi takšnega Bavarca kupil samo v M540i izvedbi. Upam da je tudi C6 odšel v prave roke. :emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

boklavdi

Citat od: Zeko124;278908Srečno z novim vozilom :BigThumbs: .

Osebno bi takšnega Bavarca kupil samo v M540i izvedbi. Upam da je tudi C6 odšel v prave roke. :emot112:

Hvala Zeko. Ne razumem zakaj tako razmišljate pa nima veze, ker sem super zadovoljen.

C6 v prave roke? Se ni za bati ;)....še malo potrpite 🤔....

Lpb

antasi

Kdaj bo čojko objavil kakšno sliko C6 ?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

boklavdi

Citat od: antasi;278910Kdaj bo čojko objavil kakšno sliko C6 ?

Kam neki da Èojko vse njegove GSe ��.... Saj več nima placa...

Čojko

Èojko nima kaj rabit C6, ne pride v poštev. Razen za v kolekcijo, tle pa je že lani enega GS prodal, ker so mi bili trije za občasne vožnje absolutno preveč. Sem se moral prav na silo iz vozit, da sem nabral vsaj nekaj kilometrov na leto. In zdaj naj nabavim C6 o kateri nisem imel nikoli lepe besede?