Razvajeni C6

Začel/a boklavdi, April 21, 2014, 08:24:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Kolko pa to kaj pokuri goriva, se računa potrošnja na uro ali?

ZX16V

Jaz pa imam 650 konjev pa ne menjam za nic, pardon 2x.
Imel ze 1300 konjev pa sem skoraj bankrotiral ampak je bilo vredno vsakega evra ��

antasi

ko si mlad in nor,
je super toliko konjev,
ko si pa samo drugo,
je pa boljše kaj takega
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ZX16V

Pa ce bom 90 star bo se vedno uzitek prizgat in poslusat dva osmaka.
Pa ce bom kdaj 90 star se bom se vedno z uzitkom vsedel v spusceno, na nizkih gumah in cvilecim 16ventilarjem, xsaro.
Napacno razmisljanje, da ko boste stari vam to pa to pripada in to pa to morate delati drugace niste zreli, letom primerni.

zlikovski

antasi

8
Citat od: ZX16V;273581Pa ce bom 90 star bo se vedno uzitek prizgat in poslusat dva osmaka.
Pa ce bom kdaj 90 star se bom se vedno z uzitkom vsedel v spusceno, na nizkih gumah in cvilecim 16ventilarjem, xsaro.
Napacno razmisljanje, da ko boste stari vam to pa to pripada in to pa to morate delati drugace niste zreli, letom primerni.

Jaz pa na morju čričke poslušam.
Poanta je, da se cel dan premikaš po vodi in uživaš.
Tako drvenje mi je dovolj 10 min.ker prevozi isto razdaljo, kot jaz z 7 navticnimi miljami cel dan.
V primeru drvenja pa si ne znam predstavljat, kaj delaš potem cel dan na morju. Taka vožnja je fajn, ampak samo 10 min. Vse šprica, motorji rohnijo, žena se dere, da jo glava boli od ropota in auspuha, otroci se derejo..
Verjetno potem spet ležiš na brisači večino dneva, kar je pa spet isto, kot če nimaš plovila.
Priznaš, koliko je poraba teh dveh osmakov na polnem gasu?
Mi imamo porabo 8l/h zato se tudi lahko vozimo cel dan.
Ni mi jasno, zakaj imajo take hude porabe ti močni motorji?
Pa ne mislim na nič slabega, enim je veselje jadranje, enim motoriranje, enim glisiranje, enim plavanjenje, enim pa pivo na morju.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ZX16V

Ti se peljes 7, jaz pa 25, pridem v dveh urah do xy otoka, kjer ni nobene zive duse in lepo uzivamo cel dan, ti pa porabis pol dneva do tja in pol dneva nazaj.
Prav tako lahko tam prezivim par dni gor, precej kulturno.
Poraba je bolj tak, trenutno mi Indmarja zereta okrog 20l na uro po komadu pri 30 navticnih miljah na uro, je za prezivet

Pa nehajmo smetit pri C6, ker to nima nobene veze z njim, raje odprimo novo in se tam razpisimo

boklavdi

Citat od: andraž;273567Hec je bil. Nič slabega nisem mislil. Ravno včeraj mi je znanec, ki ima stalno neka plovila, povedal ta "pregovor". Mirno morje!

Ne sekiraj se. Vse ok. Slučajno sem slišal že nekajkrat in se mi zdi že brez veze.

lpB

boklavdi

Citat od: Xandrej;273571Mirno morje in srečno plovbo!!!

Vedno smo imeli male napihljive čolničke ter se furali po zalivih... lani smo rentali 200 konjsko zverino za 3 dni... če bi ga imel? NE! Ne ga srat... če bo želja si sposodim to je to. Mel pa nebi pa je bila to večna moja želja...

To smo mi:

https://youtu.be/_OGZzkKyLq0

Andrej najprej hvala!

Drugače pa dobro ste tole posneli. Kaj danes vse zmorejo droni, ej.

Najem/nakup večno vprašanje. Bi rekel odvisno od situacije. Jaz sem si tole privoščil za 3 tedne dopusta letno+jeseni ribičija+spomladi ribičija. V kolikor ne bi "ujel" takšne kombinacije in top motorja starega 10 let s samo 66. oddelanimi urami se verjeno ne bi odločil. Res je bil dober deal, motor pa kot avto star 10let z 10k km.

Se pa prav veselim, ker se mi v naslednjih 5. letih ne bo potrebno ukvarjati z raznoraznimi renti, kateri v velikih primerih začnejo delovni dan ob 8:30, ko bom sam lahko s svojim čolnom že na Iloviku. Enako za nazaj, ko te čakajo ob sončnem zahodu. Èe se bo meni zgodila tema in polna luna, bo pa romantika (seveda bomo ponoči vozili počasi).

Mi je pa tudi omenil kolega, ki se profi ukvarja z renti in navtiko sploh in s katerim sva skočila v IT po moj čoln. Pravi, da ko si enkrat kupiš čoln poti nazaj ni in si dopusta brez tega ne znaš več predstavljati. Pravi še, da se mu je zgodilo kar nekajkrat, da so si ljudje izposodili čoln za glavni dopust, pa so potem prosili še za viklend spomladi in vikend v jeseni, in na koncu so ga vprašali, če jih taisti čoln lahko proda. Zanimivo.

Generalno bi jaz rekel:"Vsakemu svoje :)."

lpB

boklavdi

Citat od: zlikovski;273572Kolko pa to kaj pokuri goriva, se računa potrošnja na uro ali?

Resda smo malo zašli v tej moji temi pa nima veze. Itak se v C6 mapi bolj malo dogaja :).
Kar se tiče te moje Honde 90HP VTEC naj bi kurila cca. 30l/h pri max obremenitvi (kar se itak ne priporoča za več kot 5 minut), sicer pa nekje 15l/h pri 2000-3000 obratih.

Bom preveril in več bom vedel v jeseni.

LpB

boklavdi

Citat od: antasi;2735888

Jaz pa na morju čričke poslušam.
Poanta je, da se cel dan premikaš po vodi in uživaš.
Tako drvenje mi je dovolj 10 min.ker prevozi isto razdaljo, kot jaz z 7 navticnimi miljami cel dan.
V primeru drvenja pa si ne znam predstavljat, kaj delaš potem cel dan na morju. Taka vožnja je fajn, ampak samo 10 min. Vse šprica, motorji rohnijo, žena se dere, da jo glava boli od ropota in auspuha, otroci se derejo..
Verjetno potem spet ležiš na brisači večino dneva, kar je pa spet isto, kot če nimaš plovila.
Priznaš, koliko je poraba teh dveh osmakov na polnem gasu?
Mi imamo porabo 8l/h zato se tudi lahko vozimo cel dan.
Ni mi jasno, zakaj imajo take hude porabe ti močni motorji?
Pa ne mislim na nič slabega, enim je veselje jadranje, enim motoriranje, enim glisiranje, enim plavanjenje, enim pa pivo na morju.

Meni se zdi recimo 90ka super, ker če želim iz Šimunija na Ilovik ali Rab sem hitro tam (cca. 30-45 min). Èe pa želim počasneje pa pač zmanjšam hitrost in grem počasneje.
Se pa vsekakor podpišem pod tvoj zadnji stavek.

boklavdi

Citat od: ZX16V;273589Ti se peljes 7, jaz pa 25, pridem v dveh urah do xy otoka, kjer ni nobene zive duse in lepo uzivamo cel dan, ti pa porabis pol dneva do tja in pol dneva nazaj.
Prav tako lahko tam prezivim par dni gor, precej kulturno.
Poraba je bolj tak, trenutno mi Indmarja zereta okrog 20l na uro po komadu pri 30 navticnih miljah na uro, je za prezivet

Pa nehajmo smetit pri C6, ker to nima nobene veze z njim, raje odprimo novo in se tam razpisimo

Ok bodi dovolj navtike v razvajenem c6.
Lep preostanek večera in uspešen teden vsem.

LpB

ModelJT

Razvajeni še vedno lep in v pogonu vidim. :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

boklavdi

Itak da,... :).
Trenutno, sicer nekaj malega rihtamo pri strokovnjaku Vladu.

Lpb

Čojko

Kateri letnik je? Boš jo lahko kmalu imel za Youngtimerja:BigThumbs: