Razvajeni C6

Začel/a boklavdi, April 21, 2014, 08:24:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Sm videl ga malo prej pri logatcu kako je pičil proti LJ na probnih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Naj še jaz malo opišem vpletenost pri tej prodaji.

Nedelja zjutraj vidim post boklavdija, da prodaja. Avto poznam že skozi oz. že 10let spremljam temo Xandreja in Boklavdija, tako da točno vem kakšen avto je in kakšni so lastniki. Avto je biserček, edini rdeč, ki mu ful paše, vse skozi garažiran, ljubiteljsko vožen, čuvan,... zbirateljski primerek. Sploh pa ko pomisliš, da je to zadnja Citroenova Žaba na hidravliki. V tem rangu se je začelo l 55 oz. še ene dve leti prej s TA in končalo s C6 2012 al kdaj že.

Ga kontaktiram, vprašam za ceno - 6k€, daj ne prodajaj tak avto, zakaj ne parkiraš pod nadstrešek, ne boš vedno ga lahko prodaš za ta denar, kdo ve kako bo s prodaj in koliko boš dobil, prišel bo en ki ga bo zvozil do večjega servisa in parkiral pri Binetu,.... Po 8 letih sprememba, nima kaj,... vse razumem. Glej, če ne moreš prodat al da pride kakšen čuden, pokliči ti dam jaz 4 in ga parkiram v garažo. Rabita ga itak nimam za kaj.

Èez nekaj časa dobim SMS. A za 4 ga vzameš sigurno al verjetno? Eeee jebo te ja. Ti javim jutri. In v raziskovanje, analize, branja literature,..

Ponedeljek pokličem še Vladota k Novaku, ki ga je pred kakšnim mesecem imel po rokah. Kako je nasplošno z vzdržanjem C6, kakšne zadeve me šokirajo, drugo čisto normalno, vglevnem nič pretresljivega, konkrateno ta avto pa super. Sporočim. Za ta avto imaš pri meni 4 sigurnih.

Pol razmišljaš naprej. Nekaj bo treba vozit sicer bo propadel od stanja v garaži. Kaj je najceneje - preizkušnja za 3 dni je 37€, vinjeta za 7 dni 15€, pa to 5x ali eč krata na leto,... kakšen mali servis na 2 leti, vrednosti ne bo več izgubil. Kaj pa če ga zavarujem - cestna taksa 282€, zavarovanje brez vsega kot drugi avto mi je naračunala samo 141€,...dobrih pa smo z prepisom na enih 4.500€ OK, naj bo.

Torek. Itak razmišljaš vse sorte in kaj sledi. Pokličem Lovra za info o službenem C6 3.0 HDI, bež notri, malo km,.. kako se kaj obnese, kdaj bo naprodaj,... povem kako pa kaj in da sem dal obvezujočo ponudbo za avto, ki mi ni bil nikoli všeč, niti toliko da bi se kdaj peljal ali ga vozil ne. In mi pravi, da naj se zapeljem k njemu in ga pogledam in vozim, da boš vsaj videl ali ti paše. Res je. Medtem izvem, da noter ni usnja, pač pa alkantara kar mi je super. Popoldan šibam k boklavdiju, povem, da sem prišel samo firbcat, avto ko šus, mi je všeč, nič pretiranega, C6, očuvan, zunaj, notri, boklavdi tako nežen z avtom, res malo takih. Se peljeva po mestu, udobno, komot,...super. Ležeči policaji, jih kar poje. Pol peljem še jaz nazaj, me totalno fascinira na eni cesti z kratkimi grbinami. dejansko je plaval na preprogi. Z nobenim hidravličarjem še tako, pa sem skoraj že vse sprobal.
V glavnem vse ok, zraven grejo še druga platišča z letnimi pnevmatikami, ki pa so zanič, obstoječe zimske tudi, še prečke in to je to.

Greva na pivo in pravi, da se je še en zanimal, ga je vozil, kao resen za 5750€, ga je čakal, nič, dal na avtonet. Mi pravi, daj mi 5k€ in ga lahko odpelješ,....Daj nehaj. Glej iz 4 za brez veze sem prišel na 5 ko kupim še gume, zdaj je tu še dodatnega jurja, kar me vse skupaj pride 6k€, brez prihodnjh stroško za premium razred avta,... Za kaj? Za imet le primerek v garaži in se z njim peljat 10x letno. Še vedno rabim avto za vsak dan.
Saj če bi imel službo v LJ, ali vsaj v Postojni bi ga takoj vzel in to za 6K€, ker je definitivno toliko vreden.

Tako da nisva prišla skupaj in sem se poslovil. Tu je tudi slikica tistega večera za Antasija.

Po poti domov razmišljam vse sorte. Res me je zagrel. Sploh tista vožnja. Ajme meni bolniku!!! Kje bi kaj prišparal? Dvojnih platišč ne rabim. Ene lahko prodam. Pridem domov in se že skoraj vsedem za računalnik, da pogledam po kakšnih cenah se prodajajo, pa sem rekel, da bo boljše če pokličem Xandreja. Povem kako pa kaj in vprašam za feltne. Pravi da naj prodam tiste dodatne od C5 jih bom lahko prodal in dobim sigurno 500€. In pol. Pa nea seri zdaj za totih 500€. Poglej kaka prilika. Enkrat se živi.
Ja v bistvu ima prav :Hammer3:

Sreda: Pošljem SMS če se lahko dobiva na 4,5K€ in mi odgovori, da ga je poklical prvi interesent, s katerim sta se dogovorila za 5750€ in pride v petek. Da pa itak pod 5K€ ga ne da.

Razumem, logično in hvala lepa.

antasi

Skoraj sem imel prav.
Tako je s to drogo, ki se imenuje citroen:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

če bi bil noter bež...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Čojko

Meni pa je idealen. Èe bi bil exclusive, kar pomeni usnje ga ne bi šel niti gledat. Tudi bež, če bi imel za izbirat s tem, bi se najbrž na koncu odločil za to črno alcantaro, črni predali, da ne izstopajo v lesu, ker tisto res na nič ne paše. Ta je lep nežen temen spodaj in svetel strop. Poglejte si recimo tega https://www.autoscout24.com/offers/citroen-c6-v6-exclusive-in-sammlerzustand-gasoline-blue-928a5658-71ac-4d24-81a2-42c302f434d5?sort=standard&lastSeenGuidPresent=true&cldtsrc=listPage&cldtidx=12
Slike s strani - meni je to absolutno preveč vse bež, in tolčejo predali na vratih. Saj verjetno ko voziš je drugače ko gledaš samo armaturko in naprej. To je res lepše.
Aja in glede opreme tega Lignage napram Exclusive. Ni usnje, je alkantara, kar je super, predali, letev, okoli menjalnika je tu lepa grafitno črna, v Exclusive narisan les Exclusive ima še memorijo za električne sedeže in električni volan, električno nastavitev bočnega in ramenskega dela na svoznikovem sedežu, AFIL, ter zadnja sedeža električno premakliva in menda zaradi tega ju ne moreš podret. Tu se da.
Tako, da je tu meni vse ok.
In okoli barve sem dolgo razmišljal zakaj mi je ta všečen, črn grd, ostalo pa nekaj vmes. Zunaj so tri barve, ki morajo biti v kontrastu, da pride do izraza. Èrna in krom je ok, je kontrast, ravno tako zelo lepa rdeča in krom, ter tu še črne plastika kot je prag in prednji odbijač, kar se pri črnem izgubi in ga napihne, rdečega pa lepo potegne. Zadek, tista rdeča ušesa na črnem kar skačejo ven, pri rdečem se zlijejo z avtom in še tiste grde meglenke in rikverc luči poleg tablice kot star Audi A6 pri vseh barvah tolčejo ven, pri rdečem pa se meglenka zlije s haubo in optično spremeni zadek. Sodaj spet črn prag ki zadek optično splošči in razširi.

Èe bi mi dali konfigurator iz leta 2006 ga ne bi mogel bolje skofigurirati, tako da,...
Pa še to. Rdečih Exclusive HDI 3.0 HDI v bež notranjosti, kao mokre sanje je verjetno izjemno malo, točno tak je pa verjetno bil edini narejen, kar je iz zbirateljskega vidika lahko še več vredno.

Milan48

V nedeljo sem ga vozil skupaj z mojo gospo iz Socerba do Kopra. Po stari cesti in po AC. Moja madam je navdušena nad njim. Se je počutila kot soproga Sarkozyja, ali Macrona (https://9gag.com/gag/ayXm9b8), ki sta ga imela za reprezentančni službeni avto. Osebno sem najbolj občudoval On screen display, ki mu lahko spreminjaš položaj za sliko na vetrobranu. Pa ekran navigacije ima spreminjajoč naklon. pa zadnje steklo konkavno, itd., ... Pa seveda oblikovanje je še zadnjič v pravi citroenarski maniri. Palec gor!  :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

CEPETKO

Na tega sem danes naletel slučajno kako sameva zapuščen z predrtimi gumami skoraj na tleh.
Citroen - kreative tehnoloži.

antasi

Ubožec. Pa še na glavo so ga postavili

zlomjo

Bolj ko gledam te c6ke, lepši je rdeč.

mirchi

Citat od: CEPETKO;278953Na tega sem danes naletel slučajno kako sameva zapuščen z predrtimi gumami skoraj na tleh.

Kje stoji revež?
To zna bit 2.2.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

boklavdi

Citat od: zlomjo;278961Bolj ko gledam te c6ke, lepši je rdeč.

:emot140:
Piece of art definitivno. Še dobro da,..... :emot112:....

Čojko

Sreda: zgodba se ni končala, se je nadaljevala in je zanimiva, vendar sem se odločil, da jo ne bom delil.

V glavnem C6 je pri meni.
Spremljate ga lahko tu

Hvala dekanu, Xandreju in boklavdiju za čudovit kolekcijski avto.

Še fotka primopredaje.

antasi

Antasi mel je prav.
Bravo za nakup.

dvorjan

O, hudo. Naj dobro služi še naprej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!