Xantia je uscala LHM

Začel/a skrt3, Marec 24, 2014, 10:02:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

@xantos
ti bom sporočil v zvezi z bučami, ko bo kaj več znanega. Mislim, da bodo vsekakor najprej preverili pritisk v bučah in stanje le teh, preden se bodo lotili predelave na ventilčke.
trenutno jih nimajo, čakam na info, kdaj bodo in po kakšni ceni se to reši.
Je pa možakar nekaj omenjal tovarno v Italiji, ki to dela.

@jogador
hvala za razpoložljivost. preveri, kaj vse ti je ostalo in ob priliki prevzamem :) navodila še nisem uspel prekopirat, ker so v xantii in sem te dni z nadomestnim vozilom. Bom uredil čimprej.
Mimogrede, daljinsko deluje :) zamenjal baterijo, počistil ležišče baterije, "programiral" in akcija... deluje :) zaenkrat, seveda...

Čojko

Èe so buče starejše kot 7 let se jaz ne bi šel ventilčkanja oz. prvega polnjenja.  Naenkrat zamenjaš vse z novimi - saj niso tako drage nekje 30-35 EUR po komadu, nato pa po 3 letih namontiraš ventilčke in napolniš, ter nato na 1-2 leti hodiš kontrolirat. Na ta način ti tudi membrana vsaj še enkrat več zdrži, kot če čakaš do prvega polnjenja toliko, da imaš avto trd.

skrt3

z deli sem nekje na 330€+delo cca. 200€

čakam še Citroen, da me vrže na rit

xantos

No takole sem jaz rešil problem s povratnimi cevmi... Poceni in učinkovito.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

skrt3

OK, včeraj sva s svakom izkoristila sončen dan in rešila mojo Kantijo.

Cev je preperela takoj za objemko in tam je lepo scalo. Cev se nahaja pod filtrom zraka, smo skrajšali in spet nabili gor.

40 EUR LHM-a zaradi butaste razpokice.

Zdaj sem, torej, pripravljen na pot do mehanika, da se vse te cevi zamenja, obnovi dozer ipd...

1. Problematična cevka se nahaja desno od cevi filtra
2. 3 pacienti na kupu :)
3. zaslužena malica...

Čojko

Odpirajo se čisto nova obzorja, ....

gregor

Tu na prehodu iz železne na gumjastno rado spusti.-Nov kos gumjaste cevi reši problem.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

mirchi

Citat od: Èojko;180519Èe so buče starejše kot 7 let se jaz ne bi šel ventilčkanja oz. prvega polnjenja.  Naenkrat zamenjaš vse z novimi - saj niso tako drage nekje 30-35 EUR po komadu, nato pa po 3 letih namontiraš ventilčke in napolniš, ter nato na 1-2 leti hodiš kontrolirat. Na ta način ti tudi membrana vsaj še enkrat več zdrži, kot če čakaš do prvega polnjenja toliko, da imaš avto trd.

Zakaj? V moji hidravlicni karieri nisem kupil niti ene nove hidro krogle. Prebilo mi je pa mogoce tri. Na nobeni nisem imel ventilcka pa nobena nikoli ni spustila. polnil oz. kontroliral sem jih na priblizno 3 leta ali 100000. Nikoli nobene povrtaval zaradi kvazi udobja. Nedaj boze montiral kao konfort kugl.,tak da to o novih...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Citat od: mirchi;181351Zakaj? V moji hidravlicni karieri nisem kupil niti ene nove hidro krogle. Prebilo mi je pa mogoce tri. Na nobeni nisem imel ventilcka pa nobena nikoli ni spustila. polnil oz. kontroliral sem jih na priblizno 3 leta ali 100000. Nikoli nobene povrtaval zaradi kvazi udobja. Nedaj boze montiral kao konfort kugl.,tak da to o novih...

V bistvu si skoraj isto napisal kot jaz zgoraj :Hammer3: Zgonjena membrana stare morda celo večkrat dofilane kugle s predpisanim pritiskom pa naj bi pomenila še nekoliko mehkejšo vožnjo od nove kugle. Vendar je v tem primeru lahko nekoliko vprašljiva varnost.

mirchi

Varnost??? Kaj hitrostne rekorde podiras? Ce imas vsaj malo obcutka ves kdaj se kugla prazni,kajti avto pocasi postaja trsi. Ce pa membrano prebije ti pa ne bo kolesa vtrgalo. le trd bo. zaradi tega pa se noben ni zletel s ceste.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Ja no, kakor kdo želi. Jaz delam na temu, da ne bi nikoli doživel prebite membrane. Na kugle namreč gledam podobno kot na gume.

Tudi mi ni jasno zakaj je nekaterim klasično filanje buč ok, ventilčki pa ne.

gregor

Klasično filanje bunk je nemcu bolje zato, ker lahko vsakič z žico "pošlata" kakšna je membrana, česar pa skozi ventilček ne more.
Ne vem pa, kaj točno on čuti.
Mojster iz naših koncev kamor sem prej nosil filat, ni nič šlatal membran.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

amipick

Z žičko preveri globino membrane.
To je mala finta velikih majstora- žičko vtakneš skozi "šobo" dokler ne takneš membrano,če je globina do 35mm je membrana OK,če je več,pa je kugla za zamenjat.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlikovski

Čojko

Koliko pa stane tako filanje bunke?