RT6 - prikaz temperature motorja + tlaka pnevmatik

Začel/a SeBcHy, Marec 12, 2014, 09:26:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

SeBcHy

Ja. Mogoče sem v mojih navodilih pozabil še omeniti, da se skali za temperaturo motorja začneta dvigovati šele nekje po 3 do 5 minutah vožnje, ko se motor vsaj malce ogreje in pa odvisno od zunanje temperature ter načina vožnje. Verjetno se bo poleti, ko bo bolj vroce ta čas za minutko skrajšal.

Ampak vidim da ste zdaj to že sami ugotovili :)

sylver

Ampak sej tudi na ta "pravih" analognih prikazih se kasneje dvigne in ne takoj, ko prižgeš motor. Torej takrat, kadar se segreje mašina :)

Torej lahko rečemo, da prikazuje realno stanje motorja.

sylver

Evo - uspelo iz prve :BigThumbs:

Sedaj tudi meni v realnem času prikazuje podatke v digitalni obliki na velikem zaslonu.

Sem slikal še "analogno obliko" temperature in jasno se vidi, da enako kaže na digitalni obliki :)

Tukaj je "analogna oblika":

Tukaj je digitalna oblika:

In tukaj prikazujem, ko med prikazano navigacijo pritisnem na kroglico (na ročki pri volanu) in za nekaj sekund se prikaže stanje na sredini zaslona, potem pa izgine in nadaljuje z prikazovanjem navigacije:

Me pa prav zanima, kaj vse se da še nastavit na RT6, da bi vozniku prav prišlo med možnjo :)

jzemljak

Hvala vsem za podrobne prispevke.
Tudi meni je uspelo, da imam sedaj pri DS 4-2012 na glavnem ekranu potovalni računalnik. Na letnem pregledu mi na Citroenovem servisu (ne bom napisal kateremu) tega niso uspeli urediti.
Vse deluje OK, moti me samo to da se ob pritiskanju na kroglico ročice brisalcev spreminja tudi prikaz potovalnega računalnika pod volanom. Spremembe prikaza pod volanom lahko spreminjam tudi z vrtečim gumbom na levi strani volana spodaj. Ali kdo ve, če je možna sprememba, da bi se ob pritiskanju na kroglico ročice brisalcev spreminjal samo prikaz na glavnem zaslonu.
LP

sylver

jzemljak

Ali kdo pripravlja tudi prikaz hitrosti na glavnem ekranu?
LP

SeBcHy

Citat od: jzemljak;182527Ali kdo pripravlja tudi prikaz hitrosti na glavnem ekranu?
LP

Ne. Zaenkrat še nihče ni ugotovil kako se to vklopi. Tudi nisem prepričan, da je kaj takega sploh možno vklopiti na navigaciji RT6.

Brate

V navodilih sem razbral, da obstajata dva parametra za aktivacijo tega:
[193]
label=Engine TEMP
editable=yes

[194]
label=Tire Pressure
editable=yes

Očitno je takih parametrov vsaj še 192 :-)

Ali kdo ve, če obstaja na netu kakšna lista vseh teh možnih parametrov/funkcionalnosti?

Sam vozim "bratranca" Citroena (beri: Peugeot) z RT6, FW 2.75 in verjeli ali ne... Peugeot je izklopil funkcijo spuščanja oken z daljincem.
Ob zaklepanju avta lahko dvignem vsa okna - z daljincem seveda - ob odklepanju pa ni šans.
Ob teh vročih dneh bi mi taka funkcionalnost še kako prišla prav.

Na to temo je kar nekaj zanimivih člankov. En od teh je ta:
http://www.cnet.com/how-to/how-to-instantly-lower-your-car-windows-with-the-key-remote/

No, drugače pa nisem edini s tem problemom :-)
http://www.peugeotcentral.co.uk/ftopic-3777.html&postdays=0&postorder=asc&&start=0

SeBcHy

Ja, teh parametrov je sicer zelo veliko, ampak kolikor vem ne obstaja lista vseh teh parametrov kaj kateri pomeni. Za nekaj teh parametrov je sicer znano kaj pomenijo in to tudi piše v aplikaciji DatExplorer s katero urejaš oziroma spreminjaš parametre. Za večino parametrov pa žal ni znano kaj pomenijo oziroma omogočajo :(

Drugače pa ima tudi Citroen tako kot Peugeot samo možnost, da z daljincem le dvigneš oziroma zapreš šipe, medtem ko odpiranje oziroma spuščanje šip z daljincem pa ni mozno :( Pred Citroenom sem vozil Fiat Bravo in sem lahko z daljincem spuščal in dvigal šipe, tako da tudi jaz v teh vročih poletnih dnevih pogrešam to funkcionalnost.

sylver

Kaj pa je razlika med spuscanjem/dviganjem in odpiranjem/zapiranjem? :)

Brate

Citat od: SeBcHy;185126Drugače pa ima tudi Citroen tako kot Peugeot samo možnost, da z daljincem le dvigneš oziroma zapreš šipe, medtem ko odpiranje oziroma spuščanje šip z daljincem pa ni mozno :(

Hvala ti za odgovor.

Žal to ne bo držalo za vse Citroene. Prijatelj ima Citroen C4 (oprema Exclusive), kupljen 4/2103 in ima to "čudovito" funkcijo.

Dejstva, ki jih poznam:
1. Isti motorčki se uporabljajo za ročno spuščanje/dvigovanje oken.
2. Imam možnost, da z daljincem (daljši pritisk na gumb za zaklepanje) lahko dvignem odprte šipe - sočasno tudi zaklenem avto.

Zato predvidevam, da je to stvar nastavitev SW v avtu in ne HW.

V teh pasje vročih dneh, bi mi ta funkcija še kako prišla prav. Verjetno ne samo meni, ampak še komu ;-)

P.S. Tudi moj stari Peugeot 307 (letnik 2004) je imel funkcijo dvigovanja/spuščanja šip z uporabo daljinca. Očitno se je nekomu pri PSA zdela ta funkcija čisto odveč :-)

Večina znamk/avtov ima že nekaj časa to funkcijo aktivno po default-u.
Tukaj je navedenih nekaj primerov:
http://www.cnet.com/how-to/how-to-in...he-key-remote/

SeBcHy

Citat od: Brate;185179Žal to ne bo držalo za vse Citroene. Prijatelj ima Citroen C4 (oprema Exclusive), kupljen 4/2013 in ima to "čudovito" funkcijo.

Zanimivo. Jaz imam pa C4 Grand Picasso, letnik 11/2012 ( tudi oprema Exclusive) in nimam te funkcije :(

Markopr1

AirDevil

Pri mojem DS4/2011 RT6 z verzijo 2.37 mi tudi deluje odklepanje(spuščanje) in zaklepanje(dvigovanje) vrat(oken).
DS4 THP200