C3 Picasso < Gox

Začel/a Gox, Februar 21, 2014, 08:02:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Èe nimaš si sposodi stroj ali pa kdo, ki ima naj ti malo potegne čez z kakimi pastami pa bo boljše in lepše...velika verjetnost je, da čez nekaj tednov in nekaj pranj se bodo risi pojavili nazaj. Tako, da trajno pomaga samo strojno in kvalitetne paste, žal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Ma bo v redu tudi tako .. oče zadovoljen, meni je tudi ok. Avto je itak za vozit.

Pa še v akciji s prikolico... tudi polna ne dela težav 120 konjem.

garac

bravo gox, lepa: Avto je za vozit!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Naredili servis na 80.000km ... mehanik pravi, da so pri prejšnjem servisu na 55.000km (Toyota/Kia) servis, dali noter napačne svečke NGK ... Tako da jih je zamenjal za ustrezne, mislim da Boscheve. Pa še zategnili so jih za "pop****t" takrat ...

Menjali še filter kabine (zelo umazan, skoraj črn) (mogoče pa ga takrat niso menjali) .. olje in filter olja ... dolita tekočina za šipe.

(cca 150€ je bilo) s popustom.

Narejeno pri Avtomehaniku sp.

Vozimo naprej, kakor do zdej :BigThumbs:

altair123

Svečke so med sabo kompatibilne. Kompatibilnosti najdeš na spletni strani
http://www.sparkplug-crossreference.com/
Vneseš obstoječo svečko in dobiš svečke drugih proizvajalcev.

Gox

Ma ja, to naj vejo mehaniki ... ne menjavam jaz svečk ... peljem na servis pa naj menjajo, da bo ok.

Takrat so verjetno dali noter ene svečke, ki pač pašejo na Seat/Toyoto al pa Kio ...

Čojko

Zdaj pa se ti bo pa poraba znižala in ti bodo vsi zavidali. :funny34d:

Gox

Tehnični opravljen. Pojutrišnjem bo avto 6 let star.

83960 km

Leva, voznikova luč je bila malenkost previsoka, jo je majster spustil z dvemi obrati šraufencigra. Drugo vse BP.

Gox

Danes sem menjal eno h7 žarnico ... dolil tekočino za šipe, zalepil zadnjo meglenko.

Oče je rikvercal pa zadel nek stebriček na parkingu, je počil rob luči.

Prevleke na sedežih so še vedno ok, mogoče bi jih moral malo nategnit, jih še nisem nič tikal odkar so bile montirane gor.

Poraba 8 litrčkov po mestu ... prtljažnik je vedno na strehi, vedno kaj prav pride ...

Avto samo za vozit :BigThumbs: Zelo mi je všeč sedenje, visoko in pregledno.

Gox

Danes spet malo fural prikolico ...

Gox

Par dni nazaj je odpovedal še originalni akumulator Fiamm, dobrih 6 let in pol.

Sem ga priklopil za pol urce na polnilec, glih toliko da je potem Picasso vžgal in sem ga lahko ven iz garaže dobil.
Potem je oče šel do mehanika s.p., ki je montiral nov accu. (me ni bilo zraven, po očetovem opisu pa je notri Varta :)) 68€

Gox

Popravljam prejšnji post, oče slabo videl baterijo ... noter je Deta Senator3.

(nisem še slišal za to varianto)

Avto je zapiskal "kontrolo olja". Sem dolil en liter, tako da bom sedaj spremljal kdaj se bo opozorilo spet pojavilo.
Poraba po mestu je 8,0L.

Ful smo zadovoljni z avtom :BigThumbs:

Bi ga lahko imel tudi jaz :) za vsaki dan se furat.

85.000km ... je mimo.

Gox

Danes obstal picasso na cesti "brez sklopke" ... spustil cilinder sklopke, če sem prav razumel :)

Citroen v KP nima na zalogi ... popoldne dobimo konkurenčnega. Jutri bo avto zrihtan.

88.000km ...

Mislim da je šel kos pod 11, pušča olje ven..kaplja.

Čojko

Kaj ko se je ohladil se ni več vrnila gor?

Gox

Pedal je ostal dol ... iz tega cilindra pa je teklo olje ven, kapljalo.