Pozna kdo???

Začel/a Double Chevron, Februar 20, 2014, 09:17:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

1.9 tdi in 2.0 hdi 90 oz 110KM sta bila res dobra motorja... vse kar je kasneje narejeno so le bolj ali manj uspešni približki.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ci7

Ma moram tudi jaz povedat, da sem zadnje čase pa res že parkrat za bilokaterim iz vag skupine na semaforju s tdi motorjem, ne ravno zadnji model iz salona, dal na notranje kroženje zraka. Očitno pač začnejo ti motorji resno smrdet po določenem času in uporabi. Mogoče še najbolj razni 2.0tdi vse živo.. škoda seat audi vw; 3.0tdi pa ne smrdijo, vsaj ne tako očitno. V glavnem so to v redu mašine za vozit, dober občutek, ampak smrduhi pa sčasoma pač tudi.

Xandrej

Itak so smrduhi če vsi fape pa pdf ven poberejo pa še tehnične naredijo. Sloveniatan!

Dihtunga

Navite mašine smrdijo zaradi NOx, pa tudi injektorji gredo v maloro s časom. 3L motorček pač ni toliko navit kakor 2.0 ali 1.4 in so tudi emisije boljše.

dizel vs. bencinar pa - vsakomur svoje. Za tako vreme je super bencinarček, hitro začne greti, samo to je pa vse. Za po mestu zaradi navora pa je lažje z dizlom. Dizel motor, če je vsaj minimalno vzdrževan skoraj vsak pride do 300.000, 1.4 hdi jih je par pri 500.000 pa to ni nek presežek od motorja.
To da se motor ne ogreje je itak bedarija dandanes, saj imajo dizli grelce motornega olja in problemov z mazanjem ni.
Z dizlom boš delal tudi več km letno. Zaenkrat pa se jih iz mest ne bo metalo ven, saj ljudje nimajo denarja za nakup novega vozila.

Xandrej

S tem navorom ste kot stare babe... kaki navor pol pa vsi menjujete vztrajnike pa kuplonge pa še kaj... Zato pa se avtomatik kupi! Za po mestu? Katerem mestu? V MB še nisem nikjer v življenju stal dalje kot 5 minut... V  LJ se stoji pa še to je daleč od mesta...

isarajli

Citat od: Xandrej;250638S tem navorom ste kot stare babe... kaki navor pol pa vsi menjujete vztrajnike pa kuplonge pa še kaj... Zato pa se avtomatik kupi! Za po mestu? Katerem mestu? V MB še nisem nikjer v življenju stal dalje kot 5 minut... V  LJ se stoji pa še to je daleč od mesta...

Ka si hotu povedat ? Da maš bencinarja, avtomatika, to sm zastopu. Kaj pa z mestom ?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Xandrej

Nič da srečno novo leto 2019 za vse! :BigThumbs:

Double Chevron

Me veseli, da se debata razvije, to mi je všeč.

Diesel ali bencin? Proizvajalci so od ca. 1990 razvijali skoraj izključno dieselske motorje, ki so postali hudo precizni in s skoraj ničelnimi tolerancami. Bencinarji so pa medtem do nekje ca. 2010 ostali bolj ali manj enaki, potem pa je bilo potrebno ujet korak s časom in evotigana, 1.6 THP, TSI, in podobno veselje.  

Dejstvo 1: bolj kot motorji postajajo zapleteni, manj so zanesljivi.
Dejstvo 2: časi orto zanesljivih motorjev so minili in to velja za diesel in bencin.

S pospešenim razvojem bencinarjev, smo videli tudi marsikateri fuck up. Poleg tega pa še ta downsizing na vseh frontah. There's no replacement for displacement. Po mojem bencinarji še niso na tem nivoju, da bi bili v avtu formata C5 konkurenčni. Vsaj v tem cenovnem razredu ne. Èe pa ima kdo kakšno primerno alternativo, se zelo priporočam. Nisem fiksiran na diesla, ampak trenutno res ne vidim bencinarja, ki bi bil sposoben s primerljivimi stroški in za ta denar opravljati takšno delo. Seveda, Èojkov bivši V6 bi delo lepo opravil, ampak bi hkrati tudi skoraj podvojil moj strošek goriva, to pa ne gre skozi. Se mi pa še pri nobenem dieslu ni zgodilo, da bi vohal nafto v kabini. Tudi nekateri bencinarji grejo na olje, ampak niso merilo za vse bencinarje.

C5 III žal ne pride v poštev. Je treba imet še kakšna 2 jurja rezerve za vsak slučaj. In pri C5 III raje ne bi tvegal, ker gre lahko preveč stvari narobe. Èe bi bilo več špage na voljo, bi me mikalo, ampak človek mora ostat v okviru svojih zmožnosti...

c5 exclusive

Razumem :) zaradi mene gre lahko moja petka tudi za 4.000 samo, da ga nima preprodajalec ampak nekdo,ki bo skrbel ker v avto je bilo v zadnjem casu vlozenega kar nekaj denarja€ sej ponudbe so ma za 3000€ pa ga tudi ne mislim dati preprodajalec pa ponuja malce več kot 3000€. Sedaj samo še olje menjam pa bo pripravljen. Èe kdo koga pozna poceni petka do naslednjega petka :)
Pa sorry za off
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

mirchi

Na kratko. TFSIji,THPji in ostalo bencinskobsranje so ene navadne jajce ki ne grejo nikamor zerejo pa ko tank. Da se o pokvarljivosti ne pogovarjamo. Bencinc se dolgo ne bo dohitel dizla.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Xandrej

Zmoto

Dihtunga

Glede smradu dizla v kabini je možno da pušča gorivo ali pa puščajo tesnila šob.
Oboje lepo in lahko popravljivo brez večjih težav.

TSI in ostala turbobenz direct injection navlaka pa je strup za zdravje in denarnico. Proizvajalcem šele sedaj začenja kapati da je dobro imeti port injection da spucajo svinjarijo iz ventilov.
Saj avto res porabi manj, samo ko se zabaše tam pa je poraba gor in na koncu je treba obiskat še drag servis kar ti uniči ves prihranek.

Na splošno so klasični bencinarji zelo zadaj za dizlom. To je avto za rajo, da zvozi in vrže stran, zato so tudi materiali ki so noter najcenejši. Poraba, deklarirana in realna je bistveno različna.
Direct injection bencinarji so se nekako postavili ob bok starim dizlom, samo ves prihranek na benzu je izključno zaradi nižanja kubature in daljših prestav.
Za mesto, 1.2 turbo mlinček od škode gre v redu, čeprav je treba priganjati ko budalo če speljuješ v malo hujši hrib. Poraba 6L/100. Ni pretirana, samo tudi ne gre pretirano. Èe nimaš prehudih pričakovanj te bo lepo peljal. Dizel po mestu pa, za kratke razdalje poraba sploh ne bo majhna, saj se bo predolgo ogreval, za po ac pa je šparovček. V mestu žre tisti prihranek ki si ga naredil na AC in si spet na istem. Izleti na morje so malo cenejši, to je pa to.
Avto ki ga boš danes vzel te bo peljal v vsakem primeru, neglede na to benz ali dizel, tehnologija je dodelana. Stroški pri obeh pa so nekako tam tam, sploh če delaš okoli 10.000km letno.

Za vzdrževat je najcenejši atmosferski benz, s port injection. Zelo malo lahko gre narobe, deli so poceni, turbine pa ni.
Poraba je malo večja, samo če ne delaš hudih km, ni problematično.
Je pa sam strošek vzdrževanja bolj odvisen od znamke kakor od tipa pogonskega agregata, če so deli dragi boš plačeval ko majmun.

Glede zanesljivosti dizlov. Na okoli še vedno vidiš ogromno 2.0 hdi mašin, pa tudi 1.9td klopotci se še kje pojavijo.
Xar z 1.6 tudi ne manjka.
Moraš upoštevati, če boš imel dizla boš zaradi cenejšega potovanja naredil tudi več km letno, tako da ni čisto ista zadeva.

zlikovski

Jaz pa imam glih drugačne izkušnje bencin/dizel.
Raje dan 2L več za bencin in vem da bo mašina dihala.

Kolko berem razne poste glede dizlov ne hvala, pa pustim zdaj te novodobne downsizerje :)

1960

Moj Jumpy 20 let star 1,9 dizel brez turbine laufa kot urca... zdaj ko smo ga poštimali. Poraba je kot vžigalnik, gre svojih 135 - 140 po garminu. Težave je pa imel kot večina starih avtov zaradi nevzdrževanja v preteklih letih. Sicer od prvega lastnika pa vendar... Nekoč so menjali glavo motorja z neko poceni varijanto ampak na Citroen servisu... pa je lani decembra nabilo vodo v cilindre. Med tem ko je avto stal na parkirišču se je voda natekla in je bilo konec... šlepanje. Potem sem menjal glavo, ki je bila na 8mih mestih počena z originalno rabljeno, pobrusil , porihtal ventile, menjal pumpo, jermene itd in je spet laufau. Ampak odkar ga imam je imel isto napako... ko se je ohladilo v jeseni in pozimi avto ni vžigal ali je pa ugašal med potjo. Ja, dovod nafte... Nikejr ni teklo pa sem vseeno vse cevi menjal, očistil rezervar... itd. Še vedno isto. Obnovil bošpumpo , dize nove,... itd, isto... Potem je zadnjič začelo tečt iz njega nafta... pri naftnem filtru. Počeno ohišje naftnega filtra, že par let. V tem trenutku je raspoka zazijala in ni samo vleklo zrak vendar je tudi teklo ven. No skratka... Zdaj ima dislociran naftni filter in prvič po treh letih deluje kot nov.
Poraba je mala, močan je dovolj, enostaven za šraufat, dovolj hiter na AC, tudi če naložim 400 kg počevine ne opazi.

Raje bi imel bencinarja ker se večinoma vozim na kratkih relacijah od doma do delavnice in okoli po mestu pri nabavi materijala ali kaj takega , poslovno. In slabo se ta jumpy zagreje pozimi, kot da bi se v spačku prevažal. Vendar bencinarja te velikosti s prtljažnim prostorom do 2,5 metra dolžine ne najdem.

Aha, kljub temu da je to težavo imel z nafto se nikjer v kabini ni zaznal smrad po njej.

Avto , 20 let star dizel za 500 € je zdaj čist OK. Plini al kaj merijo je v normali na tehničnem in nikjer ne kadi ali smrdi okoli njega. Stroški za tako daleč porihtat star avto so pa dokaj veliki. In verjetno zato večina dizlov "smrdi in kadi" ker se lastnikom ne splača vlagat v orng servis. Je pa res da brez vsakršne elktronike, zgolj stara šola je dizla lažje uštimat kot nekaj novejšega.

Smešno, ampak kamperja letnik 79 ko sem pripeljal domov je kadil na vse pretege... menjal olje z 20 50 in je nehal kadit ter sva z ženo celo sezono potovala okoli in v jeseni še do Belgije in nazaj. Da bi bil čisto ok rabi še servis bošpumpe in diz kar bo stalo okoli 400 - 500 € in to je vse kar nuca str dizel. Ker ga niso imeli za vozit ampak za preprodajo prejšnji lastniki (jaz sem zdaj menda osmi lastnik) avto ni videl servisa zadnjih 20 let... In tak je z večino avtov, ki usmrajujejo in crkujejo...

Malo vložka finančnega, doberservis in sem čisto zdovoljen s svojimi dizli. Tako Citroen kot oni drugi...