Pozna kdo???

Začel/a Double Chevron, Februar 20, 2014, 09:17:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Citat od: zlikovski;250555Nevem kdo še dandanes kupuje dizla, izgleda slovenci in balkanci.

Ponavadi tisti, ki imamo avto za vozit. Menda ja ne bom kupu 1700 kg težkega kao suv-a z 1.2i motorjem zato, da bom pol soseda prosu, da mi bo z dizlom vlaču prikolico okol. Tisti, ki imamo radi navor, manjšo porabo in velik km
El je pa še 20 let za tem kar rabim.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

zlikovski

večina jih pa dela cca 20k na leto, zraven tega pa jamrajo kolko so servisi,.... tak da :)
So pa drugače to vredu avti, ampak si moreš vzeti v zakup pri teh letih avta se začne počasi dogajati marsikaj, menjava tistega onega tretjega,...

antasi

Me prav zanima kaj nemci kupujejo
če kupuješ srednje velik oz.težak avto?
Benz še niso naredili primerljiv po navoru porabi in ceni,
ker ti 3cilindrski to niso.
Citroen ima dober 3cilinder motor ampak to v c5 ali pa c5suv, ne vem.. saj po konjih bi bilo dovolj, ampak navor, sploh pa obtežen avto? Tudi novi berlingo ima ta motor in pravijo da so jih nekaj prodali. Za vozičkarje in šoping je verjetno vredu, ampak če pa napolniš 600l prtljažnik?
Se mi pa zdi to posrečen motor v c3 in p208.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Ja tile downsize motorji so meni osebno mimo, je res kot praviš.
Ampak jaz pravim glede dizla, nevem če nič neberete tujih novic, ne prebirate neta,... kaj se dogaja na tržišču z dizli in kaj sledi.

Jaz osebno raje dam za tista dva litra bencina več in vem da v bencinski motor nebom vlago nič, hvalabogu še dozdaj nisem nikoli.
Primer Xsara ima cca 350k mašina nikoli pipnjena edino olje in filtri. C5 bencinc menjan senzor klenkanja 25€ in egr cca 180€, na motorju prevoženih 280K vprašanje kolko ima realnih, na XM-u edino menjal teflone in to je bilo tudi vse dokler sem ga imel cca 8 let.
vsi razen C5 niso pili olja, C5 pa ga kar rukne in to je to.
Ostalo normalno servisiranje kot pri ostalih avtih, zavorne ploščice,....

Vidim pa pri ostalih ki vozijo dizle, menjavajo vsemožne stvari od fapa, injektorje, turbine, senzorji takšni in drugačni, žarilne svečke, EGR, filtri goriva puščajo,...

Najbolj se vidi pri tehničnem pregledu, sem bil parkrat slučajno tam, ko so so jih zavrnili ker niso imeli dober CO.

Prejšnjič sem se peljal z audijem A4 smrdelo po dizlu v kabini NE hvala, tak če bi šel z traktorjem nekam.

Matteo.

Ja jaz imam c5 II, 2.0 Hdi, pa bom vrjetno v kakšnem letu začel prodajati samo zaradi tega ker z njim zadnje čase prevozimo premalo km, saj ga imamo kot drugi avto, pa tudi z prvim avtom se ne vozimo veliko (žena na porodniški, jaz delam doma in imam kombi za prevoz) in se mi zdi škoda plačevati cestninske dajatve za 2.0 motor. Menjal bom za kakšnega C4 bencin novejšega..
Hotel sem pa povedati da sicer z tem avtomobilom ni nikakršnih težav, res super avto z rednimi servisiranji in porabo slabih 6l..
Imeli smo dva c5 2006 letnik in oba sta res top avtomobila.. sicer je eden odšel od hiše zaradi nakupa novega..
LP
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

DejanO

Pri meni doma je tudi 2.0 hdi l. 2006 brez fapa, v treh letih in 100.000 km, večinoma menjal samo potrošni material, večji poseg je bil letos menjava sklopke in dvomasnega vztrajnika - 500€, spustil je tudi zadnji amortizer. Brez rje, barva lepo ohranjena. Smo skratka zelo zadovoljni.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

andraž

Kot je Matteo napisal, je C5 II zelo neproblematičen avto. Bolj kot ne samo redni servisi, vožnja je zelo udobna, poraba nizka.
Predvsem tisti srebrn break, bi znal biti ok.
Je pa treba avto temeljito pregledat in vozit pred nakupom.
Že v 100000 km je lahko avto razvalina, če ga vozi debil. Pomembno pa je tudi, kdo ga je servisiral.
Èe se ne spoznaš prosi koga, ki mu je tak avto "jasen", da gre s teboj na ogled.

antasi

To pomeni da bomo vozili v težjih avtih bencinarja,
da bomo ekološki in bomo na 100km dali 3, 4 eura več za gorivo, navora ne bomo imeli, prikolico ne bomo smeli priklopit in tudi avto ne bo fajn polno naložit in it v kak hrib na AC.
VSE ZA EKOLOGIJO.
Ali pa kako drugače pišejo v tujini?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Citroenovc

C5 IIjka je odličen avto. Relativno poceni vzdrževanje in dobiš nazaj v zameno veliko.

Je pa zanimivo, ko zdaj iz prve roke spoznavam, kako sta moja dva 2 precej različna avtomobila, čeprav sta oba II 2.0 HDi 16V. Ampak eden je Exc 2004, drugi SX Moara 2007, prvi brez FAp, drugi s FAP ... Poraba je ob istem vozniku in enakih relacijah praktično poglihana - govorimo o cca 1dcl razlike. Ampak subjektivno je pa počutje v njima zelo različno. Sedež je drugačen (exc s svojim nastavljanjem zmaga), volan je drugačen (spet je v Exc bolj prijetno usnje na otip - je pa zato to tisto ta "občutljivo"), poleti prvemu motorni ventilator dela 99% časa praktično neslišno (in ja, dela), pri drugem v visoki vročini ropota veliko časa ko ne vem kaj (in ja, tako dela odkar je bil nov); zato pa se drugi oddolži zdaj pozimi z bolj učinkovitim segrevanjem kabine, ko je mrzel - razlika ni velika, ampak je - SX ima zagotovo dodatni grelec; za Exc ne vem. SX mrzel veliko lepše steče v prvi minuti (ima pa vztrajnik le 40k km, v rdečem je še original) ... prej je tih ... je pa zato ogret motor manj slišen v rdečem (logično - ima dodatno izolacijo po motornem prostoru, ki je SX nima). Luči so pa xenonke pri Exc super. Sploh dolge, ko svetita v bistvu na polno 2 para luči - xenon in dodatne halogenke. Ipd ...

Dobro kupi, ne oziraj se na letnik, predvsem na ohranjenost.
OK

LP
Primož

isarajli

Citat od: zlikovski;250559Ja tile downsize motorji so meni osebno mimo, je res kot praviš.
Ampak jaz pravim glede dizla, nevem če nič neberete tujih novic, ne prebirate neta,... kaj se dogaja na tržišču z dizli in kaj sledi.

Jaz osebno raje dam za tista dva litra bencina več in vem da v bencinski motor nebom vlago nič, hvalabogu še dozdaj nisem nikoli.
Primer Xsara ima cca 350k mašina nikoli pipnjena edino olje in filtri. C5 bencinc menjan senzor klenkanja 25€ in egr cca 180€, na motorju prevoženih 280K vprašanje kolko ima realnih, na XM-u edino menjal teflone in to je bilo tudi vse dokler sem ga imel cca 8 let.
vsi razen C5 niso pili olja, C5 pa ga kar rukne in to je to.
Ostalo normalno servisiranje kot pri ostalih avtih, zavorne ploščice,....

Vidim pa pri ostalih ki vozijo dizle, menjavajo vsemožne stvari od fapa, injektorje, turbine, senzorji takšni in drugačni, žarilne svečke, EGR, filtri goriva puščajo,...

Najbolj se vidi pri tehničnem pregledu, sem bil parkrat slučajno tam, ko so so jih zavrnili ker niso imeli dober CO.

Prejšnjič sem se peljal z audijem A4 smrdelo po dizlu v kabini NE hvala, tak če bi šel z traktorjem nekam.

Ne vem v kakem traktorskem audiju si sedel. 25 let vozim audie, pa še v nobenem nisem vohal nafte. Bivša a4 je mela 572.000km ob prodaji, prve dize, turbine itd, tak da o servisih raje nebi. Èe bi bral kot praviš bi vedel da so ti mlinčki na bencin velik dražji za rihtat in da imajo uradno življensko dobo do 200.000km
O razliki v vožnji pa tak škoda debatirat
Tak kot je nekdo napisal, za po mestu, štacuno itd čist ok. Bencinarji vedno zagovarjate to, pol pa tlačite plinske naprave in kurite ventile
Dizl nikoli ne bo izomrl, pa lahk prebereš vse kar mediji pumpajo
Hdi motorji so super, skoraj kot 1.9tdi.
Aja, pa en star berlingo 2000l, hdi z 386.000 je pri hiši, te zanima kaj je crknilo razn torzije ?

c5 exclusive

Pozdrav!
Ne trdim nič ampak vse je odvisno od sreče nakupa. Imel sem 2 nova Audija enega A4 2008  in je pri 230.000 km zaribal motor pri službenem A6 pri 150.000 km je šla turbina. Avta oba redno servisirana itd. ampak se zgodi sem pa tako kot ti za daljše vožnje še vedno zagovornik dizla.
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

andraž

To govori samo o tem, da tudi "boljše" znamke tudi veselo obiskujejo servise. Neko famo o napokvarljivosti ustvarjajo zgolj lastniki, ki tolažijo sebe, ker so za avto plačali cca. 2x več.
Ga ni heroja, ki bi me prepričal, kako boljši je 2,0 Tdi od "našega" 2,0 Hdi.

isarajli

Heroji vozijo avte na pooblaščene servise, ker verjamejo, da tam nalivajo boljša olja, resnice pa ne poznajo. Hdi in tdi je pa teško primerjat
Tdi med 2005-2008 so imeli precej težav če govorimo v dveh odmičnih. Kar se pa tiče tdi proti hdi, oba delata, dolgo, le da tdi da več od sebe. Na naši 6ki pri 166.000 vse prvo, pri a4 pa do zdaj 225.000 menjan vztrajnik in prednji kolesni ležaji, ostalo potrošen materjal, delovna avta, garača. Ker smo tik pred nakupu dveh avtov za delavce sem imel namen berlingota, po ogledu in testu grem nasledji tedn k fordu in vw. Tile novejši so špilike mi rabimo pa garače.

c5 exclusive

O kakšnem boljšem olju je tu govora? Olje vedno kupim sam na pooblaščenca gre zaradi garancije sploh pri A6, kjer sem dobil neko zlato jamstvo. Pod drugi del posta pa se podpišem, kar vozim od novih avto je vse skupaj nič od niča stari so bili veliko boljši za vse.
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

andraž

Citat od: isarajli;250586Heroji vozijo avte na pooblaščene servise, ker verjamejo, da tam nalivajo boljša olja, resnice pa ne poznajo. Hdi in tdi je pa teško primerjat
Tdi med 2005-2008 so imeli precej težav če govorimo v dveh odmičnih. Kar se pa tiče tdi proti hdi, oba delata, dolgo, le da tdi da več od sebe. Na naši 6ki pri 166.000 vse prvo, pri a4 pa do zdaj 225.000 menjan vztrajnik in prednji kolesni ležaji, ostalo potrošen materjal, delovna avta, garača. Ker smo tik pred nakupu dveh avtov za delavce sem imel namen berlingota, po ogledu in testu grem nasledji tedn k fordu in vw. Tile novejši so špilike mi rabimo pa garače.

Nisi razumel.