Anti Polution System Faulty

Začel/a gordan, Februar 10, 2014, 11:18:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gordan

Rabil bi pomoč...

Motor 2.0 136 KM, l. 2009, avtomatik..., 140.000 Km, menjana tekočina za FAP pred 2000 KM...

Pred časom se mi je pojavila omenjena napaka. Zgodilo se je ob prehitevanju, ko sem stopil po gasu. Avto je drugače po napaki deloval normalno, samo rumena lučka je skozi svetila. Kasneje je javljalo napako, nekaj dni ob vsakem zagonu avtomobila. Èez par dni, napake več ni javljalo..

Včeraj spet javi napako, po naglem pospeševanju ob prehitevanju. Avto drugače deluje normalno.

Ima kdo kako idejo, izkušnjo? Ne bi rad peljal na servis, da mi bodo z metodo "uzaludnih pokušaja", menjavali razne filtre itd., na koncu pa se bo spet pojavljala napaka.

Lp

Gordan

Citroenovc

OK

LP
Primož

gordan

Citat od: Citroenovc;177221Malo ga steraj pa bo.

Pomeni? Vozim v nižji predstavi?

Citroenovc

JA če si drugače zelo umirjen voznik in rad zgodaj prestavljaš - potem ga moraš samo malo "prepucat" - se pravi vroč motor malo sterat.

HDi, ko je primerno ogret - se ne bo nič upiral pospeševanju do 5k rpm. Èe ima delno zamašen FAP - bo pri tem javil nek feler - ampak probaj sledeče - malo spusti gas, spet pospeši - bo verjetno javil malo kasneje ipd ... skratka - ko ga boš malo steral - ne bi več smel javljat.

Èe pa si hiter voznik pa da ti je začel javljat - pol pa ...bbb.
OK

LP
Primož

gordan

Citat od: Citroenovc;177226JA če si drugače zelo umirjen voznik in rad zgodaj prestavljaš - potem ga moraš samo malo "prepucat" - se pravi vroč motor malo sterat.

HDi, ko je primerno ogret - se ne bo nič upiral pospeševanju do 5k rpm. Èe ima delno zamašen FAP - bo pri tem javil nek feler - ampak probaj sledeče - malo spusti gas, spet pospeši - bo verjetno javil malo kasneje ipd ... skratka - ko ga boš malo steral - ne bi več smel javljat.

Èe pa si hiter voznik pa da ti je začel javljat - pol pa ...bbb.

Nisem hiter voznik. Umirjena vožnja v službo, skratka nobenega dirkanja. Cca. 18 km v eno stran, skozi naselje, avtomatika rada hitro menja gor.

Bom ga probal ročno vozit malo na turah...

Hvala

breznikar.peter

Pejdi na avtocesto in ga drži na 4000rpm kakšnih 5-10km? Pač z nižjo prestavo. ( Bojo povedali mojstri kako dolgo ). Trdi delci morajo zgoret v filtru in bo ok.

MSrougeZX

Mislim da je fora v tem da mora biti 7minut...in težko je držat 7min tak tempo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gordan

Hvala za predloge...

Danes zjutraj po 18 km malo bolj športne vožnje je po ponovnem zagonu motorja opozorilo izginilo. Bom pa še probal skurit delce po 7 min vožnji na 4000 obbratov po AC. Upam, da je to to.

Lp

G

dvorjan

Citat od: MSrougeZX;177244Mislim da je fora v tem da mora biti 7minut...in težko je držat 7min tak tempo.

Ce nimas v blizini AC, potem res. Ali pa se pac postavis nekam za cesto in "turiras" na mestu, kot to naredijo na servisu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pixxel

:funny34d:men piše min.5 minut vsaj 60km na uro
drugač pa fap filter čistit aditiv dodat
če ne pa turbina rikne
men se je to zgodilo na starem c5 2.2 hdi po daljšem opozarjanju antipolution  in aditiv min.

gordan

Citat od: pixxel;177409:funny34d:men piše min.5 minut vsaj 60km na uro
drugač pa fap filter čistit aditiv dodat
če ne pa turbina rikne
men se je to zgodilo na starem c5 2.2 hdi po daljšem opozarjanju antipolution  in aditiv min.

aditiv je dodan na novo, sem kuril včeraj še po AC na 4000 obbratov, zaenkrat Ok

3001

Ja meni se je samo enkrat prižgal ANTIPOLUTION in sicer kakšnih 2.000km po čipanju.Zdaj imam kakšnih 25.000 od čipanja zaenkrat OK. Poraba padla ,boljši navor.:BigThumbs:

baktiv

Citat od: 3001;177754Ja meni se je samo enkrat prižgal ANTIPOLUTION in sicer kakšnih 2.000km po čipanju.Zdaj imam kakšnih 25.000 od čipanja zaenkrat OK. Poraba padla ,boljši navor.:BigThumbs:

ker motor pa maš?
in za kok se ti je navor + konji povečal?
kolk je manjša poraba?

lpM

gordan

Citat od: baktiv;177760ker motor pa maš?
in za kok se ti je navor + konji povečal?
kolk je manjša poraba?

lpM

drži se teme...

pošli zasebno sporočilo al pa odpri novo temo

CEPETKO

Meni  se nikoli ne zgodi da bi se mi na AC začela regeneracija ampak po tem ko pridem iz AC in se še vozim kakšniih 30 minut po regionalki se pripeljem domov z normalno vožnjo odprem vrata na garaži in mislim noter postavit raketo potem pa slišim da mi pihlja ventilator na polno aha bo treba počakati  regeneracija je v teku pa toplota piha na vse strani če stojiš ob avtu pa tudi voha se. Nato počakam kakšnih 10 minut da svojo naredi se ventilator izklopi in to je to.
Citroen - kreative tehnoloži.