VELIKI SERVIS C5 mk III

Začel/a Emil C5, Januar 25, 2014, 01:59:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Emil C5

Evo tko, da se bolj razjasnem, sem vozil cca 30razlčnih vozil,(Citroena nikoli zato toliko vprašanj), pač tako službo sem imel takrat, tako, da mislim da se dokaj dobro spoznam na avta in cene.In večinoma teh vozil je šlo na uradne servise, in sem videl, da so preprosto nabijali cene kokr jim je pasal.Ker firma vse račune spravi in ko greš drugič na servis spet druga cena.Èe je 20 evrov razlike ni strašno, če je pa 100 je pa že nateg, je pa ista stvar servisirana.NISEM PA REKEL, DA SO URADNI SERVISI ZANIÈ.

Skrt3 100 ljudi 100 čudi, vsak ma svoje mišljenje. Èojko smo 25let imeli doma svoje podjetje z 35 zaposlenimi tako, da se mi sanja nekaj o investicijah in izobraževanju kadra:))

Lovro to je res, da so Citreoni specifična vozila.Moj ni Hidroactiv model, je z navadnim fedri.Vam povem, da moj mehanik k je servisiral mi prejšna vozila je 40let v tem fohu, od tega 24 let bil mehanik za rally vozila,pa je šel na svoje.Tako, da vrjetno on se ne more primerjati z Uradnim servisom.Je pa nažalost se upokojil.

Xandrej

Glej nebi se rad kregal ampak majster pred penzijo nažalost zgleda zelo začudeno če mu pripeljem na hof C6 pa mu rečem, da 2 turbina na zgornji strani head up dipleja ne odpira aktivnega spoilerja zadaj... Na primer.

Upam, da najdeš vredu serviserja ki mu boš lahko zaupal, saj načeloma olje filtre pa te zadeve zna vsak menjat zatake ne pri kakih drugih zadeva ali pa pri problemu ki je pa ga ni če me razumeš je pa fajn da najdeš serviserja ki se spozna na dotično znamko pa je v tem poslu znan.

Emil C5

Sej men se tudi neda kregati z nikomur,rajši pivo popijemo ubistvu zdaj čaj:)) Ja res je starejši mehaniki se malo zgubijo ko pride do takše težave, zato imam enga Gospoda v Lj, avtodiag diagnostika vozil.

Vlado333

Ker vidim, da se nihce ni podal podatka kdaj se menja zobati jermen pri C5X7 2.0hdi ga podajam jaz.
Pri 100kw se menja pri 240k km oz. 180k km ob poostrenih pogojih uporabe.
Pri 103kw se jermen menja pri 150k km, zakaj so zaradi 3. kw razlike tudi obcutno zmanjsali stevilo kilometrov pred zamenjavo zobatega jermena, me ne sprasevati, ker ne vem.
Veliki servis pa na "normalnem" servisu NE stane 1000€. Govorim iz izkusenj, saj sem naredil ze lepo stevilo velikih servisov na 2.0hdi motorjih. (vse generacije).

Ampak sem ze navajen, da je na forumu veliko nekih pretiravanj in dezinformacij.

carot

Citat od: Vlado333;176688Ker vidim, da se nihce ni podal podatka kdaj se menja zobati jermen pri C5X7 2.0hdi ga podajam jaz.
Pri 103kw se jermen menja pri 150k km, zakaj so zaradi 3. kw razlike tudi obcutno zmanjsali stevilo kilometrov pred zamenjavo zobatega jermena, me ne sprasevati, ker ne vem.
Veliki servis pa na "normalnem" servisu NE stane 1000€. Govorim iz izkusenj, saj sem naredil ze lepo stevilo velikih servisov na 2.0hdi motorjih. (vse generacije).

Ampak sem ze navajen, da je na forumu veliko nekih pretiravanj in dezinformacij.

Ali si že delal servis na C5 MK III? Kot sem že napisal kompletni servis + zamenjava zavornih ploščic na vse kolesih pride cca 1000 EVR.

Emil C5

Evo dobil sem ceno in na koliko km se menjajo jermeni.Cena je 900 evrov, servis naj bi se delal na 240.000 km je pa rekel, da v vecini primerov priporočajo na 180.000 km.To je informacija od uradnega servisa v Lj.Lp

superca13

Citat od: Vlado333;176688Ker vidim, da se nihce ni podal podatka kdaj se menja zobati jermen pri C5X7 2.0hdi ga podajam jaz.

Jaz imam 103kw, proizveden 11/2011,servisna pravi 30.000km oz. 2 leti, poostreni pogoji 20.000km oz 1 leto. Jermen na 240.000km, poostreni pogoji pri 180.000.  Poostreni pogoji so tako na siroko napisani, da po mojem 90% uporabnikov noter pade.
lp

carot

Citat od: Emil C5;176822Evo dobil sem ceno in na koliko km se menjajo jermeni.Cena je 900 evrov, servis naj bi se delal na 240.000 km je pa rekel, da v vecini primerov priporočajo na 180.000 km.To je informacija od uradnega servisa v Lj.Lp

Saj ravno to govorim; + zavorne plošcice na vseh kolesih je cca 1000EVR

Vlado333

@superca13
2.0hdi 103kw 9/2011 moja servisna pravi 150000km. Edino, ce sem ze mal dementen
Jutri preverim se enkrat in porocam.
Lahko tudi jutri sestejem koliko pride veliki servis pri takem avtu in tudi porocam o ceni.
Lp Vlado

Vlado333

@Carot
Sem ze delal velike servise na C5III
Jutri sestejem koliko je strosek, pa javim.

superca13

Citat od: Vlado333;176927@superca13
2.0hdi 103kw 9/2011 moja servisna pravi 150000km. Edino, ce sem ze mal dementen
Jutri preverim se enkrat in porocam.
Lahko tudi jutri sestejem koliko pride veliki servis pri takem avtu in tudi porocam o ceni.
Lp Vlado

Vidim, da je nekdo servisno knjižico od C5 slikal in dal na forum. Nimam iste.
Možno, da sem dobil staro servisno knjižico zraven.

odpad

Že iz previdnosti bi raje naredil na 150.000 servis. Predpisano gor ali dol, raje sem ziher.
Očitno bo na 150.000 servis 2.000 EUR (sklopka + veliki servis).

dvorjan

Ah, toliko pa spet ni treba pretiravati. Jermeni, sklopka, olje, filtri pa se kak zavorni element (ploscice) in delo - do jurja (in pol, ce je v igri se vztrajnik) na uradnem servisu, pod kozolcem pa skoraj pol manj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

carot

Citat od: Vlado333;176928@Carot
Sem ze delal velike servise na C5III
Jutri sestejem koliko je strosek, pa javim.

Brez veze drug drugega prepričujemo, koliko stane veliki servis za C5. Vsak se bo lahko 1-1 prepričal, ko ga bo naredil in plačal račun. Jaz sem ga že pred kratkim.

Vlado333

Bom napisal, zgolj kot info.
Veliki servis na 2.0HDI 103KW z naslednjim vključenim materialom.
Set zobati jermen, vodna črpalka, mikro jermen, napenjalec mikro jermena, semeringa odmične in glavne gredi, oljni, naftni, zračni, mikrofilter kabine, hladilna tekočina, additiv fap filtra in sprednje zavorne ploščice pride cca 840EUR.
Nekaj materiala je original, nekaj "original" v drugi embalaži, sprednje ploščice so pa Zimmermann.

Jaz vem, da ga bom pri svojem menjal med 120-150000km (seveda, če ga bom takrat še imel), servise pa itak delam na 20.000km.