VELIKI SERVIS C5 mk III

Začel/a Emil C5, Januar 25, 2014, 01:59:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Èe piše 240 je to 240.
Sej za airbage tud pravjo, da je rok uporabnosti 10 let, pa jih noben ne gre zamenjat niti po poteku tega časa. Ali pa bi se kdo celo javu pa reku, zaradi poostrenih pogojev jih dejmo zamenjat pa na 7 leta in podobno.
Pa mislm da če se ti airbag ne odpre takrat kot se mora, so posledice veliko hujše, kot potrgani ventili in skrivljene odmične gredi.

C50

Citat od: Emil C5;176296Ja sem prvič lastnik Citroena, večinoma sem vozil Nemce Audi, Mb itd.Moje vozilo je bilo kupljeno od podjetja iz Italije,ki je šlo v stečaj, banka jih je zaplenila 20 istih vozil, je pa servisiran na uradnem.V Sloveniji nikdar več ne kupim avta, ker pri nam so ceste k njive, Km prevrteni nazaj, servisne knjižice ponarejene itd.Kar se pa tiče uradnih servisov, je taka potrata denarja, grem raj na dopust za en teden kot pa da preplačam njihovo storitev.Sem preveril sedaj na uradnem servisu kondenzator klime 320 evrov + 45 polnjenje klime+ 160 delo.Vidim, da na tem blogu nekateri nimajo blage veze kaj je avto.

Tu imaš cenejši kondenzator klime:

http://www.silux.si/izdelki/hladilni-sistemi/hladilniki-klime-kondenzator/177216/kondenzator-klime-citroen-c5-08-535-x-360?car=71203

Ales79

Citat od: Emil C5;176296Sem preveril sedaj na uradnem servisu kondenzator klime 320 evrov + 45 polnjenje klime+ 160 delo.Vidim, da na tem blogu nekateri nimajo blage veze kaj je avto.

Tole pa je svetovni nateg. 525 EUR za zamenjavo enega bogega kondenzatorja???
Uro dela servis običajno zaračuna okoli 36EUR. Da ti menjajo kondenzator več kot 4 ure? Eni pa so neteguni.
Pri mojem C5 so mi menjali kondenzator maja 2013, cena 205,24 EUR (kondenzator+polnjenje+delo) na pooblaščenem servisu. Zamenjava in polnjenje klime pa je trajalo malo več kot 1 uro.

LP,

Lovro

Kot smo že pisali... V SLO so kvalitetni in pošteni serviserji Merlak, Jenko in Jerovšek.

Mogoče še kdo... ostalo je očitno loterija (kaj, koliko in če je to fer)

Èe prleki vozijo avte šraufat v Grosuplje, pa primorci na Vrhniko, bo že nekaj na tem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Emil C5

Aleš ja to je resss svetovni nateg, nebom komentiral kateri  uradni servis, mi je posredoval to ceno, saj pokvarjen nisem, da nekomu slabo reklamo delam.Lovro nič nebom rekel, da neoobstajajo pošteni serviserji itak da so.Meni osebno uradni servis pa naj bo to Audi, Bmw, Citroen itd, ne diši preveč, ker se preveč cenijo zato, ker ma na hrbtu napisan znamko vozila i Fensi delavnico in ma zato 2x dražjo uro itak ma pa pogodbo z zavarovalnico in garancijam tako , da se lih nematra iskat delo posledično tudi bolj furjast delajo, saj itak ve, da strank ma dosti, neka neuradna delavnica Jože, Mujo itd se bolj trudi delo naresti kvalitetno,pošteno, ker takemu človeku ne pada delo iz neba.

Emil C5

Ja še to, iz mojih izkušenj vam lahko povem, da se večje posege splača iti šraufati v tujino na Jug, so tudi doli profesionalci, sem pa vozil veliko različnih znamk vozil službenih kot osebnih, pa so mi na jugu popravljali sem bil izredno zadovoljen z delom in ceno.Samo majhen primer Audi A4 S-line 1.9tdi 2003 let, uradni servis na Gorenjskem velik servis 950 evrov, neuradni servis  malo bolj proti koncu Gorenjske 430evrov zdej pa bod normalen.

Čojko

Jože in Mujo sta nelojalna konkurenca običajno brez pravega orodja in potrebnega strokovnega znanja. Sam si lepo napisal zakaj ne kupiš rabljenega avta v sloveniji, sedaj pa čez vse pretege šinfaš to kar je pravilno in uradno.
Jaz sem še pred leti ko sem imel Xsaro vedno vzel en dan dopusta in jo peljal iz KP na Vrhniko na servis. Nikoli mi ni bilo težko plačati uradnih ur dela. Bil sem namreč zraven in gledal kako se dela. Nekim večjim okvaram sem se izognil ravno zaradi preventivnega vzdrževanja, pa ko mi je zajla šipe šla po preteku garancije so mi jo zamenjali zastonj, ker so jo imeli priznano za hibo in sem hodil redno na servise. Ko sem jo po petih letih prodal sem dobil poplačane vse uradne servise, kupec pa čisto fasciniran kakšen avto je kupil.
Z oplom pa sedaj hodim k enemu najboljših mehanikov iz Opla, ki je šel pred enim letom na svoje. Tudi od njega zahtevam da mi vgrajuje le kvalitetne dele, dela vso preventivo po knjigi, piše v servisno knjigo in mi izdaja račune, ki jih skrbno spravljam v fascikel avta.

Citroenovc

Èe bi bil nesramen, bi rekel, da si požrl vso brihto sveta.
Lepo si izvedel realno ceno na pooblaščenem servisu za zamenjavo kondnezatorja klime. Pa tumpaj dalje, če se ti da.
Ja, v SLO imaš poleg nekaj zelo dobrih (če smo natančni, se vedno izpostavlja iste 3 iz širše okolice LJ, morda je zdaj tudi na Štajerskem malo bolje) pooblaščencev tudi kakega nepooblaščenca (posebej hvaljen je 1), kateremu se splača peljat avto. Vsi so bili večkrat omenjeni na forumu.
Malo pobrskaj.

Lahko pa sevedo pelješ k tvojemu kolegu Jožetu/Mujotu/itd, kateremu bo en hidravlični C5 španska vas. Pa bo šraufal malo to, malo ono, ure se bodo nabirale, efekta ne bo. Na koncu bo pa C5 oklican za jajca od jajc.

Zanimivost - k enemu od omenjenih pooblaščencev vozijo svoje Citroene šraufat tudi iz tujine - pa ne samo s severa. Tudi z juga.
Hmm. Ti šment, kaj pa zdaj?
OK

LP
Primož

Emil C5

Èojko ne obračaj mi besed, nisem šimfal čez nikogar, če še ne veš vsi mehaniki so v isto šolo hodil, nč bat nihče ni šel na prakso v Francijo na Citroen, so prakso delal kjer so dobil. Citroenovec kar ti tumpaj svoje, ker vidim, da se z nekaterim se neda normalno pogovarjati, zato tvoje objave je škoda brati.Jaz sem se na ta forum prijavil, da mi kdo svetuje, ki se spozna na Citroene, ne pa ozkogledi človek ki sam gleda naravnost, in še v življenju ni šel vn iz svoje vasi kaj šele iz države.Lp

Citroenovc

Huhu. Vse bolj se zabavam ob tvojem širnem (ne)znanju :-))
OK

LP
Primož

skrt3

Dobro je, dobro, klapa!

Kot "zunanji" opazovalec mislim, da je zadeva zelo preprosta in ste se samo na napačen način lotili en drugega :)

@Emil C5
Si ravno nabasal na Èojkota in Citroenovca, ki sta zelo "natančna" (drugega izraza enostavno ne najdem, da ne bo izpadlo žaljivo)
Oba imata, sicer, veliko izkušenj na področju vozil, servisiranja in tudi v teoriji veliko podlage. Nič ne zgrešiš, če jima prisluhneš in se s tem kdaj za kakšno reč lažje odločiš. Sta pa daleč od zaplankanosti! In na forumu je pač tako, da ima vsak svoj način komunikacije.

@Citroenovc, Èojko
V veliki meri se strinjam z Emilom. Tudi sam sem pač tak, da sem bolj prepričan v to, da "pooblaščeni" izkoriščajo svoje ime in pozabijo na odnos, in bolj prepričan v to, da se bo en "vaški mehanik" bolj potrudil za manjši denar.

Normalno, tukaj se bomo vsi strinjali, da obstajajo izjeme v obeh vrstah.

Vsak ve sam pri sebi, kaj ga veseli, kaj je našel pri priljubljenemu serviserju in kam bo vložil svoj denar. Ljudje smo pač eni čudni zmazki :)

Sam zase lahko garantiram, da za mali ali veliki servis 100% ne bom jemal dopusta in se peljal 100km stran, visel v delavnici 5 ur in za zaključek še plačal 300 EUR več.

@Èojko
Zakaj bi privatnik bil NELOJALNA konkurenca?

Čojko

Citat od: Emil C5;176296Moje vozilo je bilo kupljeno od podjetja iz Italije,ki je šlo v stečaj, banka jih je zaplenila 20 istih vozil, je pa servisiran na uradnem.V Sloveniji nikdar več ne kupim avta, ker pri nam so ceste k njive, Km prevrteni nazaj, servisne knjižice ponarejene itd.Kar se pa tiče uradnih servisov, je taka potrata denarja, grem raj na dopust za en teden kot pa da preplačam njihovo storitev.

:Hammer3:

Imet kvaliteten uraden servis ni lahko in zelo veliko stane. Poleg prostorov, opreme, orodja, zadovoljnih zaposlenih, ki jih legalno plačuješ z vsemi prispevki, dopusti, bolniškimi, pošiljaš na strokovna izobraževanja,... itd, itd. se je potrebno še cenovno prilagajati vaškim fušarjem, ki delajo na črno, da sploh lahko še imaš stranke in marsikdo je zaradi kreditov, morda ne dovolj kvalitetnega dela ipd. tudi zaprl.  So pa še vedno uradni serviserji, ki so svoje premoženje in ime običajno zgradili z mehankarijo sami skozi več generacij družine. Take tu predvsem iz lastnih izkušenj tudi hvalimo in kljub temu, da smo doma v Citroenarskih krogih, kjer se veliko pomaga med seboj in išče ugodne variante večinoma še vedno hodimo k njim na servise.

Poleg tega pa sem svojo računico dražjega uradnega servisa lepo pojasnil tudi skozi finančni vidik, ki se mi je na koncu izkazal celo kot najcenejši. Da ne omenjam še brezhibnosti in zanesljivosti delovaja avta, ter zadovoljno Citroenarsko dušo, ki lahko pristno užije vse tisto kar Citroen ponuja.

Lovro

@Emil

Ne vem, kje si dobil slabe izkušnje...

Ker si iz Kranja, so ti prej omenjeni servisi dokaj blizu... Naj ti dajo ponudbe, pa se odloči.

Imaš tudi dobrega nepooblaščenca V Ljubljani (Avtonova oz. Novak na Simonitijevi ulici).

Ljudje so s temi servisi zadovoljni, jaz od teh poznam delo dveh in so pošteni.

Èe ti bodo cene še vedno previsoke, pač prečekiraj še v CRO ali SRB.

Ti pa polagam na srce - hidravlični citroeni so specifika in ne vem, če si lahko privoščiš, da se bo kak "vaški mehanik" učil šraufati na tvojem avtu. Èe boš že šel h takemu, se vsaj pozanimaj, koliko C5 III je že (uspešno) pošraufal. Èe res pozna te avte, potem pa ni panike.

Še to - jaz že nekaj let vozim avte (tudi ko so starejši od 5 let) na isti pooblaščeni servis in v teh letih sem kot stara stranka dobil take popuste, da plačam toliko, kot pri nepooblaščenemu ali celo kaj manj.

To je le moj nasvet glede tvojega osnovnega vprašanja - ne rabiš komentirat - pač se odloči, ali ga boš upošteval ali pa ne. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Vidim, da pa je problem naših pravih avtov z znano zgodovino in servisno knjigo katera ni ponarejena z vsemi dokazli računov, itd itd...

CENA!!!! CENA!!!! CENA!!!

Ne ta da jih ni pa neke take...

Zdaj pa ali se odločiš pa kupiš kao neki dober avto iz tujine ki stane 2 jurja manj ali pa preverjen avto...

Seveda pa je to odločitev vsakega posameznika.

carot

Cena velikega servisa + zavorne ploščice je okoli 1000EVR.