VELIKI SERVIS C5 mk III

Začel/a Emil C5, Januar 25, 2014, 01:59:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

odpad

Èe je veliki servis 840 in menjava kompletnega sklopa sklopke in vztrajnika cca. 1000 eur, pol vemo pr čem smo :)

dvorjan

@odpad:
Slabo beres. Z vztrajnikom je 1,5k € ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

odpad

pixxel

:Paint-Angry::Paint-Angry:zakaj bi menjal sklopko pa vztrajnik pa jermene če ni potrebe
pri 155000 km

Čojko

Zadeva je čisto enostavna. Servisiraš enkrat letno oz. na 20.000 km. V primeru poostrenih pogojev oz. neizpolnjevanje časovnice ti začne servisni ključ utripat preden dosežeš 20jurjev.
Velik servis pa je vsak deseti,...

boltar

Pred kratkim sem "naredil" sem dal delat veliki servis, jermeni, pumpa itd..
Avto je star 7 let 35% popusta na določene dele koštalo me je 502€.

ramiz

živijo
Evo tudi pri mojem opravljen veliki servis 2.0 hdi 120kw automatik cena skoraj identična tudi 35% popusta 510eur

dragan1

Citat od: ramiz;231839živijo
Evo tudi pri mojem opravljen veliki servis 2.0 hdi 120kw automatik cena skoraj identična tudi 35% popusta 510eur

a je to z menjavo olja in vseh filtrov?

meni so v KR našteli nekaj manj kot 700 z 30% popusta...

je pa to komplet mali in veliki servis...2.0 hdi 120kw automatik
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

boltar

Citat od: dragan1;234441a je to z menjavo olja in vseh filtrov?

meni so v KR našteli nekaj manj kot 700 z 30% popusta...

je pa to komplet mali in veliki servis...2.0 hdi 120kw automatik

olje total sem prinesel seboj

3001

No da vam še jaz povem.Zamenjava vztrajnika in vsega kar pripada zraven na uradnem servisu v Gro.......     760,00€ popusta 35%na leta,ko sem zračunal sem ceneje prišel skozi na uradnem ,pa še garancijo imam. Avto  C5 2.0 hdi 103kw

xpuser

Saj to je to, veš da je vredu narejeno pa še račun imaš.

gule

Èe človek vzame kako kompleksni so današnji, avti, bi se lahko to že primerjalo z človeškim telesom, torej odnos zdravnik-pacient.

Močno dvomim, da bi se bilo kdo tukaj dal na operacijsko mizo kakšnemu "naredi sam vaškemu zdravniku".

Ali druga situacija, prideš v bolnišnico na operacijo, pa prineseš krvno plazmo z seboj(kot neki olje prinašajo).

Seveda avto ni živo bitje, ampak so zadeve šle naprej in ni to več tako enostavno kot včasih. Še danes imamo situacije z počenimi posodami za LDS in hidravliko v okvari, ko so se kakšne C5 dočepali mojstri, ki pojma nimajo, ali priučeni vulkanizerji...

Čojko

Na C5 II sem dal kugle in LDS zamenjat dobremu mehaniku, ki je pred nekaj leti delal na Citroenu v KP, pa mi je nalil preveč LDSa. Kmalu zatem je šel k Jerovšku, ki ga je na srečo dvigal z odprto posodo, sicer bi jo razneslo.
Toliko o mehanikih!

gule

Ja Èojko, samo, če bi se to pri Jerovšku zgodilo imaš garancijo na popravilo/poseg. Èe se pa zgodi pri Jerovškovem mehaniku doma, pa nimaš nič.

Čojko

Nisi razumel kaj sem z zapisanim hotel povedati.

Kljub temu da je bil dober mehanih, ki je včasih delal na Citroenu in pozna hidravliko se je zaj*** in očitno nalival LDS v vozni višini.

Je treba vozit tja, ker imajo take avte vsak dan po rokah, hodijo na izobraževanja, dajo garancijo in na koncu so še cenovno konkurenčni.