VELIKI SERVIS C5 mk III

Začel/a Emil C5, Januar 25, 2014, 01:59:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Ce imas samo AC voznjo, potem lahko delas na 240k km, a takih primerov je malo. Drajsanje po mestu, speljevanje itd, to pa bolj obremenjuje jermene ... Jaz bi naredil servis pri 160k km in mirno spal. Do 320k km verjetno ne bos imel avta ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Vidim, da spet odkrivate toplo vodo... Èe proizvajalec napiše tak potem je tak... Kdaj pa ste videli da je komu zadnji čas jermen vtrgalo??? Naredi kot piše. Èe ima avto servisno njigo pa če obiskuješ serviserja enega potem zaupaj njemu pa naredi kot ti bo rekel...

odpad

Ravno na citroenu je nazadnje vtrgalo jermen, da to vem. Šlo pa je za 1.6 bencinarja xsaro, letnik nekaj čez 2000. 145.000 kilometrov je imel lastnik, na uradnem servisu so rekli, da bodo menjali na 160.000. Potem pa je prišlo do neljubega dogodka in posledično uničenega motorja.

Glede na mojo vožnjo torej ne bom menjal v času, ko še mislim imet ta avtomobil, mogoče ravno na koncu.
Èe bi še sklopka+vztrajnik zdržala do takrat, bi bilo tudi lepo :)

Xandrej

Xsara 1.6 ima menjavo jermenov pri 100k ali pri 120k tak da to je malo tralala...Alipa servis v totalnem qurcu!

Emil C5

Jaz osebno mislim, da je neumno delati servis na 160.000 km ce proizvajalec garantira do 240.000km.Dobr ni lih potrebno cakati do 240.000km npr do 200.000km bi blo cist OK.A kdo zna povedati okvirno ceno tega servisa

dvorjan

Proizvajalec tudi predpise, da se servis opravi prej, ce avto deluje "v tezjih pogojih". Kar pa nase podnebje, ceste in vozniska kultura vsekakor predstavljajo. Ni to Spanija, ko redkeje dez vidi, pa nizke temperature ... vlaga, mraz, vrocina, vse to vpliva na jermen ... pa se vi lahko slepite kolikor hocete.

Zdaj da bos pa tistih par deset evrov prisparal, pa izvoli.

Emil C5

Dvorjan popolnoma narobe si razumel, sej ni nihče rekel, da treba čakati zadnjo minuto in km do servisa.Ampak neumno je prehitevati če ni potrebno.Pa jest kokr sem seznanjen pri Citroenu C5 ni nič za par deset evrov.

dvorjan

Lahko gres vprasat na uradni servis, koliko stanejo jermeni - niso pretirano dragi, se posebej sedaj, ko ti dajo popust na starost vozila ... Najvecji strosek servisa pri tem odpade na delo, saj zahteva poseg vec ur ...

Citroenovc

MAtr kako se hitro začne pametovanje.

Za začetek, kaj so to poostreni pogoji  vam je Dvorjan lepo napisal. Veliko kratkih relacij, zagonov motorja, mestne vožnje, velike temp razlike med pozimi/poleti ipd ipd ipd ...

Skratka - en tipičen Slovenec (sam da je dizel.press), ki svojega dizla uporablja za tistih nekaj 10km dnevno - naj gre raje na servis po 180k km in naj ne čaka 240k km. Tisti ki pa kloflje dnevno dolge relacije pa je lahko orientiran na tistih 240km.
OK

LP
Primož

Emil C5

CITROENOVEC vsak ima pravico povedati svoje mnenje, zato smo tu gori!! A to kar si ti povedal ze vsak ve, da eni delajo 10.000km/ letno eni 40.000 km/ letno.Jaz sem ta 40.000km/ letno.Lp

Citroenovc

Mogoče sem bil malo nejasen.
V knjižici, ki jo dobiš zraven avta, lepo piše, kaj in kako je s servisi. In kdaj naj se menja jermen. In je lepo pojasnjeno kako je s tem.
Tukaj je takoj halo, da kako nekateri serviserji bi kar služili pa malo prej menjavali pa ne vem kaj vse.
Knjižico vzet in prebrat. Problem rešen.

Jaz delam med 25 in 30k km letno pa bom vseeno verjetno dal menjat raje pri 180k kot da bi čakal 240k. Vseeno se nabere dnevno veliko enih prekratkih poti. Ni Slovenija dežela, kjer bi se tile naši avti pretirano nadolgoprogašili pri povprečnem lastniku.
OK

LP
Primož

Čojko

Pri jermenih je potrebno poleg kilometrine upoštevat tudi starostno omejitev, ki morda še bolj vpliva na iztrošenost. Še posebej če avto kje dalj časa stoji.
Delovni stroji imajo servisni interval na delovne ure - tu bi lahko bilo podobno, al pa na število vrtljajev,... oz. bo vsak z malo soli v glavi  to znal upoštevat. Poleg tega pa tudi fabrika predpiše manj kot lahko dejansko zdrži.

Veliki servisi pa so se vrteli včasih tam nekje okoli 600 EUR. Èisto odvisno kaj vse še menjaš zraven oz. koliko je dejansko velik in strokoven. Pokliči na srevis in vprašaj,.. boš najbolj natančno izvedel.

Emil C5

CITROENOVEC se popolnoma strinjam z tabo, da nekateri serviserji bi radi zasluzili kar tako malo.Kar se tice servisne knjige sem nekam založil pa zato vas sprašujem za mnenje.Da se vas vprašam ali je drago menjava kondenzator klime polnjenje in prezracevanje 250evrov?

Citroenovc

Ne, ne strinjava se. Jaz ne trdim, da bi radi serviserji kar vsevprek z mano zaslužili. Moj je čisto korekten. Pravim samo, da ne da bi se prebralo navodila (ki so dostopna tudi prek spleta) se takoj dela halo in natolcuje neke zgodbice o serviserjih ipd. Pa ne leti to direktno nate.

Ja poglej si koliko stane kondenzator, koliko je tarifa za polnjenje, ne vem kaj paše pod "prezračevanje" pa si naredi neko računico pod črto.

Sicer je bilo pred časom nekaj govora, da ker je Citroen končno priznal nekvaliteto hladilnika, da (v odvisnosti od kilometrov in servisiranja v pooblaščeni mreži) lahko prideš skozi tudi praktično zastonj.
Ti si kaj? Srečni in ponosni prvi lastnik, ki je vedno pridno vozil na pooblaščeni servis oz. si od takega slovenskega lastnika kupil avto ali si ravnokar kupil neznan avto iz uvoza z neznano zgodovino in te bo sedaj udarilo še min jurja po žepu, ker si dobil takega tik pred menjavo jermenov + s pregnitim hladilnikom klime in po možnosti še crknjenim dvomasnim vztrajnikom?

Za avto z znano zgodovino je zgoraj omenjena cena glede na ponujeno s strani CS absolutno previsoka. Za avto neznanega servisnega porekla iz nevemkje pa verjetno dokaj realna.
Eto.
OK

LP
Primož

Emil C5

Ja sem prvič lastnik Citroena, večinoma sem vozil Nemce Audi, Mb itd.Moje vozilo je bilo kupljeno od podjetja iz Italije,ki je šlo v stečaj, banka jih je zaplenila 20 istih vozil, je pa servisiran na uradnem.V Sloveniji nikdar več ne kupim avta, ker pri nam so ceste k njive, Km prevrteni nazaj, servisne knjižice ponarejene itd.Kar se pa tiče uradnih servisov, je taka potrata denarja, grem raj na dopust za en teden kot pa da preplačam njihovo storitev.Sem preveril sedaj na uradnem servisu kondenzator klime 320 evrov + 45 polnjenje klime+ 160 delo.Vidim, da na tem blogu nekateri nimajo blage veze kaj je avto.