Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Citat od: MSrougeZX;158262Jaz sem jih pumpal na 2.5 vse štiri.

Tudi jaz jih imam toliko napolnjene. Drugače pa moraš imeti na voznikovi strani na B stebričku nalepko na kateri piše koliko morajo biti napolnjene.

sypahh

BT-C5

ena zanimivost!
sodelavec(avstrija) ima na C5 MK3 2.0 140hdi sicer na neoriginalnih litih platiščih
gume 225/40/18,sedaj me pa zanima ali gredo na originalne 18" (245/45/18)tudi take gume ali ima to nekako (oženjeno).
nima pa nobenih distančnikov in vse je homologirano??

Lp.

dvorjan

Odvisno od sirine platisca - ta se meri v J, te oznake pa nisi podal. Ampak med 225 in 245 mm je kar 2 cm sirine gume razlike, kar je ze nekako na zgornji meji za posamezno platisce ... Verjetno bi bilo bolj zdravo dati ozje gume na nekoliko ozje platisce ... Pa ne vem, ce bi ti  to sploh homologirali, stevec hitrosti bi ti kazal manj ...

Pac kupis gume, ki jih imas napisane v homologaciji pa pozres tistih 200 evrov razlike v ceni. Luksus pac nekaj stane ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

"J " niti sam ne ve,ker je pač avto postavil vulkanizerju in so mu to zmontirali!
Zanimivo pa je ker sem tudi jaz iskal kaj sploh paše gor pod 18" in edino kar je bilo je
245/45 .
meni osebno zgleda na 18" super,ampak mislim,da so za 140KM vseeno malo "preveliki čevlji"

MSrougeZX

Nič ni velko....sem na istih konjih 3 sezone vozil isto širino...ni nobene razlike.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

pixxel

:funny34d:goodride kitajske gume''''?
policija ti jih lahk proda ker ne veljajo- nevarne

odpad

Z razlogom so take gume.
Kot je blo prej rečen - nosilnost.
Pa tudi udobje je bolj izrazito pri tej dimenziji.
Je draga, samo ne kupvat avta za 22000 +++ pa potem jamrat zaradi gum.

Èe koga zanima, glede na teste, ipd., se nekako najbolje izkaže GY Efficient Grip Performance. Te sem imel gor od avgusta do 15.11. in so super. Drži super, npr. tudi v dežju je pri 140 konjskem dizlu na normalnem asfaltu težko vzdražit elektronko. Je pa poraba recimo za odtenek višja kot pri original michelin HP.

Cena 156 € za kos.

gs nautica

Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj. Zanima me katero gumo mi priporočate. Po nasvetih x-a ne mislim dajat za gumo 200€ in več, saj nismo na hitrostni preizkušnji. Nočem pa ogožati življenj sebe in drugih.

Izbiram med:
Nexen N9000/8000....dobrih 100€ (malo večja obraba)
Kumho KU39....128€
Kumho KU31.....115€
mogoče še Toyo...

Èe ima kdo kakšen predlog pa z besedo na dan prosim. Èe ima kdo izkušnje iz prve roke. Ali pa če kdo ve za kakšno ugodno varjanto...
Hvala za odgovore.
Lp Žiga

EDIT: Kakše znamke pa vozite vi na tej dimenziji?

Xandrej

S Kumhotom noboš zgrešil. Toyo je tudi dober nexen pa ne poznam. Vzami Kumho Ku31 boš zadovoljen...

gs nautica

Tudi sam mislim, da ne bom nič zgrešil s Kumhotom. Hvala za hiter odgovor.
Do poletja je še dolga tako da čakam če ima kdo izkužnje z Nexen gumami.
Lp

EDIT: sypahh kako se obnesejo kumho ecsta? Imaš ku31 al 39? Hvala.

StefZ

Zdravo!

Jaz sem tudi na Kumho - tako letne, kot zimske. Sem tudi jaz "doktoriral" ko sem jih iskal.

Mene je še najbolj skrbela obraba ker C5 ni ravno med najlažjimi. Precej je tukaj odvisno od načina vožnje in "veselja" do ovinkov. Pri moji družinski vožnji se po cca 10k z letnimi niti ne pozna obraba.

Se mi je Kumho tako zdel nek best-buy glede na ocene in ceno... Razliko v ceni do najboljših pa je družina porabila :)

Letne imam KU39, ki naj bi bile naslednice KU31. O gumi vse dobro samo glasna je  - mislim da 76 decibelov. KU31 naj bi bila zaradi simetričnosti profila še bolj glasna. Tole me recim malo moti. Fulda mislim da ima v isti dimeziji 69 decibelov in je bila cca 20e/gumo dražja... Pač se sliši kako se gume "kotalijo"....

Èe te to ne moti nimaš kaj zgrešit...

O zimskih pa težko rečem kaj konkretnega glede na letošno zimo :Hammer3:

MSrougeZX

Evo iz prve roke, na C5 tourerju sem vozil Kumho KU31 in se je vredu obnesla, ni bla nič glasnejša kot originalna michelin...itak je best buy, zimske sem pa imel hankook w310 in tudi super zadovoljen...sploh pa za ta denar ne dobiš nič boljšega.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gs nautica

Hvala obema za odgovor iz prve roke. Ja tale zima je res porazna. Tudi sam kupil nove zimske gume pa nič od nič.
Zdaj čakam še če je kdo vozil nexen. Potem pa v napad in zdilat ceno.
Lp Ž