Xantia, automatic R.I.P.

Začel/a skrt3, Januar 17, 2014, 03:20:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

če začnem preklinjat in se sproščat na forumu, bo zelo zelo grdo.

skratka... avtomatski menjalnik je šel v kurac

začelo se je s par lučkami, končalo se je z vrtenjem v prazno...

po opravljeni diagnostiki in posvetovanju z Blažem, me čaka najmanj 2.000 EUR stroškov. Mislim, da je glih en teden minil, odkar sem kupil to lepotico.

močno močno razočaran, ne vem, kako naprej.

dvomim, da bi se šel ta strošek.

naj kar kupim drugo xantio in mojo uporabim za rezervne dele... pojma nimam.
Kupim drugo Xantio in premontiram samo menjalnik?! Baje bi to bila ena od variant.

Èe imate kakšno idejo, z veseljem prisluhnem.

Mislim pa, da tud nobena policija ali zveza potrošnikov mi ne more pomagat, ne? Avto kupljen od fizične osebe.

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Xandrej

Posvetuj se s kakšnim pravnikom pa HITRO!!!!!!

Glede druge po moje se dobi kakšen menjalnik kje na kakšnem odpadu ali pa kaj takega... Huh ja to je jeba. Si poklical kaj bivšega lastnika kaj pravi?

:BigThumbs:

xantos

Ja to pa je sranje... Meni tudi skoz nekaj nagaja odkar sem jo kupil. Vem da je @gregor na svoji premenjal avtomatski menjalnik z navadnim.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

ModelJT

Ne vem če boš kaj dosegel, da boš prodajalcu težil. Kaj je pa on kriv, saj je pri tebi crknil menjalnik, garancije pa ti tudi ni dal na nič. Verjetno si šel na testno vožnjo, pa se ulegel pod avto, pa malo gledal če kje olje pušča ipd. In po vsem tem si ugotovil, da je avto soliden in si ga kupil čez en teden ti je pa crknil menjalnik. Ja jebaj ga nimaš sreče.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

U madona. Ne morem verjet. Kupljeno je po principu videno kupljeno.
Daj najprej malo prespat.

Dobra stvar tega je, da se ti je to takoj zgodilo, preden si še kaj dal nanjo. Da te vsaj malo potolažil.

LukaKST

To pa je smola!
Premontaža ročnega, če ni preveč dela in je avto v osnovi tega vreden...
morda lahko Gregor namigne, koliko časa/dela/stroškov bi to bilo.
Rabljenih ročnih menjalnikov na odpisanih avtih se ne manjka.
Jaz sem jih prejšnji teden videl vsaj 3 na bližnjih odpadih.
Cene samih menjalnikov so smešno nizke navadno.
Srečno. LP.  Luka

MSrougeZX

Star avto in avtomatik je loterija to vsi znamo...jaz osebno ne bi upal kaj takega vzet...nabavi drugo in mej to za dele, bo se najmanj pušione.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dragan3

in ja odvetniki policija itd... dejmo razčistit kupil si avto star 10let + prevoženih neznano koliko tisto kar na števcu piše je za okras v tej sloveniji. videno kupljeno avto si imel možnost pregledat s sabo pripelajt prijatelja znanca ki se na avtomobile spozna bolje kot ti... se zapeljat en krog... ko avto kupiš je dobro pregledati nivo useh tekočin...olja in podobnih zadev ker vemo da brez tega avto hitro "zaruži"  drugače pa pri 10let+ starem avtomobilu z neznano koliko prevoženimi kilometri se lahko kaj pokvari v enem tednu 1 mesecu ali pa čez 5 let!!!

moj nasvet najdi dobrega mehanika naj ti zmontira ročni menjalnik... menjalnik ter mehanizem + montaža rečmo cca. 300-400ew

Tiki

Èe je drugače avto res dober bi bilo mogoče smisleno predelat v ročni menjalnik... Roko na srce, je sedaj avto vreden cca. 130€ če ga daš za staro železo... Predelaj v ročnega pa gasa dalje, saj je veliko Xantij v kosih...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

Tudi jaz sem enakega mnenja, če ni večjih predelav poišči ročni menjalnik, za 1.8 16v nebi smel bit problem.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gregor

Ja shit no.
Dela je precej z menjavo na rocnega, armaturka more ven.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

skrt3

Res ne vem, kako in kaj...

Z nabavo drugega menjalnika spet ne ves pri cem si
Nabavim se eno xantio za 500 EUR in imam svojo za dele?
Nabavim xantio za 1000 EUR in se izkaze za se en zgresen nakup?
Vzamem kredit za 3.000 EUR in upam, da se vsaj eno leto ne bodo pojavljale investicije?

Sanja se mi ne...

Nisem vajen takih okvar in zdej sem zelo skepticen in pesimist.

Res mi je skoda te xantie, ker je brez rje, zunanjost tipi topi, notranjost tipi topi...

Sreca v nesreci je ta, da sem v ponedeljek bil dogovorjen za velik servis, cca 400 EUR.

moki

:funny34d:kakšen menjalnk pa imaš na avtu a je zf  ni nujno da je popravilo 2000 eur ali več

antasi

Ja, tak ko je moki rekel,
poglej prvo kakšen je menjalnik(posvetuj se npr. z mokijem)
in koliko je investicija popravila.

Nato lahk greš naprej če bo popravilo odpadlo
imaš odpade, telefon v roke in klicat
cena menjalnika ročnega seveda bi po moje morala bit največ do 100 eur.
Da boš našel na odpadu hin menjalnik je sicer možno,
ampak ponavadi avti tam pristanejo zaradi drugih stvari.
Če je na odpadu hin motor pol že imaš garancijo da ni tud menjalnik
ali če je pločevina hin pol je verjetno menjalnik in motor vredu..
pa še na večini normalnih odpadih bi ti vzeli menjalnik nazaj če res nebi delal.
Normalno pa da preveriš pred nakupom menjalnik olje-če je in kakšno je.
Tu vidim predvsem večji strošek z delom, premontaža, demontaža itd.
Če je avto res lep, avtomatiki so tudi ponavadi bolj ohranjeni
pol bi bilo smiselno it v to, po dogovoru z Gregorjem, mokijem, vojkotom itd
imaš že tukaj en kup odličnih majstrov po sigurno najugodnejših cenah
(tisto ceno 2000 eur za popravilo pa pozabi-saj nimaš audija l.2011.

Imam občutek da tvoj mehanik ni ravno najcenejši-najugodnejši,
dobro je, da še nisi zapravljal eurčkov za servis, sedaj imaš možnost se dogovorit tudi
z drugimi, ki ti bodo rade volje povedali tudi ceno za menjalnik in potem še servis, pa maš mir.
Če bo treba avto kam šlepat, imaš danes tudi mali milijon ljudi ki so to pripravljeni naredit za 0.7 eur na km ali podobno.
Če ti je kej v tolažbo: tista visa rjava visa, ki je nisi ti kupil in je bila kao ful dobra, je kupil eden za preprodajo v LJ, potem pa sem jo jaz kupil od njega
in sedaj izgleda takole:argue1:
(mimogrede, to sta mojstra za citroene, ko ugotavljata tovarniške napake na motorju vise..bohve če bom to še kdaj skup spravil, pa še na odpadu ni vis, tak ko je dosti xantij)
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

skrt3

Hvala za spodbudne objave...

Menjalnik je AL4, tocnih oznak nismo preverjali, ampak mehanik je uspel prit "not" samo z lexio od AL4. Sicer lahko seveda preverim za 100%

kaze napako "vstopna/izstopna hitrost motorja" ali nekaj podobnega.

Mojster blaz iz novega mesta se nagiba k strosku popravila cca 1000 EUR, ko mu povem, kako se menjalnik obnasa in kaj kaze diagnostika. Menjalnik ima 15 let, ostale napake niso izkljucene, treba je podrobno pregledat v notranjost menjalnika in tocno ugotovit za kaj gre.
Ce mislim obdrzat avto na dolgi rok, priporoca "obnovitev" menjalnika, ce je ze v prafaktorjih in ce se zelim izognit nadaljnim nepredvidenim okvaram.

Bolj se nagibam k premontazi rocnega menjalnika.

Moj mehanik je hudo poceni in mi pride veliko naproti. Vsi ostali so me pustili vceraj na cedilu z diagnostiko, on je uspel si zbrskat eno uro in mi vsaj napake diagnosticirat. Poleg tega, da je kaksen kilometer peljal vzvratno po ozki lokalni cestici, da je avto spravil na varno v delavnico (drugi niso niti po telefonu zeleli govorit v zvezi z napako)

Volja je, mehaniki so, prijatelji so... In nora navezanost na xantio po samo enem tednu.

Mislim, da se bo treba posvetit predelavi.

Odpadi... Bine?
Haynes...
Vojko...
Citroen...
Pregledat dokumentacijo, kaj lahko montiram not in kaj vse moram predelat... Cas si bom vzel, delavnico bomo tudi nasli...

Pogumno s predlogi, torej