Xantia, automatic R.I.P.

Začel/a skrt3, Januar 17, 2014, 03:20:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

Ajme, visica... Ti zbrskam telefonsko od ene tetke, ki sem sel gledat viso k njej? Neregistrirana, prva lastnica... Sicer je hotela imet norih 500 EUR za nevozno viso, baje brez olja in praznim hladilnikom.

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Zeko124

@Skrt, naj ti LukaKST malo pobrska po IT odpadih, ni hudič da se nebi našel menjalnik

@Tiki morda če pokličeš mojstra v ZG, ki je "zaklal" tvojo ex Xantio, morda še ima menjalnik? Kolikor se spomnim je bil bolj kot ne BP?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Ja če bo interes za ročni menjalnik, lahko povprašam če ima še menjalnik... Deloval je 100% B.P. Še sklopka je imela komaj 25k prevoženih...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Čojko

Naj ti tvoj mehanik končno zelo temeljito pregleda xantio in vse podpiše kaj je za naredit - tudi preventivno v smislu ni nujno, bi pa bilo dobro. K temu dodaj še popravilo menjalnika - jaz bi definitivno ostal na istem avtomatiku in potem vidiš kakšna je tista končna cifra za imet porihtan avto za se lepo udobno in zanesljivo vozit še par let.
Vsak nakup nove starine je zopet popolna loterija. Lahko je bilo do včeraj vse bp, pa se bo lahko ravno pri tebi začelo dogajat.
Torej če se ti izzide porihtaj avtomatika, sicer pa to za kose in nabavit eno drugo. Pri tej če jo po kosih daš naprej tudi dobiš kolikor si dal zanjo.

dexterboy

@skrt3; imaš avto, ki ti je zelo všeč, rad bi ga obdržal, pa je "kao" napako v avtomatsem menjalniku?
Za tolažbo; kupi fauve, das avto, da se razmemo, pa porihtej kej na tdi mototrju, pa te bomo potlej vprašali, kako si kaj...
To, da se ti je pokvaril menjalnik en teden po nakupu, je lahko res posledica obrabe mehanskih sklopov ali pa veleumni nateg prodajalca v podalpski banana republiki, kjer višina IQ-ja ne seže višje od višine piksne pira v centimetrih in si ðek, če se hvališ, kako si nategnil folk za to in ono in koliko je debelejša tvoja denarnica. Lahko se seveda greš prijavo na policijo in preko odvetnika civilno tožbo, ampak se bojim, da bi možni izkupiček bil veliko manjši od povrnjenega vložka in stroškov. Seveda časovne dimenzije nisem tu upošteval, pri naših sodiščih seže še v predkambrijsko dobo.
Zatorej ti raje zadevo lepo prespi, se "scooliraj", preglej medmrežje, pokliči folk in ko bo vse opravljeno ter bo blondinka zopet vozna, boš že po par kilometrih pozabil na vse nevšečnosti, ki si jih, oz. boš še imel...
Nato pa boš lahko samo zapisal; še na veliko kilometrov :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Citroenovc

Skrt, žal nimam kake uporabne rešitve zate v smilu kake Xantie za dele ali pa menjalnika.

Èeprav se pa nekako strinjam s Èojkom - če je možno in če ni predrago oz nesprejemljivo - zrihtaj automatiko nazaj. Sploh če ti je bilo prvih nekaj dni všeč. Nekaj posebnega je vožnja avtomatika.

Zdaj, ko nekateri modrujejo - ja seveda je zelo nenavadno, da v nekaj dneh crkne menjalnik. Oz je zelo verjetno, da je prodajalec to vedel ali celo zaradi tega prodal avto. Ampak roko na srce - pri 500Eur ali koliko je že bil avto - se zna, da bodo živci in raznorazni stroški potencialnega tožarjenja hitro dosegli tako številko ali pa presegli. VErjetno je v kupoprodajni itak nekje člen "videno/kupljeno" in pa "kupec si je pred nakupom avto ogledal, ga probal, se strinjal, da je OK, ipd"
Je seveda za popenit in sam pri sebi si misliš svoje, ampak spet - a je vredno. Škoda živcev in zdravja.

Dobra lastnost Blaževega popravila je v tem, da mislim, da bo potem menjalnik ob rednem vzdrževanju (se pravi menjavi olja na toliko in toliko km) preživel avto. Kot vem, so njegovi popravljeni menjalniki kar trpežne žverce.
OK

LP
Primož

skrt3

Ne ne, sej se ne mislim it nekega pravdanja. Kar je, pac je. Dajmo resit, kar se resit da.

Druga znamka, sploh pa VW? Ne ne, se ne poznamo dobro :)

Medtem se je tudi Vojko ze oglasil preko SMSa in dal kontakt z obale. Bom v ponedeljek poklical, ce ima kaksno resitev.

Pilek, zelo zelo drago se mi zdi 2jurja vlozit samo v menjalnik. Je pa res,da je Xantia bila kupljena z namenom, da ostane pri hisi in ne kot neka zacasna resitev. Blaza sem preko telefona slisal cca. 20 minut, ampak deluje moz na mestu... Da o tem, koliko imformacij je podal, koliko pomagal in koliko se zavzel za resitev, niti ne omenjam. Mozakar je zelo na mestu.

ggorenc

Kontaktiraj se tega

http://www.avtomatski-menjalniki.si/

Lahko na email, odgovarja sproti in je mojster, pa tudi posten kar pomeni, da popravi kaksno stvar in ne menja komplet. Lahko, da je samo kaksna "malenkost".

Top tudi na bmw forumu, da ne bo kdo mislil top shop varianta.:BigThumbs:

dexterboy

Maloprej sem se spomnil kako ljudje "sfukajo" automatiko; jim kej crkne, pa hitro par ljudi okoli in gur-gur-majstore, pa je škoda narejena. Računalniško je to ena kratica: RTFM :)
Ako si je Blaž že po telefonu vzel 20 minut cajta, si potem že zaradi tega zasluži blondinka vrnitve na cesto. Sem danes, ko smo bili z frocem na Metelkovi, poklical eno gospo, ker me je prijatelj prosil, če ji pomagam, seveda gospa plača. Jo pokličem ter zvem, da že TRI mesece sprašuje pa kliče okoli, če bi lahko v pritličju hiše dobila WiFi signal za internet. Klicala že ISP, bila v računalniški trgovini, ampak vsi znanci "dok ima rakije u čaši". No, dogovorjena, da jo obiščem v ponedeljek. In ne, ni mi bilo treba plezati na Triglav...
To sem napisal zato, ker danes RES težko dobiš nekoga, ki bi se zavzel za reševanje tvojega problema, pa naj je to avto, streha hiše, vodovod... Vsled vsega napisanega skoraj že "ne smeš" več vreči puške v koruzo...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

skrt3

Lepo napisano... So redki taki ljudje, ki ti dandanes se sploh prisluhnejo.

Kaksna kriza neki... Se vedno je veliko polnih riti, ki se jim preprosto ne da.

Tudi sam sem v teh "racunalniskih" krogih in vidim, kako so nekateri hvalezni, ko se zavzames za kaksno malenkost...za njih sicer znanstvena fantastika.

Super... Z zeno imava naceloma plan, da zdrziva en mesec brez xantije, torej imam dovolj casa za preverit se na drugih naslovih, kako naprej z menjalnikom in xantio.

Citroenovc

Sicer malo OT - ampak v bistvu je Blaž zaslužen, da se Maja že 7. leto vozi v svoji Xantii. Ker je takrat videl, da sem po stari navadi dvomljiv v poštenost prodajalca, "mimo mene" takoj zjutraj, ko sva videla oglas, klical v KP, jo rezerviral do popoldneva in me poslal direkt jo gledat ...

Še danes sem mu neizmerno hvaležen. :-)

Skratka hočem rečt - eden redkih "res na mestu", s katerimi sem imel v svojih 15 letih aktivnega Citroenarstva opravka.
OK

LP
Primož

moki

kaj ti pa dela menjalnik ali prestavlja v redu brez cukanja ali samo mece v ler ali kje spusča olje ali ima kakšne nenavadne zvoke verjetno imaš težave s konverterjem  če ga samo meče v ler prestave pa delujejo vse lahko je pa tudi problem s katerim od sezorjev za vhodno oz izhodno hitrost menjalnika to lahko preveriš z lexio æe boš rabil kakšen nasvet lahko pokličeš jaz sem tudi imel pred kratkim podobne težave na moje c5 v6 ki ima sicer zf manjalnik imam patudi eno celo xantio 1-8 16v za dele če boš predeloval na ročni samo to je ful veliko dela in je najbolje  da popraviš tega in voziš dalje

skrt3

@moki
V kolikor imas xantio na razpolago za dele, bi se odlocil za tako predelavo. Imam nekaj znanja in ogromno volje... Imam zlahto v Poljcanah pa v enem vikendu bi ja uspel pobrat s tvoje vse kar treba.

Delovanje menjalnika pa je tako...
Nekajkrat pred tem mi je vklopilo sport+snow opozorilo, ampak kot da bi bilo krivo prehitro ali slabo zaznavanje pozicije rocice. To je tudi mehanik videl preko lexie in resetiral. Blaz je omenil "ventil ali senzor tlaka", nekaj takega pac, standard baje za te menjalnike.

V petek zjutraj pa je pri speljevanju nezno potreslo in od takrat naprej je avto komaj speljeval. Ostale prestave in pretikanje je bilo ok.
Govoril sem z Blazem in sva speljevanje omilila tako, da sem vklopil program snow, da je speljevalo v drugi prestavi. To je za kratek cas zadoscalo, cez nekaj ur, ko sem zelel k mehaniku na diagnostiko, pa niti to ni pomagalo... Kot bi se menjalniku sfuzlalo

Blaz mi je vse lepo razlozil in sva nekako zakljucila pri zneskih 1000 in 2000 EUR.

v ponedeljek bom spet pri mehaniku, kjer je tudi xantia. Lahko se priklopimo z lexio in podrobneje pregledamo diagnostiko. Tezava je le v tem, da mehanik nima dosti izkusenj na podrocju diagnostike AL4 menjalnikov in bi ga moral kdo, vsaj preko telefona, nekoliko usmerjat skozi programe, da se mogoce podrobneje analizira tezave.

Ce pomislim, da bi za jurja delno resil avtomatski menjalnik in se tresel, kaj me caka cez par mesecev, imam resne pomisleke, ce ne bi za ta denar predelal na rocni menjalnik (seveda je treba upostevat demontazo, montazo, pomoc mehanikov, svoj cas ipd...)

Markolin

BAD karma, forum Citroenar.si pa včasih prow pride A. samo da nismo admini za vse krivi

LP