Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Bom najbrž komplet menjal, na siluxu sem videl, da je cena okoli 65eur/prag, kar niti ni tolk hud, pa bom lepo narejeno, pa mir za en čas... Potem pa nažgat Krown olja not pa bo...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

Včeraj sem spet bil pridan. Zamenjal sem puše na sprednji rokah, TRW, cena okoli 50eur za komplet 4ih puš.

Puše je fajn dobivat dol, ker nikjer ni dosti mesa za "abciger" (zunanja puša) in tudi za prešo je jeba, ker nimam čisto točnih nastavkov, ki bi pasali v nulo, pa še nerodno je za nastavit, ker je roka vigi-vagi.

Najlažje je zunanjo pušo odrezat dol in potem notranji del zažagat, pa udri po siromaku, notranjo sem pa odrezal gumo kolikor sem lahko, potem pa preostanek izžgal, pa spet udri po siromaku.

Montaža novih; zunanja pok udri po siromaku, notranja pa s posebno vijačno pripravo (glej sliko hehehehe).

Seveda se mi je pr***** spet vscala... Ko sem montiral roke nazaj, sem si seveda pomagal s kladivom. Nakar začne tečt olje iz menjalnika. Na sem si mislil, pa mi je očitno od udrihanja počil menjalnik. Sicer mi ni bilo jasno zakaj, ker nisem toliko tolkel, pa tudi menjalnik jih ni fasal. Ugotovim, da mi je polosovina malo zdrsnila iz menjalnika, pok nazaj in hvalabogu vse vredo. Steklo mi je k sreči samo kakšen deci, tako da nisem niti dotakal.

Pokanja ni več in tudi vodljivost je dosti boljša. So bile že res potrebne menjave.

Evo še :take_picture:

superca13

Te roke so pravi hec ja. Zunanje silent bloke tudi jaz  rezal, potem pa novo gor po tvojem sistemu: udri po siromaku. Ne da je bože da si jo predaleč udaril, ker nazaj ne gre več brez brusilke :-)

skrt3

a pokanje je bilo podobno kot s slabo palcko stabilizatorja? Ali pri dviganju in spuscanju? Za 50 EUR ne bi skodilo to narediti tudi na moji, preventivno, ce ne drugo

xantos

@skrt3: Ja bilo je podobno, kot bi bila palčka stabilizatorja zanič. Sem jo tudi sumil, ampak sem jo menjal kakšno leto nazaj, zato mi je bilo čudno, nakar sem ugotovil, da so puše....

@superca13: Ja sem moral popravit lego puše in na srečo nisem preveč udaril po siromaku, tako da sem jo dobil nazaj dol :)

Aja jeb** sem se od 18h do 24h, sam, spil eno pivo, pa skadil pol škatle čikov. Zdej pa lahko udrihate po men, da sem počasen šalabajzer :Hammer3:

Čojko

Ne, to je poglabljanje osnovnega mehaničnega znanja za izpit oldtajmer mehanika.

skrt3

Se da te puse stestirat, ce imajo luft al kako je s tem...

superca13

Citat od: skrt3;197062Se da te puse stestirat, ce imajo luft al kako je s tem...

Seveda se da. Glede na tvoje vprašanje pa predlagam ,  da kak tehnični pregled obiščeš, ponavadi kar brezplačno to pregledajo, premigajo z vzvodi. ..in ti podajo oceno stanja.

superca13

@xantos: pivo in čiki so osnovno orodje hoby Citro mehanika. Tako da nisi kaj narobe naredil:-)

skrt3

Citat od: superca13;197069Seveda se da. Glede na tvoje vprašanje pa predlagam ,  da kak tehnični pregled obiščeš, ponavadi kar brezplačno to pregledajo, premigajo z vzvodi. ..in ti podajo oceno stanja.

V ponedeljek sem imel tehnicni, opravil brez pripomb. Seveda so tudi podvozje pregledali. So bili kar strogi, tako da mislim, da so tudi podvozje temeljito pregledali. Pozabim, torej, na puse :Hammer3:

xantos

rsm23

xantos

xantos

Ena zanimivost...

Včeraj mi je končno uspelo naložit XP-je, DiagBox 7.57, AutoCom 2013.1, AutoDato 3.38 na mini prenosnik, tako da vse skupaj dela.

Ko sem testiral na Xantijuši obe diagnostiki, mi je kazalo na Lexiji, da ima ABS senzor spredaj levo "permanent fault"  in napake ne morem izbrisati.

Ko sem priklopil AutoCom, me je javilo "intermittent fault" in napako na ABS sem lahko izbrisal. Zjutraj pa voila! lučka za ABS je ugasnila...

Naklučje?

Drugače se pa zadnje čase lepo obnaša, hidravlika dela skoraj tako kot je treba, tu pa tam se še mogoče pojavi kakšna kapljica LHM-a, nič kritičnega.

Rja pa postaja zelo kritična... Bo treba ugrizinit tudi v to kislo jabolko...

Čojko

Citat od: xantos;197690Rja pa postaja zelo kritična... Bo treba ugrizinit tudi v to kislo jabolko...

Po moje bi ti bilo boljše, da dobiš eno zdravo, lepo iz obale, pa mehansko zanemarjeno za par 100 EUR in nanjo premontiraš tvojo sedaj urejeno mehaniko.