Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Citat od: Èojko;197691Po moje bi ti bilo boljše, da dobiš eno zdravo, lepo iz obale, pa mehansko zanemarjeno za par 100 EUR in nanjo premontiraš tvojo sedaj urejeno mehaniko.

Èe veš za kakšno se priporočam! Mission Impossible...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

Citat od: Èojko;197691Po moje bi ti bilo boljše, da dobiš eno zdravo, lepo iz obale, pa mehansko zanemarjeno za par 100 EUR in nanjo premontiraš tvojo sedaj urejeno mehaniko.

Qrbarija ko pa spačke skup švasajo se pa vsi slinite... :Hammer3:

Čojko

Ko bo zmanjkalo xantij in bodo pošvasane toliko vredne kot so sedaj vredni pošvasani spački potem OK. Se pa da dobit tudi še lepe in zdrave xantie. Tisti, ki se vozi v glavnem samo po obali ima vsak zdrav avto.

Romzi

@Èojko, on ima Activo. Ga ni junaka, ki ti bo vsa čreva presadil na drugo, obično ali HA Xantio.

Čojko

Kaj da ne. Xantos je več kot junak:BigThumbs:

xantos

Citat od: Èojko;197700Kaj da ne. Xantos je več kot junak:BigThumbs:

Kaj bi me rad na psihiatrijo spravil? Kaj takega se pa res ne bi lotil, rajši švasam...

Čojko

xantos

Citat od: Èojko;197698Ko bo zmanjkalo xantij in bodo pošvasane toliko vredne kot so sedaj vredni pošvasani spački potem OK.

Za info. Activ v SLO je manj, kot je žab... Jo recimo prodam, čez 10 let se bom pa tolkel po glavi :Hammer3:

rsm23

Nič recimo. Activ je 9, od tega 6 TCT, 2 HDi in ena V6. Tko, da sodi med najredkejše modele ;)

xantos

Takole...

V nedeljo mi poteče registracija na Kantiji, zato sem se odločil, da naredim tehničnega in odjavim iz prometa. Se mi zdi brezveze, da bi plačeval cestnino in zavarovanje avto bo pa itak stal 2 meseca sigurno...

Sem malo raziskoval glede barve/premaza proti koroziji, ki bi bil odporen na varjenje in sem naletel na tole:

KLIK

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Varit mislim tako, da bom na karoseriji in pragu navrtal luknje, navaril na karoserijo od spodaj pločevino (preko lukenj) in potem prislonil prag zraven, povaril na spoju in tudi preko lukenj, tako da bo potem rob cca. 5-10cm dvojne pločevine. Èe pustim vse skupaj nezaščiteno, se bojim, da mi bo potem med pločevinama začelo rjavet.

Majstri varjenja in popravila starih jajc ima kdo kakšen nasvet? :BigThumbs:

rsm23

Samo eno opozorilo - veljavnost tehničnega pregleda brez registracije je 30 dni od izdaje potrdila o opravljenem tehničnem. Torej...če ne boš podaljšal registracije je brezveze sedaj delat tehničnega, ker čez 2 meseca ne bo več veljal. Tako, da najbolje bo da vseeno za 1 teden, 1 mesec oz. neko krajše obdobje podaljšaj registracijo in potem odjaviš iz prometa - na ta način ti tehnični potem velja celo leto.

xantos

Citat od: rsm23;198349Samo eno opozorilo - veljavnost tehničnega pregleda brez registracije je 30 dni od izdaje potrdila o opravljenem tehničnem.

Kira bedarija...

Hvala za info.

O švasanju pa nič... Nobenega majstra? :Hammer3:

superca13

Citat od: rsm23;198349Samo eno opozorilo - veljavnost tehničnega pregleda brez registracije je 30 dni od izdaje potrdila o opravljenem tehničnem. Torej...če ne boš podaljšal registracije je brezveze sedaj delat tehničnega, ker čez 2 meseca ne bo več veljal. Tako, da najbolje bo da vseeno za 1 teden, 1 mesec oz. neko krajše obdobje podaljšaj registracijo in potem odjaviš iz prometa - na ta način ti tehnični potem velja celo leto.

Ne ne, pazi:
V roku 30 dneh, če opraviš registracijo, ti lahko sinhronizirajo datume.
Primer: tehničnega narediš: 15. januarja. Registriral pa ga boš 12. Februarja.
Takrat ti bodo naredili registracijo do 12. februarja drugo leto.

Èe pa prideš recimo 15. maja na registracijo...boš imel veljavni tehnični  do...15. januarja.

Tehnični ne propade v nobenem primeru.

lp
S

rsm23

Hja jaz imam izkušnjo izpred dveh let ko to ni šlo. Najbolje torej preverit na TP kako je glede tega ;)

superca13

Gre, 100%.
Še moj foter je oldija jeseni tako naredil.
Pa jaz pred slabim letom.