Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

zadnjič sem vozil to živalco in tudi brez nenagibanja gre zelo lahkotno čez ovinke...

xantos

Ehhh do qrca je zdaj za vozit, ker se nagiba. Me je minila volja, da bi sploh raziskoval kaj je narobe... Zanimivo je, da avto se pa nagne ko potegnem/pritisnem na activa štangice, tako kot je treba. Ko se pa vozim pa ne... Pa elektroventili hidraktive spet štrajkajo in jih ne uspem spravit v pogon.

Zamenjati moram puše na sprednjih rokah. Na sovoznikovi strani ima ena že precej lufta, na nasprotni strani je ok, ampak bom zamenjal kar komplet, ni tak hud strošek. Še posebej, ker imam tehničnega počasi.

Sem se ravno spomnil... Me bo spustil čez tehničnega z luknjo v pragu? :Hammer3:

Moram si še shomologirat plin, že mam vse zmenjeno, samo papirje še skupaj spravim.

Ali pa potisnit tiga hudiča v grabn pa kupit drug avto... :funny34d: Še nisem čisto odločen kaj storiti...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Kot sem ti že napisal - kupiš GSClubovega XMa in imaš oba druga za njegove rezervne dele. Šraufat pa itak že znaš precej boljše kot mariskater mehanik. Po moje boš tako imel na avtu veliko manj delovnih ur kot danes.

Zeko124

Èojko, ti to ne razumeš, Xantosova ropotuljica je zanj kot Mr Beanu medvedek ;). Sentimentalne vrednosti kolkor hočeš, ali pač nameravaš ženo en dan zamenjati za Megan Fox? :Hammer3::BigThumbs:!

Xantos, (green) show must go on! :funny34d::emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

rsm23

Točno to kot zeko pravi. Tale ropotuljica je Xantosov prepoznavni/zaščitni znak ;)
Obnaša se sicer kot kaka zoprna baba - skos ji nekaj ni prav, če je pa vse ok je pa to že čudež, ki žal ne traja dolgo....ampak takrat pa uživaš.

No kakorkoli. Svaka čast, da imaš še voljo...in lepo vztrajno še naprej ;)
Telih Activ je žal vsak danj manj.

mirchi

Zeko,jebote,primerjava...sn skor crknil od smeha!!! Carsko!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Saj imate verjetno kar prav. Èe mu kdo danes vzamame ropotuljico pade kar v depresijo, abstinančno krizo šraufanja,... mamila so huda reč

xantos

Citat od: Zeko124;196670Xantosova ropotuljica je zanj kot Mr Beanu medvedek ;)

Tole bi lahko skoraj vzel za žalitev, ampak vem približno kaj je humor in sem se tudi sam pošteno nasmejal hehehehe.

Hja zgodba je takšna... Kot sem rekel počasi bo teba na novo registracijo naredit, ampak avto bi moral za ene 2-3 mesece na klocne, da bi (upam) porihtal hidravliko... Dobila je tudi hud napad rje. Pragi in desni bok je za zamenjat. Spet švasanje, kleparija, ličarija in če hočeš orng naredit gre spet din din pa spet kaka 2 meseca cestnina pa plačana...

Sem pravkar preveril na siluxu so 66eur/kos, kar niti ni tolk huda cena, bok pa imam že en čas odrezan doma. Spet ker bi šparal, bi delal bolj kot ne vse sam. Pošvasal bi že, pokital tudi nekak, barvat bi pa moral dat "koncesionarju". Zdaj pa če se barva, se barva orng. Torej vrata dol, prtljažna vrata dol, hauba dol, tapicirnga dol, brus brus, kit kit, špric špric, din din.

Sem razmišljal celo o temu, da bi naredil kar diplomsko nalogo: Prenova Ropotuljice... Neko temo bom itak moral izbrat. :Hammer3:

Zdej če na hitrco, od oka, čez prst potegnemo skupaj mi bi tole odneslo kake 3 jurčke... Za 3 jurčke pa dobim že lepo mečko hahahahahahaha. Prejšnji stavek spada v kategorijo "citrokletstva" in za kazen sem že spil 2 krat 2 deci LHM-a :emot2:

Kaj sedaj storiti? Obnoviti (da se bom potem nekam zakantal) al furat dokler pač bo (potam pa na odpad pa adijo)...

Decisions, decisions, decisions...

Nazaj k resnim temam (sej ne da prejšnje ni bilo resno :)

A bom naredil tehničnega z luknjo v pragu?

Pri motorju se sliši kot da bi nekje pihalo/vleklo fauš luft... Glede na to da sem vozil XM TCT-ja in gre ene 20% bolš ko moja gajbica je verjetno da se tam izgublja moč in tudi posledično žere več. Kako najlažje ugotoviti (brez razstavljanja) ali je kje kakšna cev počena ali kje bi vleklo fauš luft?

Tole bi pa znal kdo mogoče odgovoriti... S vprašanji o hidravliki active sem obupal hehehehe.

Fala za odgovore :BigThumbs:

[ATTACH]76880[/ATTACH]

jumper1

A se ti zdi da faušluft vleče ali da ti kje mimo piha tlak zraka iz turbine?malo preveri intercooler če dobro tesni, lahko pa s testerjem med vožnjo vidiš tlak turbine in boš takoj videl če sistem tesni.

xantos

Sem se tako razpisal, da sem moral it malo pobrkljat po Ropotuljici. Nekako mi je uspelo spravit elektrovetile v pogon, ampak samo za kratek čas... Ko sem se peljal avto pri naglem zaviranju zapre ventile, da je avto bolj stabilen, kar je normalno ampak potem tema. Ostanejo zaprti in se ne vklopijo. No ko se pripeljem nazaj ugasnem avto in si mislim "Jah kako pa drugače, ne vem zakaj sem sploh upal da bo bolje...", odprem vrata in klik ventili spet delajo. Seveda za kratek čas. Se zapeljem malo hitreje rikverc, bremza in spet tema. Ugasnem avto, oprem vrata še vedno tema. No še sreča, da je luna močna...

Aja še ena ideja s katero sem se poigraval... Razstavit cel avto, tresk v kislino pa na vroče cinkanje. Pol pa naj rjavi pr***** če more! :Hammer3: :Hammer3: :Hammer3: :Hammer3:

xantos

Citat od: jumper1;196695A se ti zdi da faušluft vleče ali da ti kje mimo piha tlak zraka iz turbine?malo preveri intercooler če dobro tesni, lahko pa s testerjem med vožnjo vidiš tlak turbine in boš takoj videl če sistem tesni.

Ne vem točno, bolj se mi zdi da fauš luft vleče... Se da z Lexio počekirat tlak turbine?

Jogador

Kaj pa če je kakšna cevka za vakuum do turbine?
Ne vem kako ima TCT narejeno, moj JTD ima neke male vakuum cevke, ki nadzirajo delovanje turbine, pa sčasoma preperijo pa potem pri pospeševanju nima prave moči.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

MaGo5

Kar se tiče rje te ne bi smeli spustiti čez tehničnega. Tako mi je rekel nek preglednik decembra, ko sem svojo gnilobo pripeljal (zadnje obrobe). Vendar, lepa beseda, pa je šlo.

xantos

Citat od: MaGo5;196715Kar se tiče rje te ne bi smeli spustiti čez tehničnega. Tako mi je rekel nek preglednik decembra, ko sem svojo gnilobo pripeljal (zadnje obrobe). Vendar, lepa beseda, pa je šlo.

Se mi je zdelo, da bo nekaj takšnega... Ja nič. Purpen pa skitat pa pobarvat pa bo :Hammer3: Èe bom švasal moram bencin kesl dol vzet, da ne bo kakega kabuma!

Kaj pa puščanje/vlečenje fauš lufta? Sem razmišljal, če bi bilo možno, da bi s kakšnim barvilom poskusil, kot pri preverjanju klime.... Ideje dobrodošle :)

gregor

Èe ti  luft vleče, bi moral motor reagirat na bremsenreiniger ali kak drug dobro hlapljiv vnetljiv sprej.

Èe ni časa zdaj švasat, vsaj zamaskiraj. Pripikaj ali prilepi čez kos pleha, na hitro potegni s kitom in pihni sprej čez.
Tako se danes "sanira" rja na vecini starih avtov, da ne omenjam, da naidem v pragih purpen" nivedur, s tesnilno maso nalepljene kose plastičnih kangl od olja...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio