Platišča/Gume

Začel/a Emilyo, November 23, 2013, 04:29:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Emilyo

Živjo,

zaimama me katere dimenzije platišč/gum je možno spravit na Xsaro.

da 195/65 R15 ne pašejo gor, sem ugotovil hard way :Hammer3:

xpuser

Gox

Pozdravljen,

na tej strani https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

vpišeš številko prometnega dovoljenja in registrsko tablico , pa boš dobil podatke o tvojem avtu. Tudi homologacijo, kjer lahko preveriš katere dimenzije gum imaš vpisane "kot dovoljene na tvojem avtu".

Emilyo

Hvala za vajina odgovora.

V homologaciji je vpisana samo ena dimenzija 195/55 R15. Prav tako na emrvl.:argue1:

Ima kdo na svoji kaj drugega kot original?

Pozabil sem pa napisat da gre za Xsaro Break, 02l

Lp,
Emil

dvorjan

Jah, to je to. Kupis in montiras take gume, ne vem, kaksno toplo vodo bi rad odkril.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Vzami iste samo višino 50 (cena) pa ne sekiraj se s homologacijo.

Emilyo

Citat od: dvorjan;171207Jah, to je to. Kupis in montiras take gume, ne vem, kaksno toplo vodo bi rad odkril.

Mislm, eni pa ste... Ne iščem nobene tople vode.

Stvar je v tem, da sem avto ravno kupil in me zanima kaj vse paše gor, ker je v  homologaciji samo ena dimenzija.Spomladi bi rad gor dal malo večja platišča (16", 17")  in bi pač rad vedel kaj imam na izbiro, da ne bom spet kupil nekaj, kar ne paše gor. Opažam pa, da se ne bo mogoče prav veliko zmišljevati.

Torej, rad bi vedel, če ima kdo to informacijo, katere vse dimenzije pašejo (je možno namontirati) na Xsaro. Dimenzije, ET, ... kar pač spada zraven.

Èojko, hvala za nasvet!:BigThumbs:

Lp,
Emil

xpuser

Citat od: Èojko;171208Vzami iste samo višino 50 (cena) pa ne sekiraj se s homologacijo.

:Hammer3:

Čojko

garac

če boš kupil platišča s homologacijo, boš lahko tudi 18 dal gor, xandrej ti bo kaj več povedal

Koliko ima to smisla, pa veš sam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Poleg teh, ki jih imas v homologaciji, lahko z ustreznimi platisci homologiras se kaksne 195/45/R16 in to je pa to. Ozke 17 colarke pa kar pozabi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Emilyo

Z malo raziskave in računanja mi je uspelo; dimenzije, ki v teoriji pašejo na avto so:

195/55 R15
205/45 R16
215/45 R16
205/40 R17

Vendar je treba biti pozoren pri platiščih: širina platišča ne sme biti več kot 6.5J (original je 6J), ker bo verjetno drsalo.

Èe koga zanima kako sem dobil te dimenzije, lahko razložim.

Je pa to samo v teoriji in moja računuica/mnenje. Ali dejansko pašejo te dimenzije na avto, ne vem. Da me ne bo kdo držal za besedo.
Homologacija teh dimenzij je pa druga stvar. Verjetno bodo potrebna poznanstva, predelave dokumentacije... če bi se sploh dalo homologirati.

Èe ima kdo kakšno drugo dimenzijo kot  195/55 R15, bi prosil da pove, kakšno ima.

Mogoče bi lahko sestavili seznam primernih dimenzij za Xsaro, seveda preverjenih od uporabnikov. Verjetno nimate vsi 195/55 R15 na svojih vozilih.

Da ne bi še kdo odkrival toplo vodo tako kot jaz.

Lp,
Emil

JozeG

Ali je res tako preprosto?
Kolikor sem seznanjen, lahko obuješ avto v gume dimenzij, ki so vpisane v homoligacijski karton, enako naj bi bilo s platišči. Èe pa platišča niso original, jih moraš v vsakem primeru homologirat.
Ima kdo izkušnje s homologacijo platišæ?

zlikovski

Jaz imam na svoji 185/65/14 mora pa biti platišče široko kot je napisal Emilyo se prai 6J.

xpuser

Citat od: Emilyo;171256Z malo raziskave in računanja mi je uspelo; dimenzije, ki v teoriji pašejo na avto so:

195/55 R15
205/45 R16
215/45 R16
205/40 R17

Vendar je treba biti pozoren pri platiščih: širina platišča ne sme biti več kot 6.5J (original je 6J), ker bo verjetno drsalo.

Èe koga zanima kako sem dobil te dimenzije, lahko razložim.

Je pa to samo v teoriji in moja računuica/mnenje. Ali dejansko pašejo te dimenzije na avto, ne vem. Da me ne bo kdo držal za besedo.
Homologacija teh dimenzij je pa druga stvar. Verjetno bodo potrebna poznanstva, predelave dokumentacije... če bi se sploh dalo homologirati.

Èe ima kdo kakšno drugo dimenzijo kot  195/55 R15, bi prosil da pove, kakšno ima.

Mogoče bi lahko sestavili seznam primernih dimenzij za Xsaro, seveda preverjenih od uporabnikov. Verjetno nimate vsi 195/55 R15 na svojih vozilih.

Da ne bi še kdo odkrival toplo vodo tako kot jaz.

Lp,
Emil

Homologiraš platišča in na homologaciji piše katere dimenzije pnevmatik so za ta model avtomobila predvidene.