Pozna kdo tega XM-a

Začel/a xantos, November 22, 2013, 11:26:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja ali ni vseeno ali kupiš drek na palci za 700€ pa potem noter zmečeš 3 jurje ali pa kupiš enega sedi in vozi za 3 jurje govorim na pamet... Nekak sem bolj za drugo stvar nikoli nismo tolko bogati, da bi kupovali poceni žal... kakokoli.

@Tiki

Zaradi teh zadev določeni avto postanejo na raven tega da gre v prešo. Ko je bil kot nov ni nihče hotel dati penezev sedaj ko pa je poceni pa je zjeban za 700 ja kurc treba se odločit... vseskup govorim karikirano meni je vseeno kako pa kaj. Pa kdo kaj kupi ali pa ne ampak vedno se joka ni tega pa tega je samo ni zastonj... jebiga.

Glej rec. superco jaz v življenju nebi kupil takega SM-a kot ga je on. On ima čas, ima povsej vrjetnosti din din, ima znanje in potrpljenje in bo skupaj spravil ta avto v salonsko stanje ki ga lahko vidiš na kakih slikah. Ampak tak avto po ne stane 10 jurjev.... In meni ki to menorem je ena možnost samo, ali dam za njega 30 jurjev ali pa preprosto si nemorem privoščit tak avto.

Pa ne me sedaj spet obsojat če sem karkoli napisal. Nekak je treba vedet v življenju. Jaz enostavno nisem zmogel, nisem imel časa in znanja ne denarja da bi si XM-a rihtal v tako stanje kot je sedaj. Pa sem ga prodal v dobre roke in marsikdo nima te časti da rečeš pikola sem imel lep avto zdaj pa je še lepši...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

rsm23

Xandrej lepo napisano. :BigThumbs:
Pač odvisno je od posameznika - enim tule je ljubše dat 700 EUR pa kupit XMa v ne najboljšem stanju in ga počasi porihtat v nulo ter se zraven še kaj naučit.
Drugi, ki mu ni to gušt...pa pač kupi avto iz škatlice za ustrezno višjo ceno. Neke ogromno razlike v končni ceni med prvim in drugim (vsaj pri XMu) tako ali tako ne bo.

Kar se XMov od suprce tiče. Verjetno je govora o nekem normalnem znesku za porihtanega XMa v SLO, tj. med 2000 in 3000 eur. Sicer ga bo pa tisti, ki bi ga nakup res zanimal že sam povprašal.

Citroenovc

Andrej,

Takle XM ni za tipe kot si ti al pa jaz. Ko nas zmoti že ne vem kaj. Je pa še kar dobro mehansko vzdrževan in verjamem, da bo nekomu, ki ga bo kupil z namenom "vozi dokler gre" služil še nekaj časa. Tak ne bo vanj vložil 2500Eur. Niti mu jih ni treba, da bi se z njim prepeljal od točke A do točke B. Menjava grelca kabine, en konkreten servisni check, kako dihtanje tu in tam, zagotovo kar nekaj takega, kar jaz nisem opazil pa bo.
Zate pa zame že drago (glede na osnovo), ker bi iskala izvajalca. Eden, ki sam šraufa in ima primeren prostor pa lahko to ob neupoštevanju lastne urne postavke naredi ugodno. Verjetno se da tudi pragove nekaj narest, da bo nekaj časa še na cesti. Ostali pleh niti ni tako slab (govorim o školjki, to da je ves pobunkan te pač ne sme motiti).

Ali pa prav bo lahko prišel nekomu, ki bo za par 100Eur dobil kup rezervnih delov. Škoda bi bilo, da konča v preši.

S tem je moj namen ogleda dosežen. Dovolj sem ga prešnofal, da verjamem, da ga tip človeka ala Mirchi lahko porihta, da je še nekaj časa na cesti, ugodno. Ampak zase. Za "prodajo" porihtanega naprej pa je že vprašanje, a se splača.

@rsm - mah tega konkretno se pa res ne splača več rihtat u nulo. Toliko pa je načet, da se dobi v osnovi boljše. Sem prepričan, da je npr tvoj 24V zraven tega kot iz trgovine. Samo pač je J.N. za vzdrževanje dal neprimerljivo več denarja, ker mu to ni bil problem.

To sem se izobrazil pri mojem iskanju izkušenj z XM. Avto NI poceni za vozit + ne najlažji za vzdrževanje, ker je pač 13 let, kar so zadnjega naštancali, dobavljivost delov je tako tako, so stvari, ki jih pač ne boš uspel porihtat v enem dnevu, je precej natlačen, mehaniki se ga izogibajo, ipd ... Ampak še vedno pa na dolgi rok in tudi ob redni uporabi izdatno cenejši od nakupa novega Citroena (primerljivega itak ni več, ampak ajde, vemo koliko stane nov C5 s hidravliko).
Kdor štarta s tem v misli v nakup in uporabo - z njim ne bo imel težav - govorim seveda na splošno, ne o dotičnem primerku.
OK

LP
Primož

Čojko

Tega izolskega je vozil starejši nemec, preseljen v izolo, umrl, kupili tej sosedje. Baje vozila žena večinoma otroke izola kp.
Kilometraža zgleda realna, vožen zelo umirjeno, servisiran,.... je pa vseeno avto, ki bo imel kmalu 20 let. Danes so tej avti zastojn za kupit, pa tudi če daš zanj nekaj jurjev. Cene jim bodo le še rasle. Je pa to avto višjega srednjega razreda in temu primerni so tudi vzdrževalni stroški. Pri novem izgubljaš na ceni, pri takem pa moraš vsaj 1000e/leto poleg registracije in goriva dodat.  Tako poceni XM še ni bil in tudi nikoli več ne bo.
Je pa vožnja z XM V6 sanjska če je porihtan tako kot more bit.

Za tega iz izole bi mi bilo žal, da bi šel pod prešo, saj je komaj dobro ulaufan. Za ta denar naj ga magari nekdo na varno spravi. Pa magari za darovalca čez leta za kar ga je res škoda.

Citroenovc

Citat od: Èojko;173856Tako poceni XM še ni bil in tudi nikoli več ne bo.

Ma saj veš, kako pravijo.

Ku.be so, denarja zanje ni.
OK

LP
Primož

Čojko

DS koliko je bila nova, koliko ko je bila stara 20 let in koliko je danes?
CX ?
XM ?

In kaj še pravijo?
Samo enkrat se živi.

Ta iz izole je lahko en tak malo za gušt, da vidiš ali je to res to, ali te povleče. Zelo malo denarja reskiraš z njim. Potem pa imaš opcijo pozabit, ga nekomu "darovat", ali pa obnavljati tega, ali pa nabavit enega ta pravega pa tega za kose.

Citroenovc

Tvoj zadnji odstavek je kratek povzetek tega, kar sem jaz spisal.

To je to.
OK

LP
Primož

Čojko

Samo, da ne končaš tako kot jaz z Gs-i

xantos

Madona mi ne da mira tale XM...

Pa magari da ga samo doma parkiram in gledam :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

GSclub

če rabiš samo za gledat, ti lahko občasno odstopim mojega za razumno odškodnino ;)

ggorenc

A posodis avto za kaksen dan ali vikend za primerno odskodnino? :-p

mirchi

Ce ima kdo kakrsnekoli zelje po poceni xmu naj pove. lahko kaj iz trenutne zbirke. niso novi,delajo pa vsi.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

rsm23

Dizel?
Zgolj sprašujem. Mam trenutno enega dosti. Kakšen 2.1 td bi znal biti zanimiv za vsakodnevno vožnjo.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

rsm23

Ja Zeko saj zato firbcam...ene dva sta v tej temi dizle omenjala ;)