Pozna kdo tega XM-a

Začel/a xantos, November 22, 2013, 11:26:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Verjamem ampak od tega je ze vsaj 5 let. Marsikaj se danes ZELO tezko dobi. Se v tujini je problem.

psihopat100posto

ja ca.7 let nazaj je bilo to, vodna pumpa je še najmanjši problem, sej se spomniš da sem ti govoril kak dolgo sem čakal na en zobnik za španar ketne, pa ga tudi po 3 mesecih ni uvoznik dobavil, nakoncu smo pač od navadnega V6 uporabili. Tale V6 za 750 EUR je sigurno vreden nakupa že na daleč, je pa res da lahko vsaj dve stvari naštejem ki jih ni ponaredkov za dobiti, ali rabljenih in presežejo vrednost nakupa......
lp

rsm23

Kateri stvari pa sta to? Vem da je precej draga stvar pri novem šestanku (ES9J4) izpušni sistem, ker ni ponaredka in pride komplet (do katalizatorja) ca 800 EUR.
Kar se napenjalcev tiče - morda kak del paše od Deloreana, vsaj na UK XM forumu sem bral, da je nekdo ponucal neke dele.

psihopat100posto

auspu do katalizatorja sem dal jaz 300EUR nov od Walkerja(brez zadnjega lonca), lajtunga za sprednje kugle ki gre vse čez motor pol naprej je v obliki T-ja parkrat zavita, skratka cena nove je bila 500EUR, pa pol nosilci prepereli, cena obeh obnovljenih 200EUR(novi 450EUR komad) plus havba :), napenjalce smo mi naročili prek citroen slo, poslali so komplet brez enega zobnika, katerega pol ni blo mogoče dobaviti, ker ga več ne delajo baje(3 mesece čakali, da so se zjasnili), cena okol 60 EUR, Hladilnik motorja 200EUR, hladilnik olja 20EUR rabljen, centr. zaklepanje crknil modul, cena novega kolko že se ne spomnim več točno okol 400-500EUR, dal notri od Mete za 100EUR, polosovina obnovljena malo pod 200EUR, pa ej nevem kaj še vse bi se našlo......če hočeš vse imeti tiptop je to res jama brez dna.......skratka polno iznajdljivosti, nekaj $$$, prijatelje ki ti znajo pošraufat izpod cene, hvala Èervek, Dominique, Mike......:BigThumbs:.Vse se poplača na cesti, ko ga stisneš in uživaš v vožnji....:BigThumbs:
lp

Citroenovc

Ti, ko pišeš tele cene rezervnih delov - nekako imam občutek, da en C5 ni nič cenejši. Kvečjemu dražji. Tako da prav za dol past od vrtoglavih stroškov pa tudi ni ...

Hmmm.
OK

LP
Primož

psihopat100posto

no sej zato pa xm-a vozim. :)
lp

Čojko

Vsak 5 let star C5 te bo dražje prišel kot recimo tale xm. Ta vsaj ne izgublja več na vrednosti, kar se stroškov popravil tiče pa tudi ni nujno, da se bo xm bolj kvaril,...

Čojko

Kaj zdaj fantje? Bo kdo zbral pogum, pa ga magari odpeljal nekam na suho za čez leta. Registriran je do 22.12.2013
Se bojim, da bo končal na odpadu, pa je super vozen, kilometri naj bi bili realni 215 tkm, kar je komaj ulaufan V6 motor oz. za XM-a te starosti velika redkost. Tudi gume povejo dosti - letnik 2005, on je v štirih letih prevozil 30 tkm, za prej ne vem kako je šlo pa imajo še nekaj profila in nič robovi pobrani. Meni se je zdel strašno ulenjen,...
Mam tudi slike na telefonu, pa video delovanja motorja, avspuha podvozja,...

mirchi

Hmmm.Ce bi bil dizel...V6ne gre vem. ne zasluzim dovolj da bi ga tankal in registriral. Jih mam za vsak dan,ne samo ljubiteljsko;pri teh cenah bi mu dal placo za bencin. V6 bojo tak vecinoma koncali pi garazah in odpadih,ker bo vedno manj ljubitelhev ku bi jih drzali na cestah. Tako doma jot v tujini. me pa malo mika,da mu ruknem dizla not jo mam glih en odlicen motor doma,pa je pleh zanic. bi bla zadeva za vozit nadledbhih 100000 brez tezav.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Motor+menjalnik vse kar ne rabiš od bencina pa jaz vzamem Mirko....!!! Takoj!!
Pokliči in se zmeniva.

xantos

Èe bo božičnica, pa 13. in 14. plača ga grem takoj iskat :gimme_money:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Ne ga srat sedaj in to razkopavat. Kaj ste zmešani? Èe je predrag za vozit namontirajte plin,... To pa so res koline,...
Èez 12 let bo oldtajmer,... zavarovanje in CT minimalno, nikjer več za dobit novega hidravličarja,..

mirchi

Cojko,cez dvanajst let...Kje naj ga mam 12 let? Kot dizl bi pa sluzil na cesti naslednjih 200 jurjev. Jaz xme vozim,ne gledam. Ker je skoda da ga gledas. Tudi plim pri minimalno 100km vsak da na takem zejnem motorju ni resitev. vsaj za moje finance ne. pa tudi nogo mam tezko
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

rsm23

Tu se pa moram strinjat z Mirchijem...bolje da gre v koline in živi v njem en dizel, ki se bo vozil, ostali bencinski deli pa bodo tak al tak živeli v drugih XMih....kot pa da se ga pusti propadat pozabljenega v garaži ali na kakem odpadu. Saj tudi mene mika, da bi vzel kar kompletnega (oz. kolikor ga je pač ostalo) ex-psihopatovega 24V za dele, samo kaj ko ga trenutno nimam kam dat.

Vsi vemo kak je danes - vsi bi imeli ko ni, ko pa je prilika pa je kar naenkrat tiho in noben ne vzame. Tako da kdorkoli ga vzame, ga bo tako ali drugače rešil.

Citroenovc

@Èojko - A veš kaj je problem s tem "na suho za nekaj let" - da naša preljuba državica v zelo kratkem pripravlja v navezi z razgradnjami nov sistem - al bo avto registriran al pa daj v razgradnjo ... ne bo več opcije, da se ga bo z izjavo lahko staralo nekje na varnem :(

Mene je to vsaj zaenkrat malo ustavilo ... Ker potemtakem se moram takoj poslovit od BXa in vprašanje koliko časa bi uspel zavlačevat z neregistracijo XM - ker nekako mi ni do nakupa zimskih gum zanj ... Pa že itak neregistriranega ne moram prav dolgo nikjer imeti - smo doma ravno v pon fasali za en avto poziv občine, da pač nima več kaj delat neregistriran ... ali naj bo vozen/umaknjen ali razgradnja ... Obenem pa se še nekam temni oblaki nabirajo nad parkiranjem splošno tu pri nas :(

Avto je lep. Sem si pa dobil kar nekaj povratnih informacij, kaj pomeni, da je kolikortoliko vzdrževan - in je tale nakupna cena v bistvu takoj lahko nekajkrat presežena, če moraš določene stvari zamenjat ... Take, ki pri teh starosti zagotovo že pešajo (razen, če jih nista dosedanja lastnika že porihtala in je še nekaj let lahko mir).

Za ljubitelja in poznavalca je odlična prilika. Sem prepričan.
Še vedno malo cikam tudi jaz, da se ojunačim ...
OK

LP
Primož