Pozna kdo tega XM-a

Začel/a xantos, November 22, 2013, 11:26:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Daj Èojko malo opiši zadevo. Me Antasi ni potolažil.

MSrougeZX

Ja, malo se razpiši kako je stanje avta realno...verjetno pa je vreden te cene...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Malo prej zaključil službo pokličem, mi možakar pove, da je drugi lastnik 4 leta prevozili 30 tkm - žena mulce KP-Izola. XM kupljen v Nemčiji - neki njihovi sosedi iz Izole (starejši Nemec stanovanje v Izoli če sem prav razumel), kasneje so se preselili. Leta 2009 so ga kupili oni in je prvič registriran v SLO (piše v prometnem).
Vprašam ali lahko pridem pogledat, pravi, da je ravno pri mehaniku, ki mu še nekaj rihta prednjo levo bremzo - ročna ne prime prav in, da mu zamenja še vodno pumpo, ki malo curi v toplem vremenu. Malo mi sumljivo, prašam ali lahko grem avto kar k mehaniku pogledat. Pravi, da lahko takoj, samo da ga pokliče. Èez 15 minut že tam.
Mehanik mi kar na dvorišču da ključe, ima delo z drugim avtom, naj grem 200 m stran kjer je parkiran in naj pregledam, se peljem, kakor hočem,... in potem sem ga ene pol ure čekiral čisto sam brez motečih faktorjev.
Vidi se da je bil brez garaže, nihče ga ni nikoli glancal s kakšnim sonaksom ipd. Zbledeli tisti dve plastiki med zadnjo stransko šipo in straho (šipa med zadnjimi vrati in prtljažnikom), vogali oz odbijači so pobunkani, malo tudi desni prednji blatnik in desna prednja vrata. Okrasne letvice nad bočnimi zaščitami niso več kot nove, drugače zgleda, da ni bil nikoli zaleten in tudi sicer lepega izgleda, če se ne obešaš na detalje. Malenkost rjavine se vidi na tistem plehcu pred levim pragom, drugo je vse BP. Avspuh malo piha - mislim, da je zadnji lonec pri koncu. Gor ima gume Pireli letnika 2005, še vedno dovolj za letni profil.
Noter je avto lepo ohranjen, vendar ne ravno čist - baje imajo 3 manjše otroke. Obloge na vratih čudovite - alkantara in les, sedeži, kjer je alkantara že malo znucani, usnje BP. Sedeži delujejo v vse smeri, ogledala tudi razen voznikovega ki gre samo gor dol - levo desno ne gre. Stekla delujejo vsa, ne dela stikalo med prednjima sedežama za dvignit zadnje levo steklo - spustiš ga lahko (na zadnjih vratih dela), ne dela luč med prednjima sedežema (verjetno samo žarnica), ne dela daljinsko CZ na ključu (lahko samo baterije ključa), ne dela par žarnic v armaturki vključno s prikazom temp. na klimi. Lev displej ob volanu dela na pol (kockast), sicer kaže opozorila, vendar so neberljiva. Polomljena vratca za kodno tipkovnico. Vse ostalo lepo deluje. Sovoznikov predal na amortizerček, električni naslon za roke med sedežoma, vsa ventilacija, preklopi,.... Edino klime nimes mogel pogruntat, če dela, Je bilo zunaj premrzlo in avto noter premalo segret.
Kar se motorja tiče deluje zelo umirjeno, tiho, temperatura na mestu, redno servisiran - en kup servisnih listkov ob bateriji, verjamem, da ima realnih 215 Tkm, hidravlika bp, dviganje spuščanje, sport gumb,.. vse deluje ok. Buče res zamenjane IHFS - se mi zdi da res vseh 8 al 9. Motor nič masten,... kolikor se spoznam na mehaniko mi je delovalo vse OK. Sem se peljal z njim - diravi OK, hidravlika lepo odzivna (trši od GS-a :argue1: ), motor lepo teče, vendar se mi je zdel zaspan, v Pomjanski klanec ( kdor pozna) je lepo prilezel v 2 brzini brez taknit gas,...
Sem se še ustavil pri mehaniku, ki mi je pokazal zamenjano prednjo čeljust, pravi, da kolikor lahklo on reče, da je avto OK, nič več za popravit, razen da bo zamenjal vodno pumpo (čeprav ne bi bilo potrebno) in pogledal kaj je točno z avspuhom.

Kaj naj rečem? Se mi zdi redek tak primerek, redno servisiran in vzdrževan avto. Niso ga pa ravno cartali, kot to počnemo mi Citroen pacienti, vendar se mi zdi, da je komaj dobro zvožen z zelo nežno nogo na plinu.

Èe bi ga imel kam skrit, v kakšno garažo, da ne vidijo moji bi ga sigurno vzel - za tak smešen dnar. Pa magari se mu čez nekaj let posvetit in iz njega naredit bonbonček. Je 3.0 V6 Exclusive. Cena mu bodo samo še rasla. Pa to je zadnji Citroenov kultni prestižni hidravličar.:BigThumbs:

Uh, sem se razpisal. Jutri je sobota, mehanik bo še zrihtal kar ma za zrihtat - lastnik noče prodat avto, da bi bilo kaj narobe z njim, da mu bo kdo prišel jutri sitnarit. Je pa to baje bivši policaj.

Evo napisal vse kar sem vedel - zelo podrobno. Èe je kakšen junak, da bo šel XM v dobre roke bom še najbolj vesel.:BigThumbs:

psihopat100posto

da mam trenutno 750EUR viška bi šel takoj po njega, magari imam enega super enakega doma, za ta keš je to res dobra prilika, lepotni popravki pa so pač stvar okusa,meni osebno je glavno da je tehnika 100%, za kako praskico  ali pikico se že ne sekiram.
Registracija 550EUR z 50% bonifikacije in popusti, strošek predviden vnaprej za servise max jurja na leto, tak se jaz že 11 let vozim z XM-i. če se kateri boji velikih stroškov pa naj gre tega raje pogledati http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7719405&show=1&avto=Citroen%20XM%20XM%202L%20INJECTION, to je bil včasih moj do 150Kkm sem ga vozil, takrat in še dve leti kasneje do 175Kkm je bil TipTop.
lp

xantos

@Èojko: Mogoče veš so bili nosilci amortizerjev menjani?

Ja nič, čakamo božičnico :gimme_money:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

rsm23

Èe je tak, potem je res samo za kupit. Tiste lepotne napake so bolj ali manj standardne in tudi niso tako zahtevne za porihtat. Pokrovček tipkovnice je nov 35 EUR, na displeju se zamenja tisti kontakti kabel - 15 EUR (da se tudi z svinčnikom rešit, samo je to bolj začasna rešitev), pri CZ je največkrat res baterija (če ob pritisku posveti lučka na daljincu še ne pomeni, da je baterija OK) - lahko se je pa tudi daljinc desinhroniziral.
Pri ogledalu je verjetno kak slab stik.

@psiho: Potem bi bil kot Èojko - bi oba z enimi tablicami lahko vozil ;) Pa z tremi XMi na dvorišču... :BigThumbs:

@xantos: Se boš opogumil?

xantos

Hja malo me din din matra, tako da ne vem...

Pa moral bi ga nekam skriti, da ga moja ne bi vidla, ker bi ponorela hehehehe.

Mika me pa res... Pomoje bo tole čez kakšnih 10let kar lepo dobilo na ceni.

Je pa čisto na drugem koncu Slovenije, tako da če bi ga šel gledat, bi ga tudi kupil. Bi bil hec potem eden s Xantijo drugi pa z XM pa vse zeleno zadaj :emot77:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

ModelJT

Citat od: xantos;172373Hja malo me din din matra, tako da ne vem...

Pa moral bi ga nekam skriti, da ga moja ne bi vidla, ker bi ponorela hehehehe.

Mika me pa res... Pomoje bo tole čez kakšnih 10let kar lepo dobilo na ceni.

Je pa čisto na drugem koncu Slovenije, tako da če bi ga šel gledat, bi ga tudi kupil. Bi bil hec potem eden s Xantijo drugi pa z XM pa vse zeleno zadaj :emot77:

Èez 10 let bo še manj vreden. Èez 20 pa bo verjetno šlo samo še navzgor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Ta trenutek so zastonj oz. čisto nič vredni. Tudi kriza naredila svoje. Jih je še nekaj, težko dobiš s tako malo kilometri. Cena bo samo še rasla, res pa kupcev ni veliko.
Ta trenutek najbolj ubija registracija.
Za ga zrihtat v nulo vključno z novimi gumami in ličarijo je po moje 2 jurja vrh glave. Mehanik se je čudil da je vodna pumpa samo 70 eur, dele dobiš še povsod, ... če mi kdo zdaj prinese za vsakdanjega GSa 3500eur (manj kot sem dal v njega, brez računat lastne ure, poti, ipd) ga grem jaz iskat.

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

antasi

Malo heca mora bit
VS je bil tudi vaš Tomosov izdelek
Tomos VS 50  
ti si pa verjetno mislil Cimos GS

zanimivo da je cena za oba približno enaka:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Pozabi,da dobis dele vsepovsod. Sploh nove in raznorazne detaile, brez katerih ne gre. Nove vodne pumpe za zpj se nikjer in nikoli nisem niti zasledil, kaj sele kaj drugega.
In se nikoli nisem slisal, da bi se le ta pokvarila, prej so razpadle kovinske cevi, ki so pod sesalnim kolektorjem.
Pravidnost pri takem avtu je na prvem mestu.

psihopat100posto

vodno pumpo je bivši lastnik mojega zelenega 24v menjal takrat ko sem ga jaz kupil, ker je veselo teklo iz nje, strošek je bil takrat 55 jurjev, se pravi okol 200EUR, kupljena pa je bila v GMT trgovini v MS. Takrat je imel avto okol 220kkm.
lp