Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

To so cene za oldtimer??ker meni je prejsnji mesec rekla usluzbenka da sedemkratna cena navadnih kar pomeni okoli 140 eur.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

Ne...to je za bilokeri avto. Tista ženska očitno ne pozna "novega" (no v resnici je že ene par let v veljavi).
In sicer plačaš rezervacijo izbrane oznake, po trenutnem ceniku je to 65,26 €. Rezervacija velja 5 let.

Potem pa plačaš še dvakratnik cene izdelave serijsko izdelane tablice. Trenutno je to za običajno dimenzijo tablic (520x120mm) 9,32€ po tablici, torej 9.32 * 2 tablici * dvojna cena = 37,28€.
Pa seveda moraš potem še prometno dovoljenje zamenjat, kar stane še okoli 21€.
Se pravi vse skupaj okoli 125€.

Tule je še uradni cenik. Gledaš točke 2.2 (oz. 2.3) in 2.3.1.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

To si je ravnokar moj foter naredil. SL + letnica.
Je pa res, da je klical na vse tehnične in na UE, povsod so mu nabluzli drugo ceno.
Še pravilnik jin cenik im je kazal ampak nihče nič ni vedel o tem :Hammer3:

Edina in najcenejša opcija je bil AMZS...cca 120 ojro.  Povsod drugod so hoteli imet še več.
Na UE mu je rekla 200.:Hammer3:

Tile naši uradniki so res...:breaking_pc:

Čojko

Jaz sem rešil vse na UE. Je tudi najceneje, ker ne obračunavajo stroškov storitev.

Čojko

Podaljšal registracijo. Vse skupaj 82e.

Na tehničnem pripombe: za nastavit ročno, malo kapljic od spodnjega desnega pokrova ventilov, minimalni luft na ležaju ali kje drugje, slabši amortizerji.V enem letu prevozil dobrih 1000 km.

rsm23

Pa sprednje zavore boš morda moral v prihodnosti pogledat. Razlika med levo in desno je že blizu meje (30%). Ročna je pa res čisto na meji (min. 16%)

superca13

Citat od: Èojko;217911Podaljšal registracijo. Vse skupaj 82e.

Na tehničnem pripombe: za nastavit ročno, malo kapljic od spodnjega desnega pokrova ventilov, minimalni luft na ležaju ali kje drugje, slabši amortizerji.V enem letu prevozil dobrih 1000 km.

Kako so pa ugotovili, da so amortizerji slabi?

A zračnost na "ležaju" so našli ampak niso sigurni da so našli zračnost ležaja?
Nič jasno.

Zavore imaš pa žal res slabe.

Čojko

Amortizerji so po moje slabi, ker je zelo mehak hidravličar. Pri vseh treh je kazalo okoli 30%.

Ročna je klasika, takoj razštelana. Bo treba zopet nastavit, ni pa to neka bistvena reč.

Nek minimalni luftek naj bi bil nekje, verjetno ležaj. Bi ga bi bilo potrebno dvignit.

Glede zavor, pa ne vem kaj bi lahko bilo. So nove ploščice. Kakšna ideja?

amipick

Amortizerje pa takoj menjaj,to je nevarno ,avto je preveč mehek in lahko zletiš iz ceste...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Citroenovc

Hehe,

se spomnim pri BX, tisto leto, ko je imel nove/nafilane bunke - je na tehničnem omenil, da počasi bo pa čas za amortizerje menjat ...

Ko je imel pa bunke tik pred refilom in je bil že prav čutno trši - pa sem na tehničnem orpavil test amortizerjev "z odliko" in opazko, da amortizerje mam pa najbrž (skoraj) nove, da je tako dobro oddelal test ...

:-)))
OK

LP
Primož

andraž

Mojstri se pač spoznajo...

JureA

Citat od: rsm23;217920Pa sprednje zavore boš morda moral v prihodnosti pogledat. Razlika med levo in desno je že blizu meje (30%). Ročna je pa res čisto na meji (min. 16%)

Kadar so meni na GS-u zavore prijele neenakomerno, je bil vzrok praviloma masten disk.
Èe je manšeta na zglobu, kjer polos pride na menjalnik, poškodovana ali če objemka na manšeti popusti, potem mast izpod manšete lahko meče na disk.
Lahko tudi LHM kje spušča in zamasti disk.

GSclub

...lahko jih masti tudi motorno olje...

Čojko

V glavnem je čas za en servis.:gimme_money: