Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Zraven v oglasu je napisan VIN. Na slikah je vidna registrska. Skratka čisto dovolj podatkov, da se da preverit vozilo. Konkretno je imel ta avto v SLO 5 lastnikov in 3 uporabnike. Koliko jih je imel v tujini pa sam bog vedi.

alan30

Bilo bi zelo lepo od tebe,da nas malo razsvetljiš in nam zaupaš kako, seveda na legalen način dobiš podatke o številu lastnikov, samo z vin številko in reg tablico , brez številke prometnega dovoljenja.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xh4ntos

Pozdravljen,

sam sem se pred kakšnim letom zanimal za nakup tega avtomobila..takrat ga je družba 1A avto oglaševala s prevoženimi 115 tkm. Rekli so da je avto iz Italije, da ga je vzel en gospod pri njih in ne more več odplačevati leasinga. Potem je bil prodan. Več kot 1 leto kasneje se je isti avto pojavil na avto.net - prav tako s 115.000 km, kar mi je padlo v oči. Kakšen teden zatem so bili km zvišani na 120 km, teden za tem pa na 130 tkm. Kaj to pomeni pa si lahko razlaga vsak po svoje .. :)

alesz

hkrati ti razložijo da ne skrbi za veliki servis,ker je jermen preventivno zamenjan........torej je prva številka pri kilometrih dvojka ali trojka.........

Xandrej

Kdaj bo konec s temi nateguni slovenskimi? Ja dokler bodo obstajali majmuni ki kupujejo take avte... Vse zjebano!

psihopat100posto

zanimljivo da zraven pol še garancijo neko ponujajo, pri kom pa jo pol naj uveljaviš ko gre avto v k*rac? heh Skratka rabljen avto kupiti pri nas je loterija!
lp

superca13

Ko bo šlo kaj narobe, imajo ponavadi vsi 10001 razlog, da ti nič ne povrnejo/popravijo.
Da si sigurno sam kriv, da je šlo kaj v klinac.

Da greš težit, ko imaš "kvazi garancijo" na rabljeno voilo mi je logično.
Drugi fenomen pa je ta, da narod kupi nek drek za malo cvenka brez garancije, in nato hodi težit ko gre nekaj v klinac. Videno-kupljeno. Si kupil mačko v žeklju in nasvidenje.

Raje dam malo več za novi avto, ki si ga lahko dolgoročno gledano privoščim kot pa da se zajebavam s tem sranjem. Itak je z vsakim rabljenim avtom nekaj narobe.

Citroenovc

Citat od: superca13;207331Itak je z vsakim rabljenim avtom nekaj narobe.

Itak! Ravno te dni sem videl od enga tipa s tega foruma fotke - do zadnjega šraufa je moral razstavit svojo kripo in če bo tekom 2016 že na cesti - pravi da bo to super. Pa ko ga je kupil je bil avto čisto OK, edino težave z vžigom je mel ;)

OK, zdaj pa resno - ja, pri nas smo fenomeni. Slovenija je v resnici majhna. Ampak res majhna. V resnici bi nam čisto zadostovali avtomobili velikostnega razreda C3 in ajde, C4. In to so še nekako avtomobili, ki so kolikortoliko še dosegljivi tudi novi.
Ampak ne, naš nacionalni šport je kupovanje nekaj let starih avtomobilov, ki so novi koštali 30-50k Eur ... Nobenemu se ne zdi nič čudno, da je par let pa 4 mestna cifra - itak je to amortizacija pa izguba vrednosti pa ... Pa itak da poštempljana servisna pa že nekaj velja ipd ...

Sicer kdo sem jaz, da bi govoril, ko sem pa sam poteptal svoje načelo pred 7 leti (ki je bilo - za avto ne dam več kot 15kEur - če bo nov).
OK

LP
Primož

superca13

Tisti model je imel samo 2-3 praske na avtu, to moraš vedet. .-) Tako da razstavljanje je bila čista bedarija haha

Sem mnenja, da recimo če imaš budget 8 jurjev in nič več, je bolje kupit novega Elizeja kot rabljen C6 - 2.7 V6.

Xandrej

Vse se da kupit rabljeno ampak treba iskat. Kakorkoli obrčaš mi smo kupili 2 leti star avto ki ima 22k kilometrov in je nov stal preko 40K jurjev za 25... Se splača? Ja. Avto? Kot iz trgovine. Pa še v tovarniški garanciji je.

superca13

Itak da se najde, treba iskat.
Èe pa je že v štartu problem karkoli vložit v njega itd pa bolje novega kupit.
In vložit je treba v vsakega rabljenega, slej kot prej.  V ene ful, v druge manj. V nemške pa nič :-)

Xandrej

Seveda je treba. Kupit zimske gume moramo pa servis smo morali naredit. To je to... Jebemtiš pa še to sraje je nemško pa je blo vseeno treba nekaj vložit... :breaking_pc:

sl1

1. Ko se odločaš kaj boš kupil, moraš upoštevati stroške vzdrževanja, ne samo nabavno ceno.
2. Ko kupuješ, moraš gledati, da se ne naserješ, ampak da kupiš dobro ohranjen avto.

Samo kaj ko nismo racionalna bitja... :)  C5 exclusive 2.7 hdi imamo raje kot Xsaro 1.4i.

Citroenovc

Citat od: Xandrej;207336Vse se da kupit rabljeno ampak treba iskat. Kakorkoli obrčaš mi smo kupili 2 leti star avto ki ima 22k kilometrov in je nov stal preko 40K jurjev za 25... Se splača? Ja. Avto? Kot iz trgovine. Pa še v tovarniški garanciji je.

Ok ampak nekaj je dat za rabljen avto 25k Eur in obenem še imeti luft pri financah, drugo pa je slovenska klasika, ko se napraska in na obroke in prek manjkajoče ledvice ipd kupi nekaj "skoraj novega, ampak zelo ugodno" za par k Eur (pa čeprav so lepi in preverjeni primerki tudi 2x dražji) ...

Ta prvi kupec iz mojega opisa verjetno ne bo imel problema na servisu odcartat tudi 3k Eur, če bo treba. Ta drugi pa bo verjetno prebledel že ob 50Eur, ki jih bo več vzela cestninam, ker ima avto ravno tisti ccm preveč, oz ker so, ti boga, v homologaciji za 29Eur/kom dražja dimenzija gum kot je on upal, da bodo ....
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja itak se strinjam. Včasih je treba vzeti v zakup... Novo ali pa rabljeno... nekdo me je enkrat vpršala čuj zakaj maš ti 8 let star avto? Sem rekel, ker za takega novega nimam in moja realnost je nov c4 pač kupim rabljeno pa kolkotolko dobro... Zdaj ali imaš srečo ali ne... Lahko pa te tud nov jebe do onemoglosti sicer častijo pod garancijo pa vseeno...