Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sylver

Koliko izpusta CO2 pa imajo recimo dizel motorji?

dvorjan

Jah, poglej si v specifikacije. 2.2 HDI s 175 konji ima 172g, ce se ne motim, za V6 dizla sploh vedet noces ... S tem da je ponavadi med limuzino in karavanom tudi kak gram razlike itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sylver

Sem naredil izrčun:

Tako naj bi bilo.

dvorjan

Ja, ampak je tu se en haklc. Ce davcna oceni, da je tvoj avto vec vreden, kot pise na racunu, se lahko samo slikas. Se pravi - oni bodo lahko rekli, da je v SLO tak rabljen avto vreden 19.000€ in potem bos moral od tega zneska placati davek. Sicer ti potem ostane se pritozba, pa najem cenilca, samo tudi za cenilca je vprasanje, na katero stran potegne. V glavnem - uvoz velikih avtomobilov so nesorazmerno otezili. Ce je to zascita domacih prodajalcev ... Firme, ki avte uvazajo, pa bo bodo se vedno pridno vrtele kilometre levo desno pa se ne bo nobenemu nic zgodilo. Najebe pa na koncu koncev itak koncni kupec, kakorkoli obrnes.

sylver

Aja tako je to?? Hmm. No to potem spremeni vse.

Potem se mi skoraj da bolj splaca kupit pri nas novega po narocilu. Ceprav s tako opremo stane okoli 27.000 s popusti!

Ampak dobim popolnoma nov avto z garancijo in 0 kilometri.

Ne vem no.. Tudi 27.000 se mi zdi kar previsoka cena, da bi pri nas kupil.

Ja ta nasa prelepa drzava je res k****, na vsakem koraku te olupijo in pojejo zraven.

sylver

Kaj pa ta opcija:

S prodajalcem se zmenita, da ti na racun napise visji znesek (recimo 19.900), ti mi pa placas pac manj (za tako ceno kot sta se zmenila, recimo 15.000)?

sylver

Kaj pa tale, ki se prodaja pri nas?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5643862&show=1

Nekam čudno malo kilometrov ima...

dvorjan

Jah, pogledat ga moras iti. Verjetno je iz uvoza. Od zunaj pa potovalniki delajo tudi po 80k ali 100k letno. Pa mehanika s seboj, ce se v drobovje nic ne spoznas.

sylver

Jaz se na avte zelo malo spoznam. Drugače povedano - to ni moje področje. Sem eden tistih (žal), ki mu je zunanjost in notranjost vse, kar mu je pomembno. Kar se mašine in pleha zadeva - sem bolj nula (moj prvi avto, ki sem ga kupil je bil Seat Ibiza in avto je bil max karamboliran, tega žal nisem videl in vedel, kako se preveri, imel sem 18 let, sam sem šel kupovat avto in ta Ibiza se je non stop kvarila).

Zato bi morda koga prosil, ki se spozna na te zadeve oziroma, ki ima uč za to, da bi (ko bom šel) šel z menoj na podrobni ogled. Ne poznam niti nobenega osebno, ki bi se spoznal na avtomobile.

sylver

dvorjan - kaj pa opcija, ki sem jo napisal zgoraj?

dvorjan

Citat od: sylver;122468dvorjan - kaj pa opcija, ki sem jo napisal zgoraj?

Zakaj hudica bi si pa zelel kaj takega? Potem ze avtomatsko placas vec davka?!
Pa da v kaj takega prepricas tujega prodajalca, no, dobro, ce je kak Turek ali YU gore list ...

sylver

Veš kaj mene bega oziroma zanima.

Èe v slo ocenijo, da je to vozilo iz tujine več vredno pri nas - ali plačam razliko prodajne cene vozila ali razliko v DMV (davčna osnova)?

Ker če je ta razlika v DMVju (davčna osnova), potem niti ni toliko dražje:

Primer na izračunu:
- za 12.000 EUR vreden avto z določenimi specifikacijami stane DMV 940 EUR
- tudi če ocenijo, da je tak avtomobil pri nas vreden 18.000 EUR, bo DMV1.400 EUR

Èe to pogledaš - niti ni tako grozno velika razlika - še vedno imaš avto, ki ima vso opremo, realne kilometre in kar je najbolj pomembno - kupil si ga za realen denar in za svoj denar dobiš največ!

Ne pa pri nas ko kupuješ rabljene, jih je večina takih, ki imajo zbite kilometre, večinoma so vsi uvoženi, cena je navita da boš ja s tem nahranil tega prodajalca in poleg tega vsega si omejen na izbiro (barva, oprema...).

Se motim?

Xandrej

Pa računaj še stroške, da pelješ gor 1 avto pa dva človeka, potem prespiš, nato pelješ dol dva avta vseskup te pride okoli 3500€ zdaj pa se odloči...

Èe je 12 000 jurjev pa 17% davek je davka 2040€
Èe pa 18 000 jurjev pa 17% davek je 3060€

Prištej še homologacijo pa to vseskup = se ne splača. Država pač podpira slovenske prodajalce. Jaz sem pred 4 leti peipeljal avto dol iz nemčije sam. Plačal sem vseskup 1000€ to je to... Glede na to, da sem šel po vozilo ki se ga pri nas ne da dobit da pa bi gor hodil po C5 2.0 HDi pa je meni osebno katastrofa...

sylver

Zakaj bi pa plačeval 17% davka, ko mi pa na izračunu kaže 11%?

Homologacije znaša približno 40 EUR.

Teh 350 EUR za gor in dol pa lahko upravičim s tem, da grem na izlet :take_picture:

So še kakšni skriti stroški?

dvorjan

Homologacija uvozenega vozila je ranga 90-100€.

Jah, zdaj si dal izracun za motor z izpustom 154g CO2/km, prej smo pa upostevali 172g, zato razlika ...