Obnova DS21

Začel/a Glava, Avgust 04, 2013, 02:50:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Glava

Citat od: Xandrej;164415Je pa hec da je nekdo plačal obnovo nekomu ki prvič to dela...

Ni to naša prva obnova. Je pa prvi DS, ki ga imamo na delu.

@janez: pragove in podobne stvari bomo dali delat bljižnejmu izdelovalcu kovisnkih izdelkov (po vzorcu seveda), kateri nam je tudi že veliko stvari izdelal.

Xandrej

Ja no to sem mislil prva žaba, ki je za avte iz tistega časa (letniki) znanstvena fantastika!

Glava

Znanstvena fantastika ali ne, pleh je pleh (da ne bo kdo narobe razumel, ta avto je vsekakor biser preteklega stoletja) :) Kar se mehanike tiče je avto za moje pojme še vedno bolj napreden od sedanjih (če se upošteva dejstvo, da je vse mehanično krmiljeno)...

Glava

Danes narejeno bolj malo... Odstranjen avspuh in šipi. Pri zadnji šipi zgleda OK (oz ni neke krize), spredaj je pa spet bolj žalostno.

andraž

Se bo dalo rešit. Bo pa ogromno kleparskega dela. Je bila tudi leta 2006 predraga, tudi takrat ko so bili še zlati časi ni bila toliko vredna. Robi iz Monami je takrat uvažal primerke, ki so bili skoraj brezhibni tam za okoli 10000.
Koliko pa računaš da bo stala obnova? 15000?

Glava

Cena obnove je odvisna tudi od tega kaj se bo lastnik odločil, da se zamenja (razne mehanične zadeve, detajli...), tako, da je skupno vsoto težko reči. 10000 bo verjetno kar naneslo. Moram pa narediti seznam delov za zamenjati/obnoviti in ga posredovati naprej. Kar se pa kleparije tiče, pa slabi kot alfa ne more bit (malo za šalo, malo zares) in nam je še zmeraj uspelo :)

andraž

Veliko veselja in sreče ob obnovi. Bi se pa enkrat po 15. malo pripeljal naokoli past firbca, če se to sme...

Glava

Ni problema. Èe boš pa z DS-ko pa še toliko bolje :)

andraž

Čojko

Jaz tudi že kar nekaj časa vem, da rabim 25 jurjev viška, da si bom lahko privoščil tako žabo kot si jo želim.

andraž

Kupiš za 10, narediš kot novo za nadaljnih 15.

Čojko

Ja, naj dela to kdo drug. Jaz ne. Itak si na koncu na istem. Kupim pa kot novo za 25 in da enkrat letno peljem na redni servis,...  ko, če bom kdaj tako velik.

andraž

Dobro jej da boš hitro zrastel.

andraž

Se kaj dogaja na temo obnova? Tema zaspala? Žaba zaspala?

Glava

Se čaka na material, pa vmes je treba še kak drug avto uštimat. Brez skrbi projekt ni zaspal :)