Obnova DS21

Začel/a Glava, Avgust 04, 2013, 02:50:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Glava

andraž

Kljuko dobiš narazen, če daš panel dol in od zadaj primeš matico. Bo z malo truda šlo, seveda prej vzemi steklo ven. Vijake si verjetno našel?
Streha je plastična, havba aluminij, spodnji del nosa bi morala biti navadna pločevina kot pri blatnikih in ostalem, je pa veliko ponaredkov iz plastike.
Še vedno pa se mi ne zdi tako zelo načeta... Kako pa zgleda šasija, pa podi, pragovi na notranji strani?

Glava

Šravfa ne smem prijeti ker ga potem sploh ne bom odvil. Štos je v tem, da se šravf vrti (kot pri ostalih treh kljukah) pa se vseeno noče odvit. Spodaj je čist druga pesem (se bo bolje videlo, ko bo avto na dvigalu). Drugače v kabini zgleda vse OK, edino zadnji del je načet. Bom videl jutri, ko še lajšte s pragov dol snamem.

janez

Tukaj imaš primer obnove blatnikov in vrat

http://2cvkeza.weebly.com/citroen-ds---obnova-vrat-in-blatnikov.html

Za popravilo in kleparijo ID DS pa imam na PDFjih... lahko ti pošljem CD, če želiš.

lp Keža

andraž

Citat od: Glava;164315Šravfa ne smem prijeti ker ga potem sploh ne bom odvil. Štos je v tem, da se šravf vrti (kot pri ostalih treh kljukah) pa se vseeno noče odvit.

Potem pa je požrt navoj, ne more biti drugega. Saj boš verjetno kupil te kljuke nove? Èe boš, potem lahko porabiš malo več sile, pa bo šlo narazen, na pločevini vrat ne moreš narediti kakšne škode.

Glava

Kljuke bi obnovil, če bi se dalo... ja pa res, da so zelo boge. Bom jutri še enkrat probal, ko bom vrata snel.

andraž

So kromirane. Èe se bo dalo. Nove obstajajo, ampak so drage, po 83 Eur kos... Zunanje se k sreči lahko samo spolira in so kot nove...

krka964

Èe prav vidim, je menjalnik polavtomatik, mi pa res ne gre skupaj letnik, pa volan in kljuke.Sicer pa lep avto, kljub temu, da se je in se bo marsikaj odkrilo ...

Glava

Evo direkt z delavnice. Gnilo in za en d*ek popravljan, da glava peče. Flike so bile kar nanetane ali pa celo samo zalimane. Več pa naj slike povedo...

Jutri se nadaljuje iskanje rje in odstranjevanje "flik"...

andraž

Uuuuu, na zadnjem mostu je pa cela groza. Luknja pri luknji. To bo dela. Hecno, da v prtljažniku ni bolj rjavo, ker je ponavadi enako zgoraj in spodaj. Koliko pa je bila nabavna cena avta, če ni skrivnost.

Glava

Cirka 7000€ (leta 06). Se bo budget lepo razširil...

krka964

Gulp!:funny34d:
Jaz sem štartal malo bolje, pa vseeno ...

ModelJT

Citat od: Glava;164383Cirka 7000€ (leta 06). Se bo budget lepo razširil...

Èe je pa tole res, se je pa nekdo fino nategnil madona. Za ta denar se prodajajo trenutno veliko boljše, kaj šele takrat, ko je bila cena še nižja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Je pa hec da je nekdo plačal obnovo nekomu ki prvič to dela...

Upam, da vam rata!

janez

@Glava... Verjetno boš glede na stanje avta rabil kar precej nove pločevine.

Večino delov lahko najdeš pri Dirk Sassen

Ampak nasvet... Èe boš kupoval karoserijske dele za DS vseeno naj klepar ne zaupa točnosti in naj prej preveri dimenzije. Ma sej dober klepar ponavadi to ve :)