Obnova DS21

Začel/a Glava, Avgust 04, 2013, 02:50:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Zakaj pa tako pesimistično?
OK

LP
Primož

andraž

Ni pesimizem. Po moje je konec pomladi realno. Delajo že tri mesece, vmes verjetno še kakšen projekt teče. Da se avto pobarva, pa uredi elektrika, pa hidravlika, pa vprašanje kaj je z motorjem in menjalnikom, pa čakanje na kakšne dele, pa je hitro pomlad tukaj.

Glava

Pomlad je kar realen rok dokončanja. Se pa tudi počasi bliža 15. november in bo spet norija z gumami in s tem manj časa za druge stvari...

andraž

Torej le nisem pesimist :emot77:

Čojko

Glava

Končno se je spet našel čas za žabo :)

Desna stran je skoraj končana (kar se švasarije tiče), danes je šla še armaturna plošča ven, na moje presenečenje je ogromno kablov enake barve a različnih funkcij (štromarska nočna mora), pod armaturo je bilo tudi ogromno raznih lupin. Nove luknje tokrat nisem našel :)

Več pa kot ponavadi v slikah...

gule

Kar se švasarije tiče, svaka čast, sem mislil, da boš vse ven zabrisal kakšno je bilo...

Kar se žic tiče, ja takšni so ti francozeki, znani po čudnih rešitvah, te enobarvne žice(pri meni na cx je recimo veliko zelenih)so njihova specijaliteta...pa še bi se najdlo zadev, zakaj pa niso...

Uživaj in tako naprej!

Zeko124

Super obnova, kar pogumno naprej!

Žice pa so, kot pravi Gule samo še ena izmed francozskih cvetk. Imaš cel snop zelene barve, pa ugotavljaj kaj je od česa. Žal imam celotno el. shemo samo za Ami 8, ne pa tudi za DS, tako da ne morem pomagat.

je pa kolega štromar nekaj meril žice pri Amiju in ugotovil, da je glede na obremenitev "debelina" kabla ravno na meji. Konkretno pri meni se bo v bodoče izdelala kompletna napeljava nova, pri čemer bomo seveda vzeli barvne in tudi "močnejše" kable =).

Srečno!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Glava

To glede kablov pa nisem vedel. Bom pregledal vse kable, če ni slučajno kakšen prežgan (pravjo, da se je iz armature pokadilo). Mam pa na sumu, da je kaksno maso skuril. Kar je električnega na avtu sta delala le hupa pa ključavnica, ostalo mrtvo.

dami

Kable so res uporabljali bolj ali manj enobarvne (predvsem zelena, tudi rumena), so pa
izolacije priključkov v različnih barvah, če je instalacija še originalna, se barve običajno ujemajo.

Lovro

Jaz imam doma načrt elektro napeljave za staro žabo z enojnimi lučmi, fantje s foruma pa so mi ga našli tule (malo prebrskaj, če bo kaj uporabnega): http://www.citroen-ds-id.com/index.html?ds/DS_Manuals.html

Nekaj se najde tudi na slikah: https://www.google.si/search?q=citroen+ds+wiring+diagram&client=firefox-a&hs=omB&rls=org.mozilla:sl:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=H93cUvGEHYLVtQbYyoGACA&ved=0CCgQsAQ&biw=1920&bih=1080
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Glava

Švasarija se bliža koncu :D Rje skoraj ni več, na dnu karoserije so železni profili, da se lahko avto lažje dvigne z normalnim dvigalom. Prispela pa je tudi prva pošiljka iz Nemčije. Nove zavorne obloge, sprednji diski in razni gumijasti deli... Skratka vse potrebno, da bo šel avto lahko skozi nemški TÜV (kateri je mimgrede za***an, kar je tudi prav).

Več pa v slikah...

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Švasarija na kvadrat...

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]