Hitra menjava pragov in ostala dela na Dyane

Začel/a dyane, Avgust 01, 2013, 03:45:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Še sprednji sedeži od twingota v dijani, pa mini srečanje štirih dijan...ena od teh je Geri.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dyanozaver

Tudi sam že nekaj cajta razmišlam ,da bi v Spakona vgradil prednje sedeže,ki bi bili bolj "udobni" .Ne vem pa ktere bi montiral ,pa tudi dvomim da so taki ,ki bi jih samo v šine porinil pa gasa???
Seveda obvezno z nastvljivim naklonom ledvenega dela in vzglavniki.Ideja ??
:Hammer3:

antasi

Twingo:BigThumbs:
za 40 eur ponuja kommpletne zice z zadnjo klopjo
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dyane

Dyanozaver...glej...montiral sem noter svasta od zicov...je pa res da so od twingota kot nalasc za A serijo. So Mali in lahki...pa se sistem je nastudiran...

V vsakem primeru je treba  narediti podkonstrukcijo...jo privijacit na orginal luknje na sasijo in pode...potem pa od zica do zica drugace...
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Eh..zadnji zici so absolutno prenizko montirani in zardi tega ne grejo eno stopnjo nazaj..sprednji nosilci pa ne vem...še vedno imam najraje da si sam naredim..te saj vem kaj imam.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dyanozaver

V Dyano sem imel namontirane spredaj od GS-ke,zato sem se tako rad tudi vozil-sedeže sem seveda popolnoma zvozil..
Bom pa s Spako počakal do pomladi in  premislil ,potem bo akcija.
Hvala lepa za namige.

janez

Of topic... Jaz sem potem te sedeže od GS ven odmontiral. Nastal je pa problem z nosilno konstrukcijo, ki je bila privarjena na pode in na šasijo. Sama šasija je pod težo sedežev in  konstrukcije na sredini popustil - počila in železni profili so sedeli praktično v šasiji. Ko sem uspel vse skupaj ven zrezati, sem moral povariti oba poda in popraviti šasijo, narediti ojačitve in šele potem sem lahko montiral original sedeže... S katerimi sem se vouzil jaz in se vozi sedaj Dino, novi lastnik. Te konstrukcije in neoriginal sedeže sem neštetokrat preklel , ko sem obnavljal avte... Tudi zato nisem prijatelj te predelave. Svaka čast tistemu, ki naredi predelavo sedežev premišljeno in kakovostno. Večina žal vse skupaj predimenzionira.

Se mi pa dopade predelava originalnih vodil, ki jo je izvedel moj prijatelj. Original klopca od spačka , spodaj pa je vgradil namesto plehnatih original vodil ( ki se še posebej pri klopci nerade premikajo) vodila na kuglicah od sodobnega avta. Sedaj se mu klopca premika naprej in nazaj "kot po putru". Ima pa vseeno slabo palt ta predelava. Sedaj klopco ne moreš ročno odmontirat. Ker pa klopco ne uporablja namesto kamp stola ... se je pač sprijaznil s tem.

dyane

Citat od: dyane;167843Dyanozaver...glej...montiral sem noter svasta od zicov...je pa res da so od twingota kot nalasc za A serijo. So Mali in lahki...pa se sistem je nastudiran...

V vsakem primeru je treba  narediti podkonstrukcijo...jo privijacit na orginal luknje na sasijo in pode...potem pa od zica do zica drugace...

Èe narediš tako...potem odvijacis šest vijakov...vzameš ven nezeljene zice in po želji montiras orginal ...čist simpl .
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Citat od: janez;167883Svaka čast tistemu, ki naredi predelavo sedežev premišljeno in kakovostno. Večina žal vse skupaj predimenzionira.

Èakaj malo - razen neekonomike (ki pa v teh projektiv itak ni v prvem planu) - kaj je narobe s tem, če PREdimenzioniraš nekaj. A ni problem, če PODdimenzioniraš in posledično stvari popustijo ....
OK

LP
Primož

Dyanozaver

Sedeže od Gs -ke mi je montiral Mensur še v času k.ko sem se vozil v MB študirat,tako da so zdržali 20 in nekaj let .Originalne imam še vedno shranjene. ...Janez, res pa da je bilo nareto hitro in površno,so pa bili udobni ...

dyane

Malo sem pošraufal svojo dijanco, motor sem imel narazen po cca 50 000 km...pa ne zaradi tega ker bi bil hin, ampak ker mi je se v fergazeru odlomila pospeševalna diza...ki je nato padla v cilinder in tam naredila pravo štalo.

Najprej mi je začel motor malo cukat, nato pa ni šel več kot do cca 3tisoč obratov in sem vzel fergazer narazen in ugotovim , da pospeševalne dize sploh ni heheheh......novo sem vstavil in gasa, ampak v cilindru sem slišal klackanje, pa sem vzel narazen ane......ojoj....pa še na drugi strani mi je šel navoj za svečko in mi je tam zaradi opilkov naredilo en zelo globok ris, pa sem zamenjal oba cilindra in eno glavo, dal noter nove Mahle obročke in gasa...motor dela dobro malo še jebe fergazer.

Tile obročki so po moje najbolj podobni orginalu in so isti kot orginal...ja so pa dragi heheh
http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=165239&postcount=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

CITROEN-CX
CIMOS-Dak