Hitra menjava pragov in ostala dela na Dyane

Začel/a dyane, Avgust 01, 2013, 03:45:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Zadnji sedež na dijani je šel v maloro ,popravilo le tega in preoblacenje bi prišlo vsaj 50-80eur....pa sem od Antasija kupola twingo sedeže za drobiž  30e...vse da se razume in matiral v dijano. Spredaj sem naredil nosilce v obliki T....da se sile na sedežu prenašajo na kišto in od zadaj na nosilec zavril matico..M11 fini navoj ,tako kot na pragu in sedeže montiral. Od zadaj sem z dvema vijakoma še pritrdil na karoserijo in je bila montaža gotova. Sedaj se lahko sedeži premikajo naprej in nazaj...se podirajo levo desno in se zlozijo kot za šalo. Predvsem pa ima sedaj hčera več prostora od zadaj...pravzaprav je sedaj prav komot kljub neorginal sprednjim zicom.

Ker se vrata niso lepo zapirala sem še popravo stebricek ,kjer je pločevina bila razcefrana.

No vrata se zapirajo lepo...sedi se udobno...en dan bom montiral na željo še  pase (ko mi jih antasi pripelje).
Naslednji projekt je menjava praga na drugi strani,prednje stene pod pedali in zadnjih stebrickov. No vse imam že doma samo spraviti se moram zraven.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Ja slike bom popravil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Ja, tole z zici od Twingota je tudi meni zelo všeč
za malo denarja dobiš celo zložljivo in pomično zadnjo klop:BigThumbs:
meni je sicer padlo v vodo ker je bila dyana neprimerna
za obnovo in je zice dobil dyane.

če pa bo kdo še imel tako željo,
je tu mojster dyane za montažo,
zice od twingota pa imamo še ene v naši vasi
tudi za ugodno ceno:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Sej OK... človk pač rabi udobje. Ampak... Pred leti so zaradi "udobja" metali ven iz Spačkov prednje klopce in zdaj lahko iste iščeš okoli kot iglo v senu. No, zdaj pa mečejo ven zadnje klopce... Nekaj časa pa ne bo več zadnjih klopc za najdit.

antasi

tole dyano bi pa jaz imel ko sem jo danes ujel
pozna kdo?

sem vprašal vsi  zici za twingo  so po 40e
montaža bo pa dyane povedal koliko eurov:emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ModelJT

No ja saj je zanimiva predelava, samo ne pašejo teli zici v te avte. Original je pa le original, samo vzglavnike vgradiš pa je še najbolje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Ja o tem bi se dalo diskutirat...moje zadnje zice nisem vrgo bek amapk bodo šli v mojo novo diano.

Je pa stvar sledeča...če se z diano pelješ čez vikend na srečanje potem je original super.

Èe pa se vsak dan voziš potem pa ni ravno kool ...sedeži s posedajo...lomijo...padajo ven iz šin itd...in sem po nekaj letih vožnje in problemov z original zici odločil da jih zabrisem na odpat...ja v okolico mb. Zadnji žici pa ista zgodba...raztrgani ....zlomljeni...ne preklapajo se do konca ker so sjebani ...potem pa morem hobuke in lojtre naložiti pa ie problem tu...sedaj pa je varneje...ugodnejše in bolj enostavno. No kakor kdo želi...samo ne mi s tem orginalom težiti...kaj vam jaz tezim ker vozite original?.

Pa se več kot duplo ceneje me je prišlo kot originalno sranje....kaj duplo...original zici za diano in spada so tudi cca 200eur...pol pa se mi po pol leta zlomijo.....hvala lepa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Inženir,ki je zrisal twingota je sigurno imel doma diano ali 2cv.:BigThumbs:Da tako paše zadnja klop,brez večjih predelav je skoraj neverjetno.
Pašejo pa tudi prednji sedeži od twingota,preverjeno in imaš potem lep komplet sedežev v avtu.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dvorjan

Moj 2CV6 ima tudi po novem Twingov komplet spredaj in zadaj. Je pa bilo spredaj kar precej jajcanja s tem, da je slo vse skupaj noter. Je kar na tesno. Zadaj je pa luksuz, sploh ob pomiku klopi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sasaljut

Dragi Keža, ker si tudi sam visok, boš menda razumel da je na originalnih sedežih v Dyane za mene (sem še malo višji od tebe, 197cm)  vožnja tortura. Zato me prav boli patka kaj si kdo misli o temu ali sedeži "morajo" biti originalni ali ne..Jaz hočem vozit Dyane in se hočem notri fajn počutit.. Aja, pa hčerko bi tudi vzel seboj in ne bi rad da trpi zaradi pomanjkanja placa...Imam pa namen naprej montirat sedeže od 3-vratne Mazde 323 iz začetka '90-ih.. Pozna kdo kaj!?

ModelJT

Citat od: sasaljut;167695Dragi Keža, ker si tudi sam visok, boš menda razumel da je na originalnih sedežih v Dyane za mene (sem še malo višji od tebe, 197cm)  vožnja tortura. Zato me prav boli patka kaj si kdo misli o temu ali sedeži "morajo" biti originalni ali ne..Jaz hočem vozit Dyane in se hočem notri fajn počutit.. Aja, pa hčerko bi tudi vzel seboj in ne bi rad da trpi zaradi pomanjkanja placa...Imam pa namen naprej montirat sedeže od 3-vratne Mazde 323 iz začetka '90-ih.. Pozna kdo kaj!?

Moj stric je imel v svoji dijani sedeže od mazde 626. Pravi da so bili zakon.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

V Ami 8 spredaj od Alfe 33 :funny34d:
prava sportska kola,....

Bi pa ob tej priliki rad pohvalil še Antasija in njegovo veliko starodobniško srce. Mi je praktično šenkal en kup kosov za GS-a ko je videl da imam veselje z njim in da tej kosi ne bodo šli v nič. :BigThumbs:

janez

Citat od: janez;167678Sej OK... človk pač rabi udobje. Ampak... Pred leti so zaradi "udobja" metali ven iz Spačkov prednje klopce in zdaj lahko iste iščeš okoli kot iglo v senu. No, zdaj pa mečejo ven zadnje klopce... Nekaj časa pa ne bo več zadnjih klopc za najdit.

Dragi moji, kot sem napisal ... "sej je Ok" , pomeni, ma ... montirajte not kar čete.

Se pa dela škoda na račun tega, da bi naj bili novejši sedeži "bolj udobni" in bi naj bilo v  avtu "več prostora".

Ko pa govorimo o obnovi veteranov..., kar v bistvu jaz delam..., je pa problem za stranko, ki bi rada imela avto obnovljen v original stanje, kupil pa je avto z nekimi XY sedeži. Ker je želja imet original klop posledično pride do dodatnih stroškov z iskanjem in nabavo nekega starega okvirja klopce ali pa nakup novo izdelane.

Saša... dragi moj ... Sem ravno dva cm manjši od tebe pa sem vozil furgona, pa DAKa in ostale moje A serijaše vedno z original sedeži. In nikoli nisem imel problemov s prostorom za roke, noge ali kakšno drugo prtljago... vlkjučno z otroci, pesi, mačkami, ...

No, kot sem napisal. Nič ni narobe z moje stani razen, da se original sedeže stran meče na smeti. Èe nimate kam z njimi, če jih nočete imet... jih pa jaz vzamem. :BigThumbs:

Ker mi je škoda , da se dela škoda...