Hitra menjava pragov in ostala dela na Dyane

Začel/a dyane, Avgust 01, 2013, 03:45:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Tik pred morjem mi je med nalaganjem v dijano vsipal prag...mi ni ostalo nič drugega kot ga menjati...flikat nima smisla...pa sem nabavu dober in ugoden prag, vrezal,vstavo, zavaril in pobarval...in je dijana čez par ur bila spet na cesti.

Ko pridem iz morja še druga stran in stena.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Voda je zraven, če zagori, ali za preverjanje vodotesnosti?

zlikovski

dyane

hehehe...to je vzor požarne varnosti.

Sicer imama dva gasilna aparata, ampak če se kaj vžge ali smodi...samo malo poliješ.
Na koncu pa zmešaš sol v vodo da preveriš kako se bo obnašalo pri vožnji na morju in zimi hehee

Je žena rekla da se vrata lepo zapiraj, pa da je prej imela včasih občutek da bo samo lepo ven zgrmela hehehe:emot15::emot15:

Meni je pa všeč prag, je lep izdelek,močan, pocinkana pločevina in  ima orginal matice za pase.
Jih bom zdaj saj eno leto testiral brez zaščite in tudi bres karoseriske mase med spoji, da vidim kaj se dogaja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

krka964

Tako se dela! Ne kompliciramo, ampak zarežemo, zašvasamo, pofarbamo in kar je najpomembnejše, gremo na pot!
Srečno pot na morje in nazaj!

dyane

Hvala krka...čez kako uro grem na pot....zaradi kompliciranja je šlo preveč dijan in spakov v kose...ma menjati prage pode in steno s stebricki sploh ni kunst,dva sma to pri kolegu naredila v 8urah.

Sem izracunal za prage komad stane pločevina,razrez,krivljenje (vse cnc )-Triumf...cca 20e,matice original fi 11mm fini navoj 1,27mm, 0,30e na komad plus delo da to nekdo zavari oz zapunktira pride komplet narejen prag   cca 30-35 e. Jaz sem si sam zavaril me je pač ceneje prišlo.

Pasal je v nulo...in izgleda zelo podobno originalu..kljub temu da je to prototip .
Meni je pač namen da se vozim in da A serija,in sploh dijane zaradi prevelike investicije ne grejo v kose.

Toliko v info.

Lp Miran
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

se pravi en prag 35 eur,
to je pa ugodno
se slišiva
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

dyane

Dijana je opravla 400KM ko za šalo...povprečna hitrost med 110-120km/h....in že kaže hvaležnost,zaradi praga..hehhe
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Danes smo se vrnili imamo jutri neke obveznosti,po dogodku pa takoj gasa nazaj...tako za diano je cca 1000km...no v naslednjem tednu jo se čaka enkrat toliko...

Lp
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Dalmacija radost moja...uvjek tako brzo prodze...Dijana je v14dnevih preskripala cca 2000km...in ima najraje hitrost od 110-120. Žal že nekaj let za poredoma mislim da od 2006 nisem videl ne na avtocesti ne kje drugje nobenega vozila A serije....no zato pa meni toliko bolj trobijo,mahajo itd...samo še  ne vem ali zaradi avta ali vožnje hehehe .

Vmes sem še na hitro menjal oljno stikalo,so se na avtocesti začeli pojavljati fleki,pa v 1000km je zmanjkalo kar pol litra olja...sedaj v naslednjih pa le 1-2dcl.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Dalmacija, radost moja... ja ja... babe si gledau, ane? Pa ne mi tisto s čistim morjem, kot v onem drugem postu, pa to... ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dyane

Hahaha ..bistrost morja in pogled...je povezana hehee
[SIGPIC][/SIGPIC]