Izkušnje z hydroclean-om

Začel/a Čojko, Julij 24, 2013, 11:45:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Ali jih morda ima kdo?
Praktična spoznanja?
Prej, potem,..

superca13

Ja imam. Sem ga vlil v XM, naredil cca 3000km, izlil ven, LHM noter in prezračil bremze.
Kaj pa vem...če se prav spomnim...takega kot sem  noter vlil, takega sem ven izlil.

Nekih razlik ni bilo za opazit.

lpS

Čojko

Se pravi nisi imel nič usedlin ko si iztočil ven hydroclean? XM je dokaj nov,... proti 34 let staremu GS-u in verjetno tisti, ki redno menjava LHM nima teh težav z usedlinami. Me malo mika, samo ne vem ali je smiselno, ker je bil LHM menjan pred dvemi leti in 3 tkm nazaj in takrat tudi vse prečiščeno (brez hydrocleana).
Kakšni pa so znaki na avtu če je zapacan hidravlični sistem?

GSclub

pred leti sem ga dal v GSA, mogoče je bil nato sistem malo bolj odziven, hkrati pa se je parkiran hitreje spustil na tla. zapacanega korektorja spredaj ni očistil, je bilo treba ročno, mehansko.
če avto ni bil vožen, po moje nima smisla menjavat, ker se LHM paca s kroženjem, torej pri vožnji. se pa GS razlikuje od ostalih hidravličarjev v tem, da hidro pumpa neposredno na mašini, ne žene je jermen. če je tesnilo slabo, je možno prehajanje motornega olja v LHM...

pehorunkl

Sam sem ga uporabil v CXu. Opažanja podobna kot pri Sašotu.
lp
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Čojko

Torej brez veze si delat stroške,... Èe pa že na roke prečistit korektorje višine. Še kaj?

GSclub

meni je korektor višine štekal, sploh v mrazu sem ga moral dvigniti na 2. višino in nato spustiti nazaj, drugače se spredaj ni dvignil oz. se je po nekaj deset metrih vožnje. če dela ok, po moje še to ni nujno ... v drugem GSu, ki je še starejši, nisem čistil popolnoma nič, pa je vseskozi vse delalo BP.

Čojko

Ali kdo ve kje dobit Total HYDRAURINCAGE?
Voza ga nima.

Jogador

Ebay pomoje najlažje. ali pa kakšen pooblaščenec, mogoče ga ma Novak v Lj...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Čojko

Novak nima, bi moral naročit cel karton, pa ni nekega interesa kupcev in ne bo delal zaloge, ki je ne more prodat...
Svetoval mi je naj sistem sčistim z bencinom. Spraznim LHM, očistim in vlijem bencin, ter malo dvigam in spuščam avto, ter ga zlijem ven in bo čisto. Je to že počel pred leti na svojem BX-u in je bilo ok.
Mi je tudi svetoval, da zamenjam korektorje višine, saj se z leti zna luščiti aluminij v korektorjih, se zapacka kakšna luknjica oz. luknjice dobivajo večje premere kot bi jih morale imet, zato tudi avto hitreje pade dol, ko izstopiš iz njega potrebuje cca. 10 sekund da spusti nos, mehkoba avta je različna po dnevih,....

Kaj pravite na to?

andraž

LHM in bencin gresta načelno skupaj, vsaj glede čiščenja filta in okolice. Kaj pa pomeni, da ga vliješ v sistem, je pa uganka. Ko enkrat naliješ in kljub temu, da ga izprazneš, ko je avto na tleh, ga nekaj sigurno ostane v sistemu. Kaj povzroči na dolgi rok, je vprašanje... Da pa zamenjaš ali vsaj očistiš regulatorja, pa je vsekakor smiselno.

Jogador

Jaz nimam pojma o tem, ampak vseeno nebi kar bencina not vlival...

http://www.ebay.com/itm/TOTAL-Hydraurincage-5-L-Reinigungsflussigkeit-LHM-Citroen-XM-BX-CX-Xanita-/350882546523?pt=DE_Autoteile&hash=item51b23ac35b

Na hitro, sicer ni baš poceni, ampak jaz pravim tako, da nisem dovolj bogat, da bi poceni kupoval, vsaj pri nekaterih stvareh.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

superca13

Ma škoda sploh se ukvarjat s hidrocleanom, ker ne boš nič naredil.
Tam kjer imaš drek(korektorji, zav. cilindri...), snami, očisti z bencinom, po potrebi montiraj nova tesnila, gumice... prezrači bremze, prej nalij nov LHM in basta.

LP
S

superca13

Aja...sem razstavil zavorni dozer...po uporabi Hidrocleana. Dozer vsran kot svinja. NIÈ efekta.

Čojko

Sistem je načeloma čist. Pred dvemi leti oz. 5Tkm je Miki zlil ven LHM, očistil filtre, posodo, oba korektorja in nall svež LHM. Pred enim mesecem pa še enkrat očistil prednji korektor, ker ni bil siguren če ga je že takrat in je bil čist. Tisti dan avto ful mehak, tudi nos takoj padel dol,... sedaj pa zopet "po vremenu".
Nisem pa še jemal posode dol, da bi videl kako je danes v njej z umazanijo. Tista z bencinom če ga še isti dan ven zliješ se mi ne zdi tako zgrešena - za prepucat lajtunge in križišča je verjetno super, pa tudi škode v enem dnevu ne bi smel narediti na gumjastih zadevah, pa pregret ga ne smeš. Edino bremze so slepa čreva do katerih ne pride če jih ne "odpreš".
Drugače pa po tujih forumih vsi zelo hvalijo hidraclean. Italjani recimo pri BX-ih s servovolanom so še psebej bili navdušeni - vsi po vrsti. Avto mehak, servo ne trza več, mehkejše bremze, avto mehak, v celem dnevu se spustil zgolj za kak cm,... nihče ni jamral, da bi zaradi njega bilo kaj narobe. Podobno pri angležih, hrvatih,... buuuu?

Bolj me matra to okoli korektorjev in luščenja aluminija - ali je to opazil še kdo? Ima kdo izkušnje z menjavo korektorjev z novimi? Izkušnje prej/potem. Se mi zdi da sem pri Žabčevi žabi zasledil menjavo korektorja in da je bilo nato kot dan in noč. Še kakšna info, nasvet bi mi prav prišel pred odločitvijo kaj in kako naredit.