Izkušnje z hydroclean-om

Začel/a Čojko, Julij 24, 2013, 11:45:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Jaz sem dobil hydrorincage pri Voza.si, par mesec nazaj. Sicer ga še nisem uspel uporabiti, ker sem imel non-stop probleme s puščanjem LHM-a in mi ga je bilo nesmiselno uporabiti. Naslednji mesec mogoče, če bo do takrat vse tesnilo.

Cena je bila okoli 40€ za 5L, rok dobave cca. 1 teden.

Je pa res da sem jim povedal direktno kataloško, ker drugače niso imeli pojma kaj hočem. :Hammer3:

http://shop.voza.si/index.php?route=product/product&filter_name=hydr&product_id=900013
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

superca13

Citat od: Èojko;169199Bolj me matra to okoli korektorjev in luščenja aluminija - ali je to opazil še kdo? Ima kdo izkušnje z menjavo korektorjev z novimi? Izkušnje prej/potem. Se mi zdi da sem pri Žabčevi žabi zasledil menjavo korektorja in da je bilo nato kot dan in noč. Še kakšna info, nasvet bi mi prav prišel pred odločitvijo kaj in kako naredit.

Luščenja nisem opazil nikoli in nikdar. Niti pri 25 let starih korektorjih s 400. 000km. Pravzaprav sploh ne razumem, kaj bi se tam sploh lahko luščilo?? Gdo si je to luščenje zmislil tudi ne vem.
Andraž je montiral nove , če se ne motim.
Jaz sem korektorje vedno sterilno očistil, zamenjal tesnila(membrane, tesnila na cevkah) in končano. Vse ok, deluje perfektno.

gregor

Èe bo kdo kupoval, imam jaz 5l Hydracleana doma.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

superca13

In jaz imam 1 L doma...menjam za 1L LHM-a. ;)

andraž

Citat od: superca13;169947Luščenja nisem opazil nikoli in nikdar. Niti pri 25 let starih korektorjih s 400. 000km. Pravzaprav sploh ne razumem, kaj bi se tam sploh lahko luščilo?? Gdo si je to luščenje zmislil tudi ne vem.
Andraž je montiral nove , če se ne motim.
Jaz sem korektorje vedno sterilno očistil, zamenjal tesnila(membrane, tesnila na cevkah) in končano. Vse ok, deluje perfektno.

Ja, na DS-ki sem zamenjal korektorja, stari so bili v "akciji" 42 let. Hidravlika je sedaj bistveno bolj odzivna, nič manj udobna, samo bistveno prej reagira na spremembe, pa še nadležnega padanja avta za nekaj cm pred semaforji ni več. Verjetno bi bila zadeva zelo podobna z obnovo starih... Da bi se pa na starih kaj luščilo nisem opazil.

Verjetno uporaba Hidrocleana nima smisla, če ni pred tem čiščenja filtra, korektorjev... Tam je toliko umazanije, da ga nobeno sredstvo brez mehanskega čiščenja ne odnese stran.

Čojko

Pred dvemi leti je bil očiščen ves sistem, vključno z obema korektorjema in zamenjanim LHM-om, vendar se avto obnaša po vremenu. Pred enim mesecem sem zamenjal zadnje kugle in hkrati dofilal prednje. Par dni je bil fenomenalen, tudi po več urah ni čisto nič padel dol, potem pa vedno hitreje. Zadnjič ko smo nastvljali višino smo odprli še prednji korektor, ki je bil praktično brezhiben, še dodatno očistili in sestavili nazaj. Zopet izjemno mehak, ko si stopil ven iz avta je takoj padel nos dol,... potem čez čas pa zopet pade nos šele čez 15 sekund, pa mehkoba vožnje ni dnevu enaka.

Verjetno bom spraznil "ves" LHM, očistil posodo, filtre in nalil noter čisti bencin, ter za 5 minut prižgal avto in se malo igral z višinami, pa s pritiskom na pedal bremze, pa ugasnil za nekaj časa, pa nato spet, malo spustil ven skozi odzračevanja bremz,.... pa nato morda počakal še čez noč in zjutraj spet ene dvakrat, trikrat vajo v presledkih, spuščanje nakaj benzina skozi odzračevanja bremz, nato pa vse spraznil in nalil LHM, ter odzračil sistem in bremze do te mere, da priteče ven LHM.

Ima morda kdo kakšen argumentiran komentar proti tem početju?

superca13

Jaz bencina ne bi nalival noter ker:
1..bencin, ki nič ne maže + (40 let stara) hidravlična črpalka???
2..ves sistem boš kontaminiral z bencinom, tudi povratke. Ko boš na glavnem vodu naredil dializo z LHM-om (in na bremzah), boš imel še vedno bencin tu in tam) v povratkih. Slej kot prej pa bo ta bencin prilezel nazaj v čisti LHM...
3...slepih vodov tako ali tako ne boš opral na tak način.
4..Glede na to, kar praviš, sploh nimaš težev s "svinjarijo".

xantos

Sicer ne vem kako je pri GS-u, ampak pri Xantiji so simptomi podobni zaradi vleka zraka v hidravlični sistem (tesnila na črpalki, sesalna cev LHM rezervoar - črpalka). Po izvedbi citroaerobike se spravi zrak iz sistema, vendar pa se sčasoma zopet nabere v sistemu...

Čojko

Hm,razmišljam na glas. Novak pravi, da je čistil z čistim benzinom, Miki pravi, da je čistil z mešanico 1:1 bencin/LHM saj se mešata med seboj in je s tem imel zagotovljeno mazanje.
Glede na to, da je poseg zelo kratkotrajen, v kratkih presledkih, laufanje na mestu, ko se niti motor ne ogreje ne bi smel imeti nikakršnih negativnih posledic na črpalko.
S čistim bencinom najlažje in najtemeliteje očistiš vse lajtunge, križišča, tudi slepe vode do bremz. Tista malenkst, ki bi ga ostala v sistemu in se pomešala z novim LHM tudi ne bi smela imeti negativnih posledic.

Èe je razlog težave to kar pravi Xantos, bi verjetno lahko testiral tako, da najprej probam odzračit na črpalki in če bo nekaj dni vse super je potem najbrž to krivo vremenskemu obnašanju hidravlike - tako ob filanju/zamenjavi bunk, kot čiščenju prednjega korektorja smo namreč odzračevali sistem. Hidravliko pa je Antasi oz. Miki vso prenovil, z novimi cevmi, tesnili, objemkami ipd., tako da dvomim, da bi kje vleklo zrak.
Naj torej najprej odzračim na črpalki?

garac

Èakaj, kje pa se gs odzrači pri črpalki, to se ne spomnim, ponavadi smo to počeli pri centralni bunki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Ja, jasno - pri centralni bunki. Sem slabo zapisal.

superca13

Na centralnem regulatorju se prezrači...ampak to prezračiš samo tokokrog: črpalka-centralni regulator -LHM posoda. Vse ostale komponente vzmetenja se prezračijo preko povratkov, bremze pa manualno...vsako kolo posebej.

Čojko

Citat od: superca13;170020Vse ostale komponente vzmetenja se prezračijo preko povratkov, bremze pa manualno...vsako kolo posebej.

Èaki malo. Ali bi morali še kje drugje prezračevat, razen na centralni bunki ko smo čistili prednji regulator in menjavali zadnje bunke? LHM je vedno ostajal v sistemu.

superca13

Èe se zadnje vzmetenje kakorkoli odpira...je dobro komplet zavore prezračit. zadnje zavore so "parazitsko" povezane na zadnje vzmetenje.
Sprednje sem malo pozabil...bi moral shemo pogledat.

xantos

Pomoje najbolje odzračit tako, da napelješ iz "nipla" do LHM rezervoarja cev in odzračiš. Pustiš, da nekaj časa teče. Najbolje je imeti prozorno cev in vidiš mehurčke dokler ne izginejo. Tako gre sigurno vse iz sistema. Pri Xantiji je potrebno imeti obremenjena kolesa pri odzračevanju zavor.

Vrstni red odzračevanja naj bi bil od najdaljše veje do najkrajše.

EDIT

Razmišljam... Kaj pa če bi tako naredil na obeh straneh naenkrat?