Puščanje klime

Začel/a sypahh, Junij 10, 2013, 08:55:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

na prvi sliki se vidi kako satovje leži med hladilnikoma
na drugi ga kar manjka in se vidi hladilnik motorja
na tretji se pa vidi še sicer cela vrsta ki pa odstopa od vzdolžnih nosilcev(po katerih se pretaka plin).

superca13

Jesos, tole pa so res škart hladilniki.
Jaz sem moja dva temeljito pregledal(avto je na cesti od 02/2012)...hvalabogu čisto nič nenavadnega ni bilo za opazit. Vse je kot novo.
Zgleda, da se je tu in tam pojavila čajniz roba ;)

xpuser

Je kdo že našel kakšno trajno rešitev? Kaj je levo spodaj da tudi tam gnije?

CEPETKO

Ravno danes razdrl del spojlerja, in odstranil zaščito motorja. Poškodbe po menjanem hladilniku pred tremi meseci so že vidne.
Mreža je že narezana jutri sledi čiščenje, in lepljenje mreže na rešetke v sprednjem spojlerju ki tako veselo prepušča kamenje. Že kar nekaj udrtih lukenj, ki jih je naredilo kamenje da ne govorim koliko insektov sem z težavo spravil dol z hladilnika. Rebra hladilnika so tako tanka kot folija za živila, in mehka kot maslo.Zato že malo večji brencelj naredi udrtino v hladilnik.
Pa toliko časa že delajo takšne hladilnike v C5, in ničesar ne izboljšajo.
Počasi jih bodo izdelovali kar iz folije za živila da bodo čim tanjši, in lažji ter še bolj ranljivi za poškodbe.
Citroen - kreative tehnoloži.

CEPETKO

Rečeno storjeno:

CEPETKO

Nadaljevanje prejšnje strani:
Torej slepim potnikom na hladilniku klime brezplačna vožnja onemogočena.
Sedaj si naj najdejo drug prevoz hahaha.:emot66: Prav tako onemogočene poškodbe zaradi kamenja, ki ga cestno podjetje veselo trosi po cesti.:BigThumbs:

xpuser

Kul kaj maš to zaeno mrežo in kak silikon .

CEPETKO

Mreža je PVC elastična iz Merkurja - vrtni oddelek.
Za lepljenje sem uporabil Soudal elastična lepilna masa kupil v kemikaliji drži pa kot pes ježa.

BT-C5

dobra rešitev,lahko bi kakšen aftermarker to prodajal komplet z rešetkami....

Mitja

kaj pa hlajenje bo še vedno dobro?

CEPETKO

Ni spremembe za pretok zraka. Reže v mreži so dovolj velike za neoviran pretok zraka. Se vozim že dva dni, in je zadeva stestirana.:BigThumbs:

altair123

to da ni spremembe pretoka zraka ne more biti čisto res.
Po moji oceni se pretok zmanjša skozi takole mrežo za vsaj 15% pri 100km/h

Picdriver

Na mojem C5 (MKIII 08/2009) se je prvi kondenzator klime dobesedno sesul v avgustu 2012. Bil sem zgrožen in zahteval, da mi ga povrnejo v okviru kulance. Uspel mi je iztržiti zgolj material (original Valeo kondenzator Made in Poland), plačal pa sem montažo in polnjenje s plinom v znesku ca. 200 €. Faktura za kondenzator v višini ca. 280 € je romala na Citroen Slovenija.

Leto dni sem živel v dobri veri, da imam naslednja tri leta mir vsaj s klimo, nakar mi sredi septembra 2013 poči cev med kompresorjem klime in kondenzatorjem. Po besedah mehanika se to po menjavi kondenzatorja rado zgodi in samo vprašanje časa je, kdaj cev poči - meni je baje zdržala precej dolgo. Po menjavi cevi in vakuumiranju sistema je mehanik ugotovil, da pušča tudi (dobrih 12 mesecev star) kondenzator klime in da je potreben menjave. Ugotovil je, da pušča zaradi mehanske poškodbe, in je menjava izven garancije. Za menjavo kondenzatorja so želeli ca. 480 € ter dodatnih 50 € za polnjenje sistema s plinom.

Nič kaj preveč vljudno sem se jim zahvalil in odpeljal avto brez delujoče klime na nepooblaščen servis, kjer so mi za pol cene vgradili neoriginalni kondenzator, ki je povrh vsega še zaščiten z zaščitnim premazom in verjamem, da bo zdržal dlje časa kot originalni.

Izkazalo se je, da kondenzator sploh ni puščal na mestu mehanske poškodbe, ampak čisto druge in sicer na stiku hladilnih reber z vertikalnim kolektorjem - masten je namreč čisto na drugem koncu (fotka). Najbolj grozljivo pri vsej stvari pa je, da je dobrih 12 mesecev vgrajen hladilnik dobesedno razpadel na spodnjem delu! V prvem trenutku sem sploh podvomil, da so mi pred letom dni zmontirali novega, nakar sem na kondenzatorju našel nalepko z datumom proizvodnje (16/04/2012) in ugotovil, da vse štima. Katastrofa!

Mislim da bom svoj gnev izlil v eno ne preveč prijazno sporočilo in ga naslovil direktno v Francijo. Ne vem, ali se samo SLO Citroen mreža norčuje iz svojih kupcev, ali je to celo politika principala?

BT-C5

ni tolažba,ampak...

jaz sem imel isti primer,manj kot leto star hladilnik  je dobesedno razpadel...
imel sem pa podaljšano garancijo in so ga zamenjali,sedaj imam notri že tretji hladilnik(prvi spustil,drugi razpadel,tretji....,avto bo pa star 5 let???

glede na tvojo rešitev(mreža)mali pomislek,pozimi ko bo brozga na cesti se ti bo verjetno to zamašilo!!

Lp.

carot

Citat od: Picdriver;167535Na mojem C5 (MKIII 08/2009) se je prvi kondenzator klime dobesedno sesul v avgustu 2012. Bil sem zgrožen in zahteval, da mi ga povrnejo v okviru kulance. Uspel mi je iztržiti zgolj material (original Valeo kondenzator Made in Poland), plačal pa sem montažo in polnjenje s plinom v znesku ca. 200 €. Faktura za kondenzator v višini ca. 280 € je romala na Citroen Slovenija.

Leto dni sem živel v dobri veri, da imam naslednja tri leta mir vsaj s klimo, nakar mi sredi septembra 2013 poči cev med kompresorjem klime in kondenzatorjem. Po besedah mehanika se to po menjavi kondenzatorja rado zgodi in samo vprašanje časa je, kdaj cev poči - meni je baje zdržala precej dolgo. Po menjavi cevi in vakuumiranju sistema je mehanik ugotovil, da pušča tudi (dobrih 12 mesecev star) kondenzator klime in da je potreben menjave. Ugotovil je, da pušča zaradi mehanske poškodbe, in je menjava izven garancije. Za menjavo kondenzatorja so želeli ca. 480 € ter dodatnih 50 € za polnjenje sistema s plinom.

Nič kaj preveč vljudno sem se jim zahvalil in odpeljal avto brez delujoče klime na nepooblaščen servis, kjer so mi za pol cene vgradili neoriginalni kondenzator, ki je povrh vsega še zaščiten z zaščitnim premazom in verjamem, da bo zdržal dlje časa kot originalni.

Izkazalo se je, da kondenzator sploh ni puščal na mestu mehanske poškodbe, ampak čisto druge in sicer na stiku hladilnih reber z vertikalnim kolektorjem - masten je namreč čisto na drugem koncu (fotka). Najbolj grozljivo pri vsej stvari pa je, da je dobrih 12 mesecev vgrajen hladilnik dobesedno razpadel na spodnjem delu! V prvem trenutku sem sploh podvomil, da so mi pred letom dni zmontirali novega, nakar sem na kondenzatorju našel nalepko z datumom proizvodnje (16/04/2012) in ugotovil, da vse štima. Katastrofa!

Mislim da bom svoj gnev izlil v eno ne preveč prijazno sporočilo in ga naslovil direktno v Francijo. Ne vem, ali se samo SLO Citroen mreža norčuje iz svojih kupcev, ali je to celo politika principala?

Mislim, da se bodo Francozi delali "Francoze"...... in se ne bodo pretirano sekirali za tvoje težave