Nov firmware za navigacijo RT6 (eMyWay)

Začel/a SeBcHy, Junij 03, 2013, 11:10:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

Mirascrip je res uporabno orodje. Se pa na žalost ne da vsega narest. Njegove skripte so tudi osnova za moj namestitveni skript za namestitev slovenskih menijev.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

sylver

Danes (po 2 dneh) dobil nazaj avto iz servisa.

Ugotovili so namreč, da s samo RT6 navigacijo in softwerjem 2.37 ni nič narobe.

Razlog, zakaj mi omenjenega naslova ne najde v zadnjih Navteg zemljevidih je ta, da so pri Navteq-u očitno nekaj "zašuštrali".

Za to ugotovitev so potrebovali kar 2 dneva :argue1: (seveda oni nimajo zadnjih 2013/2014 zemljevidov, saj jih "ne potrebujejo" in je lažje, če si njihov serviser, ki je že tako ali tako preobremenjen z drugim delom (pohvale serviserju) vzame 2 dni samo zame - za moj avtomobil.

Njegovo delo je sedaj šlo v "nič", saj je ugotovil nekaj čisto desetega.

Razlaga: očitno imajo pri Navteq-u v zadnjih zemljevidih drugačen kriterij iskanja naslovov :Hammer3:

Sicer Peugeot ni tukaj čisto nič kriv, ampak očitno bomo sedaj morali za iskanje raznih naslovov kar v ime ulice vnašati številko ulice, da jo bomo sploh našli (primer: namesto Drevored 1.maja - bomo morali vpisat 1 in potem se bo ta ulica pojavila, saj je na drug način ne najdemo).

Enako bo z nekaterimi drugimi naslovi pri nas in tujini  :Paint-Angry:

SeBcHy

Citat od: sylver;177498Jaz imam tudi v pnevmatikah senzorje za spremljanje tlaka :BigThumbs:

Kakor vidim po slikah iz raznih strani, se na RT6 lahko aktivira prikaz tlaka in klima naprave:

Sporoči, če ti je uspelo oziroma kaj ti je uspelo aktivirat :emot112:

Tocno to sliko kjer je prikaz nadzora tlaka v pnevmatikah in pa prikaz temperature motorja (voda + olje) si zelim vklopiti na svojem RT6 v C4 GP. Sploh ker imam v avtu nadzor tlaka v pnevmatikah in pa zato ker C4 GP nima nikjer stevca oziroma prikaza temperature motorja in dejansko ne ves kdaj je avto ogret na delovno temperaturo :( Edino kar te avto opozori je ce se pregreva oziroma je temperatura previsoka. Sicer res ze nekaj casa nisem brskal po internetu, samo nazadnje ko sem gledal se to na RT6 (vsaj na C4 GP) ne da vklopiti preko Mirascript. Res pa je tako kot je ze "Markopr1" povedal da Mirascript niso tako dodelani za RT6 kot so za predhodne RT-je. Npr. ce bi imel C4 GP z RT5 bi lahko to vklopil preko Mirascript brez problema. Ce ima kdo kaksne nove informacije kako bi lahko to vklopil na RT6 oziroma mu je to uspelo se priporocam :) Ali pa ce morda kdo ve oziroma ima kaksne veze z uradnim servisom ce bi lahko to vklopili tam z njihovimi orodji na uradnem servisu. Najverjetneje jih ob naslednjem rednem servisu kar sam vprasam pa da vidim njihov odgovor.

sylver

Sporoči, če si lahko kaj uredil na uradnem servisu glede teh prikazov.

sylver

Nekemu rusu je s pomočjo Mirascripts-ov uspelo usposobit prikaz nekaterih senzorjev na velikem zaslonu :)

Ko bi le razumel, kaj govori...

Obstaja nekaj delov tega posnetka, prilagam pa zadnjega:

https://www.youtube.com/watch?v=PQlCP3r-50U

rsm23

Èe vklopiš napise spodaj v YouTube predvajalniku (druga ikona spodaj na desni) in daš prevedi v Ang, boš videl kaj okvirno govori. No, na tem zadnjem delu so tist govor zraven poročila na radiu ;)

SeBcHy

Očitno ni uspelo samo temu Rusu. Zgleda da so tudi nekateri drugi uspeli vklopiti prikaz temperature motorja (voda + olje) in tlaka pnevmatik na svojih RT6 :)

Več info pa tukaj: http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=161518

Sicer sem samo na hitro pogledal, ampak nekje od 4. oziroma 5. strani naprej so se začeli pogovarjati o uspešnem vklopu prikaza temperature in tlaka pnevmatik na RT6. Problem je edino, da je to francoski forum in je vse v francoščini, pa še cela tema obsega 25 strani. Skratka si bo treba vzeti en dan čas, pa dati v "Google Translate" in natančno prebrati vseh 25 strani. Potem pa probat na svojem RT6, če deluje :)

Èe kdo še ne ve, se MiraScripts za RT6 (in tudi ostale RTx sisteme) dobi tukaj: http://mira308sw.altervista.org/en/index.htm

sylver

Potem si tudi ti nekako razumel, da jim je na koncu uspelo? Odlično :) To sem namreč tudi jaz razumel iz njihovih zadnjih postov.

Nekaj časa so sicer uspeli prikazat, ampak ni prikazovalo pravilno - sedaj kakor razumem (z Google translatorjem) jim je uspelo aktivirat pravilni prikaz.

To naj bi se naredilo z zadnjo različico MiraScripts-a za RT6.

Ni mi pa jasno, kaj bi naj aktiviral s tem:
- CONFIGFLAG: to enable USB, DVD, BT, etc, options (omogočiš DVD na RT6)?
- SetPremiumHarmony: enable color theme N°3 (samo omogoči še 1 uradno temo, ki je prikrita)?
- GPHCOPY: to load colors themes and language file (omogoča "custom made" teme in omogoča prevod v recimo Slovenski jezik)?

SeBcHy

Ne morem verjeti, uspelo mi je :)

Sem si vzel dobre 2 uri časa in podrobno prebral vseh 25 strani (prevedenih v angleščino z "google translate") na tem francoskem forumu in se lotil dela. Rezultat je pozitiven in zdaj imam tudi jaz na svojem RT6 vklopljen prikaz temperature motorja (voda + olje) ter prikaz tlaka v pnevmatikah.

Bom pa v kratkem v novi temi napisal navodila kako se to naredi.

sylver

Odlicno! :)

Imas morda tudi SLO jezik na RT6?

Daj kako slikco da si malo sline cedimo :)

Pohvalno!

SeBcHy

Ne, nimam SLO jezika na RT6. Nekako mi je angleščina bolj domača pri elektronskih napravah ala računalnik, mobitel, navigacija, ...., tako da imam RT6 kar v angleščini tako kot je to privzeto.

Slikca je pa drugače načeloma enaka kot ta tukaj, ki je že bila objavljena na forumu:

[ATTACH]70398[/ATTACH]

Edino pač da imam jaz RT6 v angleščini. Skratka namesto "ORDINATEUR DE BORD" (kot piše na sliki) je pri meni beseda v angleščini "ON-BOARD COMPUTER".

Èe pa ima kdo posebno željo, pa lahko ko grem naslednjič v avto tudi slikam :)

sylver

Ne ni treba :) sem mislil, da imas SLO jezik in bi rad videl, kako ta zgleda na RT6.

Drugace pa zanimivo, zakaj privzeto RT6 ne prikazuje vseh teh dodatkov, ze ce lahko?

Pa je ta prikaz realen? Je kaj zamika?

Ce bi recimo 1 gumo spraznil ali bi se ti isti trenutek prikazala na ekranu tocno tista guma, da je prazna?

Daj cim prej napisi novo temo in postopek po korakih, da imamo se ostali :)

Drugace pa a lahko kaj pokvaris RT6 enoto s temi skriptami?

Ko bo nadgradnja FW kaj bo pol se ze kaj ve?

SeBcHy

Pri nadgradnji FW-ja dejansko ne vem, ali to ostane ali ne. Ampak tudi če ne ostane, pač po nadgradnji FW-ja ponoviš postopek vklopa temperature motorja in tlaka pnevmatik na RT6. V teoriji bi moral ta postopek delovati na vseh verzijah FW-ja 2.xx za RT6.

Èe se točno držiš postopka, potem močno dvomim da lahko kaj pokvariš RT6 enoto, tudi na tistem francoskem forumu ni bilo niti enega primera da bi kdo kaj uničil s tem postopkom.

Glede realnega oziroma pravilnega prikaza podatkov, pa bom lahko poročal šele jutri ko grem na malce daljšo vožnjo in bom spremljal zadevo. Drugače pa sodeč po odzivih na francoskem forumu je prikaz temperature motorja točen in realen, medtem ko je prikaz tlaka v pnevmatikah lahko pravilen ali pa napačen -> nekateri so poročali da prikaz tlaka v pnevmatikah deluje OK, medtem ko so drugi povedali da kljub temu da so izpraznili 1 gumo je na zaslonu še vedno pisalo "OK". Osebno mislim, da tistim, ki imajo v avtu sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, zadeva deluje OK. Tisti, ki pa tega sistema v avtu nimajo, pa možno da jim vedno piše "OK" na zaslonu, tudi če je guma prazna. Ampak v osnovi je meni bolj šlo za prikaz temperature motorja, kot pa za prikaz tlaka pnevmatik. Èe imaš v avtu sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah te navigacija RT6 ob izpraznjeni gumi tako ali tako zvočno in tekstovno opozori na zaslonu, tudi če nimaš vklopljenega prikaza tlaka pnevmatik na zaslonu :)

Je pa tudi meni zanimivo da te zadeve niso že privzeto vklopljene, sploh glede na to da npr. C4 GP nima nikjer kazalca za temperaturo motorja.

Aja postopek po korakih pa sem že napisal v tej temi: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=11552

zlikovski

Mogoče mi lahko kdo posreduje link za navigacijo, rabil bi za Renault laguno letnik 2001 CD verzijo.