Nov firmware za navigacijo RT6 (eMyWay)

Začel/a SeBcHy, Junij 03, 2013, 11:10:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

SeBcHy

No lepo je slišati, da na servisu (vsaj Peugeot) ne komplicirajo če sam nadgradiš software in ti še kaj zastonj naredijo, mogoče tudi kalibracijo :)

Bolj me zanima če je kdo kaj takega delal na kakšnem Citroen servisu? Ali so tam tudi prijazni, ali komplicirajo če sam nadgradiš software?

AirDevil

Danes sem bil na kalibraciji oz posodobitvi (nalozil 2.31 na citroen ds4) in tudi po njej park senzorji delujejo vsaj za.50% tisje ostalo dela ok. Izgleda da je imel ds4 preglasne senzorje ker so se dejamsko drli pred posodobitvijo iz 2.21 na 2.31. Placal nic kar se tiče hitrosti se park.senzorji v.trenutku vklopijo z vzigom avta in graficni prikaz se skoraj v trenutku prikaze. Porocam kako je zjutrej ko ga prizgem. Se touch screen nej nardijo za ds4 pa bi bilo 1a.
DS4 THP200

SeBcHy

Èe prav razumem si na servisu naredil posodobitev software-a in nato še kalibracijo? Ali samo kalibracijo? Na katerem servisu si pa bil, če ni skrivnost?

AirDevil

Software 2.31 naložen doma, pri Jerovšku pa opravil kalibracijo. Park senzorji delajo vsaj za 50% bolj tišje ostalo BP.
DS4 THP200

SeBcHy

Povej še kakšna je razlika pred in po kalibraciji. Ali je bilo po tem, ko si samo doma nadgradil software in nisi naredil kalibracije kaj drugače (morda je kaj slabše delalo) kot potem ko si naredil še kalibracijo?

AirDevil

Kot sem rekel presenetil me je zvok park senzorjev kar se ni spremenilo niti po kalibraciji. Mobitel (android) je pa delal BP tudi brez kalibracije. Se mi je pa začuda danes zjutrej zgodilo da se je ekran skoraj v trenutku vžgal kar čez dan nisem moral ponoviti. Èim avto stoji dalj časa (vgasnjen motor in radio) traja vsaj 20s da se zažene ekran. Èe nato prižgeš avto takoj zatem ko ga ugasneš se ekran zažene v cca 6s oz manj.
DS4 THP200

sebastijan

Citat od: AirDevil;167587Kot sem rekel presenetil me je zvok park senzorjev kar se ni spremenilo niti po kalibraciji. Mobitel (android) je pa delal BP tudi brez kalibracije.

Kakšen telefon pa imaš? Jaz imam namreč blazne probleme z mojo istalacijo. Imam C5 letnik 2013 z verzijo sw 2.70 in praktično noben telefon ne deluje v redu razen Samsungi. V avtu tako zelo hrešči, da sogovornika ne razumeš. Sogovorniku pa se pojavlja odmev lastnega govora s ca. 1,5 sekunde zamude.

Testiral sem že z:
- HTC Desire Z
- Sony Experia Z
- HTC One
- HTC Desire S
- Sony Experia E
- Samsung Galaxy Mini
- Huawei Ascend P6

Sem pa poskusil tudi s Samsung Galaxy S4 in S4 mini in tam zadeva čudežno deluje.

Sicer sem bil pred pol leta na servisu (Avtomerkur) pa so mi neuradno rekli, da je z vsemi telefoni problem razen Samsung in iPhone, ampak me zanima, če z novejšimi verzijami sw kaj bolje.

lp Sebastijan

AirDevil

1. Kot prvo zamenjaj servis. Ne morem verjeti da ti na servisu skoraj rečejo da je to čist vredu razn če maš samsung al pa iphone.
2. Imam Xperia T in že od verzije 2.07 mi dela brez problemov. Seveda je velika razlika kakšen mikrofon oz kvaliteto telefona ima klicatelj. Brat ima Nokio Lumia 800 ga slišim super, prijatelj ma pa telefon za 20 eur pa skoraj hrešči ko se z njim pogovarjam. Stream zvoka prek bloototha prav tako dela super (gledaš youtube in zvok predvajaš na zvočnikih avta), kot tudi stike imam lepo sync-ane v avto.

Glede na to da imaš čisto nov avto pojdi na servis (priporočam Jerovška v Grosuplju) in ti naj zrihtajo.
DS4 THP200

SeBcHy

Jaz imam na svojem C4 GP letnik 2012 verzijo 2.60 in mi oba telefona, ki jih uporabljamo, delujeta popolnoma OK. Gre pa za Samsung Galaxy Note (android) in Nokia N8 (symbian).

P.S.
Dobi se že nova verzija (v2.37) firmware-a za RT6 CAN2010. Seveda za tiste, ki imajo obstoječo verzijo 2.0x, 2.1x, 2.2x ali 2.31. Več pa tukaj: http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/22947-rt6-firmware-2-37-a.html

sylver

Baje ni nobene novosti med 2.31 in 2.37.

Sicer pa zelo zanimivo - nihče ne ve, kakšna je razlika med RT6, ki omogočajo najvišji SW 2.37 in SW 2.77 (niti na uradnih servisih jim ni jasno, zakaj so 2 različna modela RT6 naredili) :Hammer3:

Markopr1

sylver

Zelo težko se to dobi na internetu.

Sicer se dobi, ampak je problem pri ta zadnji različici 2.37 ta, da moraš v vsakem primeru na servis, kjer ti morajo naredit "kalibracijo" sistema (torej da ti bodo parkirni senzorji dovolj močno in ne preveč močno piskali; da se bo radio utišal, ko se senzorji za parkiranje aktivirajo; potem tukaj spada tudi izhodna moč radia; pravilen prikaz RT6 itd....).

Jaz imam Peugeot 508 z RT6 in ko so mi na uradnem servisu nadgradili na 2.37, so mi morali še kalibracijo naredit (vse je bilo brezplačno) :emot112:

Sam sicer lahko nadgradiš na 2.37, ampak vprašanje je, če ti bo radio oz na splošno RT6 pravilno delal?

SeBcHy

Citat od: Markopr1;177045lahko kdo posreduje link za 2.37

Poglej malo v tej temi:
http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/22947-rt6-firmware-2-37-a.html

Drugače pa dobiš verzijo 2.37 tudi na spletnem prostoru od uporabnika "Dr. MadMan" na tem forumu. Za dostop do datotek mu pošlji zasebno sporočilo.

Markopr1

naredil upgrade na 2.37 pa potovalnega računalnika na barvnem zaslonu ni ali pa ne znam priti do tega pogleda. Parkirni senzorji so res tišji ampak me to ne moti. Kakšnih drugih razlik pa nisem opazil. Hvala vsem.

sylver

Meni so morali potovalni racunalnik na servisu aktivirat na vecjem zaslonu. Po "defaultu" se mi ni prikazoval. To jim vzame 2 minuti (samo 1 kljukico naredijo).

Pojdi na servis in jih lepo prosi, ce ti lahko to aktivirajo.

Meni so na mojo zeljo na Peugeotu se dodatno aktivirali na velikem zaslonu:
- prikaz odprtih vrat
- obvestilo ko sem na rezervi
- ice alert
- in se nekaj takih malenkosti

Meni je lepse vse to videt na vecjem zaslonu.

Da se pa se veliiko tega aktivirat na vecji zaslon (npr preverba zraka v gumah, kake elektronske napake, nepripeti pasovi, prikaz klima naprave 2 ali 4 conska....).