Nov firmware za navigacijo RT6 (eMyWay)

Začel/a SeBcHy, Junij 03, 2013, 11:10:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gregor87

Nisem ne.
Ostalo je vse, od radijskih nastavitev, uparjenih GSM aparatov, GPS nastavitve in zgodovina...

Legoless

Pozdravljeni,

jaz sem pred kratkim tudi naredil domač upgrade software-a. :) In sicer iz 2.07 na 2.31 ter mape iz 2011 na 2013. Verzija 2.07 sploh ni mogla posodobiti map iz USB-ja, je pa pri 2.31 kar velik napredek napram 2.07. Edino kar mi je žal, je da ni več tistega sivo-modrega izgleda za display :(

Anyway, nastavitve so ostale, bluetooth paire sem moral ponoviti. Kalibracije nisem delal, navigacija špila kot treba.

Lp

sylver

Na voljo je že 2.77 FW za CAN2004 in CAN2010. Kaj prinaša ne vem :)

Sam ne moreš kalibrirat? Moreš nujno na servis oz še tam ne vedo?

sylver

Citat od: Gregor87;163628Zdravo,

sem lastnik DS5-ke, letnik 2012 in sem pred dobrim mesecem posodobil FW na eMyWay-u iz 2.21 na 2.31, kar med vožnjo preko USB ključka.
Po dobrem mesecu z novim FW, nisem zasledil, da bi bil zvok park senzorjev kaj tišji, pa tudi slabega zvoka preko bluetooth telefonije ne. Edino gumba "SOS" in "Service" nisem še preveril :emot77: Sem pa opazil, da je sam zagon eMyWay-a dosti hitrejši.

Lp,
Gregor

Se strinajm z napisanim. Tudi sam sem prek USB včeraj nadgradil iz 2.05 na 2.31 in nisem opravil kalibracije in same pozitivne lastnosti (hitrejše delovanje, nekaj ikonc malo spremenjenih na boljše...). Ves zvok pa dela povsem enako (nič tišje).

Je pa to bil pogoj, da sem lahko nadgradil nove karte 2013 :emot112:

sylver

Citat od: AirDevil;163420Dober dan.
Kar mi je zelo uporabna zadeva je da so na glavnem zaslonu dodali tudi potovalni računalnik (poraba, kilometri, ipd), in če prav razumem zadnji park senzorji delujejo tudi ko nimaš v rikverc dan saj tega z verzijo 2.21 pri meni ni.

Glede tega dodatnega prikaza na glavnem zaslonu me zanima - ali to misliš na zaslonu navigacije? Torej odkar si na 2.31 imaš možnost videti porabo tudi na zaslonu navigacije s tem, ko pritisneš na "mode" gumb?

Hm jaz imam sicer Peugeot-a 508 z RT6 ampak iz leta 2011 in nisem še zasledil, da bi imel to možnost (prikazuje mi radio, navigacijo s kompason, ali samo navigacijo na veliko).

Torej potovalnega računalnika pa mi ne prikazuje na velikem zaslonu.

Ti imaš Citroena? Katerega pa in iz katerega letnika?

Hvala in lp :emot112:

AirDevil

Dober dan.
Kolikor gledam imajo vsi novejši modeli RT6 tudi funkcijo da ti prikazuje: porabo, prevožene kilometre,itd na velikem zaslonu tam kjer imaš navigacijo. Torej informacije mini potovalnega računalnika imaš prikazano na velikem ekranu ne pa med števci. Ne vem katere informacije ti sicer tudi prikazuje med števci ampak na nekem francoskem forumu sem zasledil da je nekdo opisal te novešje RT6 da mu prikazuje potovalni računalnik na velikem ekranu med števci pa ne. Èe ima kdo RT6 ki mu prikazuje potovalni računalnik na velikem zaslonu naj me popravi. Imam pa DS4 letnik 2011.

Ta razlika nastane pomoje zaradi dveh različnih tipov RT6 CAN 2010.
Eden je AEE2010 ECO drugi se pa imenuje AEE2010 FULL . Torej ECO imam jest in zanga je firmware samo do verzije 2.31/2.37. Za FULL pa imaš po novem lahko verzijo 2.77.
DS4 THP200

sylver

Ampak če imaš ti AEE2010 ECO - kako ti lahko prikazuje potovalni računalnik na velikem zaslonu?

Èe prav razumem, AEE2010 FULL bi naj omogočal več funkcij kot ECO?

AirDevil

Mogoče sem malo zavajujoče napisal ampak trenutno imam na svojem RT6 CAN 2010 AEE2010 ECO naloženo verzijo 2.21 in sem spraševal ali ti verzija 2.31 doda ta dodatni potovalni računalnik na veliki zaslon. Nočem pa posodobiti na 2.31 ker na forumih v tujini strašijo da moraš avto odpeljati kalibrirati na servis kar tudi piše na CD-ju ki ga kupiš s temi firmwari. Oz. nekateri pravijo da niso nič kalibrirali pa dela vse OK nekateri imajo probleme pa je bilo po kalibraciji na servisu vse popravljeno tako da res ne veš kaj bi. Bom pa sigurno letos na rednem servisu vprašal kako pa kaj je s tem če mi bodo znali odgovoriti.

Kar se tiče več funkcij za FULL napram ECO ti pa tudi ne morem povedati ker še nobeden na tem forumu ni ne zanikal ne potrdil ta dodatni ekran. Vse te informacije sem izvedel na tujih forumih kjer so pokazali slike kako to izgleda in seveda tudi v uradnih navodilih za uporabo DS4 so dodali kako prikazati ta dodatni ekran. Tako da pojdi na http://service.citroen.com/ddb/ in poglej pri novejših navodilih za svoj avto kako prikazati ta ekran in če nudi kakšne dodatne funkcije napram tvojim navodilom ki jih imaš v avtu.
DS4 THP200

sylver

Imam sicer Peugeot 508, ampak mislim, da so to povsem enaki RT6 sistemi.

Jutri grem na servis, da mi poskusijo uredit prikaz potovalnega računalnika na velikem ekranu. Sem jih danes klical in so rekli, naj pridem mimo in bodo videli, kaj in kako.

sylver

Urejeno - sedaj mi prikazuje tudi potovalni računalnik na velikem zaslonu :)

So mi na Peugeot servisu to uredili (avto električar) v 5 minutah.

mitjag

-> SeBcHy

A si že update-al tvoj 2.60 sistem? Zanima me, če pri novih verzijah (od 2.70 naprej) res dobiš možnost prikaza potovalnega računalnika na velikem zaslonu. Kje si pa potem opravil kalibracijo? Si imel z njo kakšne stroške?

sylver

Jaz sem nadgradil iz 2.05 na 2.31 in nisem dobil pot rac na velikem zaslonu. Potem sem pa sel na servis in so mo omogocili pot rac na velikem zaslonu. Naredili so test in vse deluje brez napak :)

Meni je ful dobro imeti pot rac na velikem zaslonu, skozi ga uporabljam v kombinaciji z navigacijo :)

mitjag

Super :D A so ti naredili tudi kalibracijo? A recimo sam pa ne moreš tega prikaza vklopit kje v nastavitvah, moraš nujno "z diagnostiko"?

Na kateri servis si pa šel in kakšni so bili stroški, če so sploh bili? Aja, najverjetneje na peugeot servis :D

SeBcHy

Citat od: mitjag;167343-> SeBcHy

A si že update-al tvoj 2.60 sistem? Zanima me, če pri novih verzijah (od 2.70 naprej) res dobiš možnost prikaza potovalnega računalnika na velikem zaslonu. Kje si pa potem opravil kalibracijo? Si imel z njo kakšne stroške?

Ne. Zaenkrat še nisem nadgradil software-a. Drugače pa imam jaz že na trenutni verziji v2.60 privzeto prikaz potovalnega računalnika na velikem zaslonu navigacije.

Sej drugače kolikor vem je pri C4 Picasso/Grand Picasso potovalni računalnik vedno prikazan na velikem zaslonu navigacije (ne glede na to kateri tip navigacije imaš oziroma katero verzijo software-a imaš). Osebno mislim, da je to, ali je potovalni računalnik prikazan na velikem zaslonu navigacije ali ne, bolj odvisno od znamke (Citreon , Peugeot) in pa modela vozila. Npr. Peugeot 508 ima 2 ločena zaslona, enega manjšega za prikaz potovalnega računalnika in enega večjega za navigacijo (s tem da ti lahko na servisu vklopijo prikaz potovalnega računalnika na velikem zaslonu, tako kot je to povedal "sylver"). Pri C4 Picasso/Grand Picasso pa imaš samo en veliki zaslon na sredini armaturke kjer imaš prikazane vse podatke, od potovalnega računalnika do navigacije, ...).

Glede nadgradnje software-a pa bom zaenkrat še malce počakal, predvsem zato ker mi na trenutni verziji popolnoma vse deluje OK in brez težav. Kolikor sem gledal po različnih spletnih forumih neuradni "change log" novih verzij v2.7x oziroma kaj so napisali tisti uporabniki, ki so nadgradili zadevo, pa gre v glavnem samo za popravke bluetooth kompatibilnosti z nekaterimi telefoni pa še to načeloma večinoma z Apple iPhone-i. Ne jaz, ne žena nimava iPhona in zato tudi bluetooth zaenkrat na obstoječih telefonih (Samsung-android in Nokia-symbian) dela popolnoma OK in tudi vse ostalo dela OK ter tako ni potrebe po nadgradnji :). Načeloma bom počakal da pride kakšna novejša verzija npr. vsaj v3.0, ko bo verjetno še kaj drugega novega kot samo popravki za bluetooth. Takrat bom pa nadgradil software.

Glede kalibracije pa žal nimam kaj dosti novega za povedat. Po uradnih navodilih proizvajalca naj bi bila pri nadgradnji kalibracija obvezna in jo lahko naredijo samo na uradnem servisu. Samo glede na to, da so že na tem forumu vsaj trije uporabniki nadgradili svoj RT6 na novejšo verzijo in niso naredili kalibracije pa jim načeloma vse deluje OK in prav tako na tujih spletnih forumih je tudi že dosti uporabnikov nadgradilo RT6 na novejšo verzijo pa niso naredili kalibracije in tudi njim načeloma še vedno vse deluje OK. Po tem lahko neuradno sklepam, da kalibracija sploh ni potrebna. Na nekem forumu sem celo prebral da naj bi kalibracija zgolj uredila delovanje tistega rdečega "SOS" gumba v avtu oziroma storitev "Citroen SOS emergency", samo npr. jaz tega v mojem avtu sploh nimam, pa tudi ne vem a to v Sloveniji sploh deluje? Verjetno bo "sylver" povedal ali so mu na servisu naredili tudi kalibracijo ali ne.

sylver

Jaz imam Peugeot 508, letnik 2011 in ima RT6. Ko sem ga kupil (rabljenega) dne 13.9.2013 sem imel gor prve karte 2009/2010 in prvi SW 2.05.

Ker sem želel nadgradit karte na 2012/2013, sem moral tudi SW nadgradit (za moj RT6 je zadnja 2.31).

To sem s pomočjo določenih tega foruma tudi naredil - torej nadgradil na zadnji SW 2.31 in potem nadgradil še karte brez težav in ključa.

AMPAK pozor - nisem pa nadgradil vseh kart, temveč samo 2 ali 3 regije od celotne EU. Za ostale regije sem si rekel, da jih bom kasneje :)

Naslednji dan po (lastni) nadgradnji SW in kart 2012/2013 sem ugotovil, da moj RT6 ne omogoča prikaz potovalnega računalnika na velikem zaslonu, ampak samo na ta malem med števci.

Klical sem na Peugeot servis in so mi dali električarja na telefon in model se je res zelo spoznal. Takoj je vedel, o čemu govorim in kakšne so moje želje :) avto sem pripeljal k njemu, sva ga takoj priklopla na njegov PC in uredil je zadevo v 5 minutah. Vmes mi je še vse testiral in je bil test opravljen brez napak :)

Vmes sem mu pa povedal, da sem SAM nadgradil na zadnji SW 2.31 in mi je povedal, da za moj RT6 obstaja že novejši 2.37 in nima podatka, kaj novega prinaša zato mi ni svetoval nadgradnje.

Ko je vse končal, mi ni nič zaraunal (za 5 min dela) in od takrat imam pot rač na velikem zaslonu :)

Ali je naredil kalibracijo ne vem, saj ga nisem vprašal. Ampak važno, da vse dela kakor mora.

Èe nadaljujem od prej, ko sem napisal, da sem samo določene regije nadgradil. No isti dan PO servisu sem želel nadgradit še preostale regije EU in takrat mi je zahteval ključ :) očitno je serviser nekaj naredil, da je temu tako.

Seveda sem tudi to zahtevo po ključu (prelisičil) in uspelo mi je nadgradit :)

To je to.