Nov firmware za navigacijo RT6 (eMyWay)

Začel/a SeBcHy, Junij 03, 2013, 11:10:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

airman02

Pozdravljeni,

pred kratkim sem postal lastnik C4 Business modela, letnik 2012. Trenutno imam nameščen na sliki naveden software. Zanima me, če lahko sam naredim upgrade ter potem naložim najnovejše 2015 mape, ali raje peljem na servis, da mi naredijo firmware update - če je slučajno potrebna še kalibracija (koliko so stroški le tega)?

Poleg tega me zanima, ker si še nisem čisto razjasnil, od česa je odvisno, kje ti prikazuje potovalni računalnik - meni ga na zaslonu od navigacije, recimo drug C4 pri hiši pa ima novejši software, vendar mu ga prikazuje samo na armaturki. Meni osebno bi bilo boljše, če bi ga lahko imel na armaturki, vendar ne vem, če lahko to sam izbiram, ali je odvisno od modela/softwarja?

Hvala vam

sylver

Osebno svetujem raje najprej namestitev novih zemljevidov, šele na to posodobitev SW na uradnem servisu. Ponavadi naredijo brezplačno, lahko ti pa tudi zaračunajo.

Obstaja pa še eno možnost - na uradnem servisu naročiš CD z zadnjim SW za tvojo navigacijo. V parih dneh ga dobijo in te obvestijo za prevzem in sam nadgradiš. Cena: okoli 9 EUR.

V kolikor je potrebna kalibracija - jih pokličeš in poveš, da si posodobil SW z uradnim CD, katerega si kupil pri njih. Kalibracija traja nekje 5 minut.

Glede drugega - načeloma se da veliko funkcij aktivirat in nastavit tako, kot ti želiš, ampak za vse to potrebuješ uradni servis in tam bi si mogli vzeti čas in se "poigrati" z nastavitvami v programu na PC, katerega bi priklopili na tvoje vozilo.

Meni so recimo na Peugeot 508 na servisu aktivirali kar nekaj zadev (ko se vrata odprejo, se prikaže slika odprtih vrat na velikem RT6 zaslonu, ko zasveti rezerva za gorivo se to izpiše na velikem RT6 zaslonu itd....) - skratka, več možnih nastavitev je na voljo ampak tega načeloma na servisih ne počnejo. Moreš res imeti kakega znanca, ki si bi čas vzel in skupaj s tabo raziskoval vse možnosti.

TeMpL

Citat od: AirDevil;167587Kot sem rekel presenetil me je zvok park senzorjev kar se ni spremenilo niti po kalibraciji. Mobitel (android) je pa delal BP tudi brez kalibracije. Se mi je pa začuda danes zjutrej zgodilo da se je ekran skoraj v trenutku vžgal kar čez dan nisem moral ponoviti. Èim avto stoji dalj časa (vgasnjen motor in radio) traja vsaj 20s da se zažene ekran. Èe nato prižgeš avto takoj zatem ko ga ugasneš se ekran zažene v cca 6s oz manj.

IN kalibraciaja to napako z delayem odpravi ?? Vem da je star post, sam mam tako težavo.

AirDevil

Citat od: TeMpL;218271IN kalibraciaja to napako z delayem odpravi ?? Vem da je star post, sam mam tako težavo.
Živijo. Sem šel preveriti in do zagona ekrana (po logotu citroena) je trajalo 13s in do zagona muzike preko USB pa celih 20s. Po izklopu vozila in po ponovitvi testa se je pa ekran prikazal po 6s, muzika pa po 7s. Firmware je najnovejši in kalibreran tako da zjutraj kar traja da se prižge. Edino kar sem pa zadovoljen je to da parkirni senzorji delajo brez vklopljenega oz aktiviranega ekrana. Torej piska takoj ko vklopim avto in dam rikverc.
DS4 THP200

micho

Živjo. Ali lahko naredim upgrade firmwara iz 2.75 na 2.86 iz USB med vožnjo ali moram stati na mestu, seveda s prižganim motorjem?

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

sylver

Lahko tudi med vožnjo. Važno je samo to, da motor laufa in nima veze, ali laufa na mestu ali se pelješ.

micho

Bom potem naredil kar med vožnjo. Hvala obema.

Ali bo potrebna kalibracija? Piše sicer, da ne iz 2.7x na 2.86 ampak me zanima iz prakse, če jo je kdo vseeno potreboval?

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

micho

Danes sem poskusil posodobiti FW 2.75 na FW 2.86 (iz linka iz ene od prejšnjih strani) z istim USB kot sem posodobil vse karte in mi je po nekaj minutah javil: Media incomplete or corrupted. Je mogoče problem s ključkom?

USB je 8GB in sem ga ponovno formatiral in bom poskusil jutri še enkrat. Poskusil bom tudi z drugim USB 4GB, na koncu pa še CD-jem...
Avto je pa P 5008.

Ali je mogoče kakšna druga finta? Hvala

sylver

Ni fint. Probaj ponovno s praznim in formatiranim USB.

micho

Danes sem ponovno poskusil najprej s 4GB ključkom in je bilo isto potem pa še z 8GB in je dolgo bral in potem napisal, da lahko začne z inštalacijo. Tako da popoldne poskusim. Me je sedaj samo zanimalo, če ga bo prebral.

Ali to pomeni, da ko enkrat prebere ključek, ne more med inštalacijo zopet javiti, da ni fajlov ali kaj podobnega?

zlikovski

Mogoče je tudi pomembno če je formatiran disk kot fat32 ali NTFS.

micho