C5 Prednje zavore in ročna

Začel/a azaloznik, Maj 29, 2013, 09:35:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

Jaz sem desno celjust, konkurenca, placal 130 eur. Se pa servis v grosupljem tudi ukvarja z obnovo celjusti. Predviden strosek pa sem ze pozabil. Poklici in preveri.

Lp

xsarar

Meni je en možakar obnovil za 60€ po kosu, ki dela na Sinterju. Èe želiš, ti pošljem njegovo tel.št. na zs. Je pa iz Ljubljane.
Lp
Moj prvi je bil AX.

zo

Èe koga zanima imam doma desno zavorno čeljust za C5 break.Dam jo za male pare. Lani sem kupil rabljeno cca 130000km, to staro pa mi je zrihtal sosed mehanik. Zamenjal sem tudi vodila in zajle. Moj avto ima 258kkm in nisem menjal še nič razen te desne čeljusti.Res pa je, da ročne skorajda ne uporabljam, zato je to verjetno malo zarustalo.
Diske že imam, še pakne kupim (svetujte mi katere), potem pa hitro k sosedu da mi v uri dveh to zamenja, spotoma pa OBNOVI še levo prednjo čeljust. Tako da kar se tiče obnove in cene le teh nevem, nevem.

Sebek

Èe je obnova ene čeljusti 60€ potem je za obe 120€. Kar je celih 60 € manj kot jih dobim iz UK. Èe še pošljem potem svoji stari nazaj pa je dražje iz UK 20€ po čeljusti. Mislim, da je kar ugodna ta moja varjanta.

borutf

zadnjič sem kupil c5 2003 letnik... kazalo je porabe 8,5l/100km!!! se peljem 5km do prve pumpe, pošlatam feltne in evo ti ...prednja leva vroča ko satan. ker sem prej imel c5 2007 letnik sem vedel kaj je narobe, sem samo odklopil ročno pa lepo dalje. to je 5 sekund dela. doma sem fedre ki vlečejo zajlo pa vzod nazaj, lepo malenkost namazal, priklopil ročno in lepo sprobaval. hitro je bilo vse vredu. sedaj je poraba 6,5l.
---Bom pa jutri obe zajle odklopil in naredil v torek 200km... pa da vidim če bo poraba še manjša. kmalu pa bom dal menjat prva 2 stabilizatorja ter tudi vse protiprašne gumice.

zlikovski

Kolko sem jaz videl na svojem C5 je problem v tej zajli, ki je speljana v cevi, ta cev je tudi vodilo, se zajla natrga , zraven še v cevi zarusta in potem šteka, je potrebno ponavadi menjat komplet zajlo z to cevjo.
To sem tudi jaz moral menjat.
tudi na servisu so to potrdili da v 90% morajo menjat zajlo in cev.
Cev pa gre od kabinskega dela , kjer je ročna zavora do koloteka, tak da je kar en kos cevi.
Menjaš pa jo tako da moraš sneti tudi auspuh, da jo dobiš noter, ter zadnji del sredinske konzole, da prideš do zajle, da jo odšraufaš.

Da bi štekale čeljusti, še dozdaj nisem imel nobenih primerov edino na yugo45 pa to bolj redko.

Zeko124

Jaz sem na svoji (bivsi) C5ki mkI menjal oboje. Torej zajle za rocno (kot omenja zlikovski), pa ena zavorna celjust je sla obnovljena gor, ker je blokirala. Kolkor je bilo meni pojasnjeno nic nenavadnega za ta vozila...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Èe blokirajo čeljusti, je potrebno sčistit ti dve vodili,, kjer se premikajo čeljusti, kolko je meni znano.
To pa ni nek bau bau za naredit in prišparaš.
V tem vodilu je gor manšeta in pride not vlaga in lahko zoksidira, zarusta, je potrebno razdret in ščistit in malenkost namažeš z mastjo in veselo naprej.

zo

Tako je to ja, razdret, pa očistit pa namazat s pravo mastjo, sestavit in to je to, ne pa obnova in kaj vem še pa je to 100 euričev plu minus. Èe ti ne vrača zajle je to to. Meni je mehanik vse razdrl za vsak slučaj pa je bilo vse drugo ok, je potem vse lepo očistil in to je to. Zgleda kot novo zato eni lahko pribijejo take cene.
Sam sem 28 let nazaj kupil(odmontiral)na avtoodpadu na Puta dva cara pri Nagodetu v Lj.komplet čeljusti od Ami-ja in zmontiral na mojga spaka, ker sem se naveličal skoz šraufat bobne. Sem razdrl, očistil, nič menjal in zmontiral. Še sedaj imam gor isti komplet in vse laufa. Vse kar sem naredil je bilo to da  sem menjal zavorno tekočino LHM ker mi je v Grčiji zavrela pri vožnji po klancu za petimi šleparji pri temperaturi uf uf. Sicer je bilo drugi dan ok ampak to je treba narest.

Sebek

Meni šteka tisti vzvod ko pride priklopljena zajla za ročno zavoro na čeljust. Zajla gre do konca nazaj vzvod v čeljusti pa ne.:emot84:

jumper1

Citat od: Sebek;217302Meni šteka tisti vzvod ko pride priklopljena zajla za ročno zavoro na čeljust. Zajla gre do konca nazaj vzvod v čeljusti pa ne.:emot84:

Pa saj to šteka pri dostih ampak eni tule gor si to ne dajo dopovedat je pač tako,ker če šteka ta vzvod je potrebno komplet razdret in očistit in vse gumice zamenjat.

borutf

.-- tako je, vse razdret pa lepo ščistit pa namazat pa nove gumice. - če ne znaš imaš youtube ali pa še bolje dati mehaniku pa ti hitro naredi pa tako kot je treba. premze so le premze. --- men je štekala pa sem fedre na vzvodu maaalo namazal pa ročno nekajkrat razegnil in sedaj lepo laufa. nič ne greje feltne. ---danes sem pa še olje pa oljni filter  menjal ker je strošek 31 evrov tako majhen da bom to počel vsakih 15,000km.

borutf

evo danes pa sem zamenjal še oba stabilizatorja spredaj. minimalen strošek, sedaj ne ropota več pa tudi v desno ga ne vleče. citroen je zakon.... skoz imam kaj šraufat heeh