C5 Prednje zavore in ročna

Začel/a azaloznik, Maj 29, 2013, 09:35:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xsarar

Cene so nekako podobne tako pri Novaku, kot Avtomerkurju. Jaz jemljem pri Novaku.
Moj prvi je bil AX.

MaGo5

Citat od: xsarar;169239Cene so nekako podobne tako pri Novaku, kot Avtomerkurju. Jaz jemljem pri Novaku.

Tnx. Vsekakor bom v kratkem nabavil to robo. Potem bo pa spet čas za kakšno vprašanje :emot26:

MaGo5

Glede na to, da sem zasledil tukaj na forumu informacijo, da lahko škarje oz. vzvod ročne zavore sam obnoviš s tem, da jih razdreš, ščistiš in podmažeš in preden grem v nakup obnovljenih, sprašujem če to drži? Dobro bi bilo, da se razdrejo tudi batki, ki rinejo sem ter tja ploščice, kajne?
Ali je na koncu koncev bolje, da kupiš obnovljene pa je še najceneje?

xsarar

Baje naj nobeno obnavljanje ne bi prineslo toliko rezultatov, kot dejansko tovarniško obnovljene škarje. Osebni serviser mi je zagotovil, da so v vseh letih, odkar menjajo "zaribane" škarje za tovarniško obnovljene, samo enkrat morali na novo menjati obnovljene, pa še to je bilo pod tovarniško garancijo.
Sem pa sam dal nekemu možakarju to obnoviti in je zelo lepo delalo. "Delalo" pa zato, ker mi sedaj zopet ene škarje bremzajo, če potegnem ročno, ne vem pa katere. Ali obnovljene ali neobnovljena (takrat sem le ene obnavljal). Ga bom da na kanal in bom preveril ter podal informacijo, kako je z netovarniško obnovljenimi škarjami.

LP
Moj prvi je bil AX.

MaGo5

No ta podatek bo prišel prav. Sam pri sebi razmišljam, da bi jih morda sam razstavil in nekako obnovil.
A ti je mojster obnovil tudi batke v zavorni čeljusti? Oz., ko se pogovarjamo o obnovljenih "škarjah" to obsega tudi obnova batkov?

xsarar

Kolikor vem, je vse razdrl in vse "obnovil". Kot sem pa že omenil, pa ne vem točno, katere škarje sem dejansko obnavljal, leve ali desne. Moram sneti kolo in preveriti.
Moj prvi je bil AX.

raskaja

Odgovor za MaGo5:

" Si bom sposodil tole temo, da ne odpiram nove.

Namreč ročna na mojemu C5 je .... sploh je ni. Ko primem za ročno da bi jo zategnil je ročica prvih 10 cm čist lahka. Šele potem prime na skrajni točki na dveh zobeh. Ko spustim ročno je čutiti, da ne spusti, rahlo drži avto. Ročna se ni veliko uporabljala. Najbrž je zaribala?

Kako se lotiti sanacije? Vnaprej hvala za vaše sugestije.[/QUOTE]"

Podoben problem - zamenjal pri Jerovšku zavorno čeljust (obnovljena) na prednjem levem kolesu. Strošek 87€.:BigThumbs:

MaGo5

Citat od: raskaja;170113Podoben problem - zamenjal pri Jerovšku zavorno čeljust (obnovljena) na prednjem levem kolesu. Strošek 87€.:BigThumbs:

Z delom vred? To je potem ugodno!

Sprašujem (@xarar) od kje pa potem cene za obnovljene po kosu 130 evrov?

xsarar

Tako je bilo meni po telefonu rečeno od Jerovška. No, tudi sam sem navdušen nad to informacijo o ceni. Menjal pa res še nisem. Hja, mogoče ima uporabnik "raskaja" motor 2.0, moj je 2.2 in posledično drugčne (večje) klešče, kar je pa precej verjetno.
Moj prvi je bil AX.

raskaja

Citat od: xsarar;170139Tako je bilo meni po telefonu rečeno od Jerovška. No, tudi sam sem navdušen nad to informacijo o ceni. Menjal pa res še nisem. Hja, mogoče ima uporabnik "raskaja" motor 2.0, moj je 2.2 in posledično drugčne (večje) klešče, kar je pa precej verjetno.

Motor je 2.0 HDi.

xsarar

Evo, pa smo tam (pri razlogu in ceni).
Moj prvi je bil AX.

MaGo5

Citat od: xsarar;170146Evo, pa smo tam (pri razlogu in ceni).

:BigThumbs:

MaGo5

Sem izvedel naslednje, in sicer, cena za obnovljeno čeljust je 80 evrov za tovarniško obnovljeno čeljust pa je cena 150 evrov. Za 2.2 HDI.
Baje pri tovarniško obnovljeni ni reklamacij, pri obnovljeni pa večkrat.

xsarar

Samo za probati je, pa da vidimo, če to drži. Še tovarniško obnovljene kupim, pa da vidimo.
Moj prvi je bil AX.

MaGo5

Po tem kar mi je rekel serviser, ki prodaja tovarniško obnovljene čeljusti naj bi imele garancijo. Pri mojemu moram zamenjati obe prednji in bom razkiral kar za te. Avto bo teba še nekaj časa uporabljat zato ne bom šparal.