Instalacija diagnostike lexia3-POMOÈ

Začel/a grmsek.damjan, Maj 26, 2013, 10:09:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

Katero verzijo si moram nabavit, če hočem imeti za pregled in nastavljanje c4p 06/12 letnik?

rsm23

Najbolje da tako, ki pride z DiagBox verzije 7.xx. Poglej malo po eBayu, pa fino je če nabaviš iz EU, da se izogneš carini. Tudi v SLO se mi zdi, da jih eden prodaja samo se ne spomnem več kdo.
Torej išči nekaj takega (samo primer): http://www.ebay.co.uk/itm/321353598789

alesz

Citatpa fino je če nabaviš iz EU
Tudi če ima firma naslov v EU, v veliki verjetnosti pride roba iz Kitajske.So pa prejšnji mesec v Franciji cel parkirni prostor "lexi"z "valarjem"stanjšali.....

Drugače pa ,če kupiš v europi isto plačaš davek in carino,to je že vse v tisti ceni,plus tega dajatve ostanejo državi v katero je roba najprej prišla......

Niso vsi hardveri enaki ,kar je amazon agresiven v EU ,nudi tudi to

CEPETKO

Sem nabavil diagnostične kable Actia z programsko opremo Diagbox v 6.01 in Lexia 3 v 47 ter PP 2000 v 25 v kompletu. Kakšne rabi programske zahteve ta diagnostični komplet? Nabavil bom prenosnik  z 10" ekranom z W XP ali W7 oz kateri bolje dela, oz kateri dela z novejšimi verzijami od 7.0 pa do čisto zadnje 7.56 ? Ali so novejše 7.x verzije boljše?
Kakšne so še druge programske zahteve za to diagnostiko?
Citroen - kreative tehnoloži.

rsm23

Dela enako dobro tako na XP kot na W7. Moraš pa obvezno uporabit 32-bitno verzijo Windowsev.
Razlike v delovanju med 6.x in 7.x jaz nisem opazil. Pač z novejšimi verzijami pride podpora za novejše avtomobile to je pa najbrž bol kot ne vse, kar je razlike (pustimo lepotne popravke vmesnika pri miru).

Priporočam tudi, da uporabljaš zadevo v ANG jeziku, ker so prevodi včasih malo problematični.

Kar se hardwarea tiče. Jaz uporabljam 5 let starega ThinkPada. Skratka, tam 2GHz+ CPU (ali pa pač nek dvojederni mlinček) in 2GB RAMa bo dovolj.

CEPETKO

Sem nekaj bral na strani lexia in je zahteva je takšna:
P.III 400 MHZ
128 MB RAM
50 GB HDD
UBb 1.1
W98 SR2, W2000; WXP,W7
Gledam škatle do 120 eu čim manjše rabljene 10 - 14" najboljše bi bilo tole če bi seveda delovalo rabljen za 100 eu :http://www.toshiba.com/us/computers/laptops/mini-notebook/NB500/NB505-N508BL#bottom
Ali pa druga verzija če prva odpade:http://www.bolha.com/racunalnistvo/prenosni-racunalniki-in-oprema/ibm-lenovo/lenovo-t60-14-2gb-120gb-garancija-1295949878.html?aclct=1416269409
Kaj menite uporabniki lexia diagnostike?

rsm23

Predlagam drugo varianto. Je vseeno malo močnejša. DiagBox v zadnjih verzijah tudi ni več tako nezahteven....traja sam zagon kar nekaj časa, kaj šele inštalacija in posodobitve.

alesz

Zadnjih sto let niso nekaj pametnega storili na hardveru......kaj je kdo zasledil kako verzijo lexie z "blu zobom",večina drugih omogoča to funkcijo pa tudi že skoraj vsak prenosnik jo ima.Je "nobl" ko ne vlačiš kablov za sabo,pa pri meni so že vsi usb-ji zdrsani,ko prestavljaš stvar po sedežih in ti tisti svitek kablov vleče štekar navzdol...

rsm23

alesz, treba bi bilo sprobat kako se "obnaša" tistih 9-pin serijski priključek na Lexiji oz. če je komunikacija čisto po enem izmed RS standardov (npr. RS232). Èe je, potem bi se dalo morda s kakšnim Bluetooth to Serial adapterjem rešit zadevo....

alesz

Èe sem čisto pošten mi to "nalaganje" in ostale računačniške stvari ne gredo najbolje,to mi dela "dragisin",ki pa ima  letos svoje probleme, tako da so te zadeve na stranskem tiru.V glavnem sem zadovoljen če mi vsaj ostale sisteme uredi.To pa mogoče pozneje.

CEPETKO

Evo nabavil comp sedaj pa je mučos problemos.
Prosim nekoga da mi pošlje na ZS tel št da ga pokličem, in me vodi ročno po nastavitvah da zadeve naložim. Sem spravil nekakor skupaj diagbox za silo lexia pa ne gre kakor ne gre tudi Peugeot PP2000.:Hammer3:
Evo slike mučosovih problemov. Ne vem zakaj ni v diagboxu vseh verzij citrotov saj so samo novejši tipi. Pa tudi PP 2000 ne morem instalirati. Tudi diagbox mi ne komunicira pravilno v avtu saj nonstop hoče da se povezujem pa nonstop nekaj manjka najbolj pa manjka C5 II saj ga ni v meniju vozil. Pa še to zakaj je logo Webex, Email Diag, in pa Service Citroen pa še nekaj mi napiše invalid mesuaring card? Hvala za pomoč.

rsm23

Windows imaš 32-biten?
Tole imaš dokaj staro verzijo - verjetno si jo dobil zraven vmesnika.
Svetujem da pogledaš malo na "Digitalni kaos" forum (uporabi google)...pa tam poiščeš DiagBox 7 in zadnji update zanj.

Glede na slike izgleda, da imaš nameščen samo Diagbox ne pa tudi Lexie in PP2000 komponente, ki ju rabiš za starejša vozila ala C5 II.

Tam ko ti pojambra, da se ne more povezat na Internet in PSA samo potrdiš (kljukica) in je OK.
Webex in EmailDiag naj te ne mučita. Ta dva sta kolikor vem uporabno samo če si povezan v PSA mrežo (beri: si uraden serviser oz. pogodbeni partner).

CEPETKO

Imam 32 bit okna, diagbox bil zraven vmesnika in kablov 6.01.
Lexie nimam nameščene saj mi ne uspe prav tako ne PP2000.
Kaj pa tisti baner instructions pomeni zgoraj pa invalid measuring card?

rsm23

Odinštaliraj tole verzijo, ki jo imaš nameščeno in namesti tisto verzijo z  zgoraj omenjenega foruma (oz. linka, ki sem ti ga poslal na ZS).
Measuring card je kabel oz. tista škatlica, ki jo priklopiš z USB kablom na PC.

booksh

pol pa če hočeš daješ gor popravke. Ti 3 programi so nekako povezani. Zaženeš db, in ko izbereš avto, ti potem db sam požene ali lexio ali pp.