Instalacija diagnostike lexia3-POMOÈ

Začel/a grmsek.damjan, Maj 26, 2013, 10:09:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Sicer ne vem koliko si plačal za vse skup, jaz sem Lexio (PP2000 oz Diagbox) kupil pri slovenskem "uvozniku" za 100€ ker se mi ni dalo hecat s carino in en miljon prodajalci na Ebayu.

rsm23

Jaz imam poinštaliran DiagBox iz tega foruma: http://www.auto-professionals.co.uk/forumdisplay.php?fid=13, verzijo 6.43.
Navodila so tudi tam. Inštaliraš samo DiagBox, znotraj njega pa sta potem integrirani tudi Lexia in PP2000.
Sicer pa boš zagotovo zraven v paketu dobil tudi navodila in software.

grmsek.damjan

E, hvala fantje, dobri linki. Ja , najdu sm na eni strani, pa kao garantirajo da podpira peugeot 307 in C5, ker 90% vseh prodajalcev napiše da ne podpira teh dveh avtov peugeota po 04 letniku, C5 pa novejšo verzijo..zato se nism odloču za nakup pr domačem uvozniku, ker itak naši naročijo tam tiste za 60-70$.Èe so me nafukal pa jebat ga, so me pač nafukal.
Se pravi da če instaliram diagbox direkt, mor bit tud xp windows, al je lahko 7-mica?
Ja bom mal pogledo v instalacijskih navodilih prej.

zlomjo

nekje sem bral da je lahko tudi w7, mora pa biti 32-bitna. Preizkusil pa nisem.

Dr. MadMan

Jaz imam na W7 in dela BP. Mislim pa da je fora da je w7 podprt šele v verziji diagbox 7.xx morda tudi dela 6.xx, definitivno pa rabiš 32 bitno.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

grmsek.damjan

Bom prvo naložu diagbox na laptopa z xp, potem bom pa probu na windows 7, imam 32bitnega.Diagbox je pa 6.07
Sam nevem tam ko sem naroču, piše da je možna instalacija samo na en disk, nimam pojma zakaj?

alesz

Citatpiše da je možna instalacija samo na en disk, nimam pojma zakaj
...potem nima na cd-ejki "kode kalkulatorja"......moraš iskat po forumih nekoga ki ti jo izraæuna...

grmsek.damjan

Danes sem dobil paket iz Hong Konga.Zaenkrat samo pregledujem instalacijska navodila.

Vse mi je jasn,do končane aktivacije,je lepo napisano in obrazloženo..V navodilih ni obrazloženo (so preskočili) run the update po končani aktivaciji..
Še manj mi je pa razumljivo, kako zaženeš zadnjo točko; run PP2000 crack patch..označiš mapo, copy..kaj pa potem?Potem je navodil konc..

zlikovski

Pomojem tisko kak je v mapi crack skopiraš v mapo kje si inštaliro.
Ali pa celo zagnati kak .EXE v mapi crack pa potem krekaš.

Odvisno kak je zasnovano.

grmsek.damjan

Mislim da je treba skopirat mapo  PP2000Crack patch na na disk C, potem pa odpret to mapo, v njej je "serial-patch", potem pa pognat "run"..če js prov zastopm.
Boma jutri z kolegom skupi, on obvlada take stvari.
Aja, a mogoče kdo ve, kar se tiče update-anja, na CD-ju imam še 4 verzije posnete,
a moram narediti "update" za vsako verzijo posebi do zadnje, al lahko kar enostavno instaliram zadnjo z CD-ja? Piše pa da moram po "update" pognati ŠE ENKRAT" patch.exe?

rsm23

Odvisno. Ponavadi piše iz katere na katero verzijo nadgradi tisti update (npr. update_v6.01_to_v6.36.exe)
Ko sem ene pol leta nazaj na novo nameščal laptop z Lexio, sem namestil najprej 6.01 in nato naredil update iz 6.01 na 6.36 in potem iz 6.36 na 6.39 (številke verzij govorim na pamet, ampak nekaj podobnega je bilo).
In tudi patchaš še enkrat, če tako piše oz. æe ni že sam update popatchan.
Skratka, naredi tako kot piše v navodilih.

grmsek.damjan

Danes sma z prijateljem instalirala diagbox, instalacija nameščena, priklučim na avto, zazna vin cifro, ko pa kliknem na diagtool mi avtomatsko vrže na planet, tam pa je vse "prazno"..sam napiše da je zaznal 10 ecu-jev, nepoimensko..ostalo pa ne dela nič.
Sumljivo mi je tudi to, v levem zgornjem kotu ko je puščica, se odpre global test, faults journal, je vse obarvano "sivo"(glej sliko spodaj),klikaš ,ne reagira nič..

Aja, sma pa instalirala "update" verzijo kar iz 6.01 to 6.23, na CD-ju so pa še ene 4 verzije prej posnete..je mogoče treba po vrsti kot praviš ti rsm23?

grmsek.damjan

Nekaj me še zanima, v tej "update" verziji 6.23 je not že crack, al mi upošteva crack ,za osnovno verzijo 6.01, katero sem instaliral?Mogoče je pa to napaka?

Diag-majstr

Po updajtu moraš ponovno crack dati čez razn v primeru ko je le ta vključen v to (v tvojem primeru predvidevam da ni).
Iz mojih trenutnih izkušenj use sonde iz kitajske ne delujejo dobro z Diagboxom od verzije 5.29 dalje. Potrebno jo je nadgraditi. V primeru, da je uredu primerek, se da to enostavno urediti. V drugačnem primeru pa je posodobitev dražja.
sam trenutno uporabljam diagbox 7.15 id deluje odlično na popravljeni sondi :)

CEPETKO

Èe ima kdo na Štajerskem področju diagnostiko Lexia z kabli za C5 bi se naročil. Seveda storitev plačam. Imam probleme z parkirnimi senzorji in senzorji koles katere bi bilo potrebno diagnosticirati. Kontakt na zs.
Citroen - kreative tehnoloži.