Rumena Diana

Začel/a ModelJT, Maj 08, 2013, 09:07:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Lupa v praznOOOO?  A ni ravno keža napisal, da je obnova dijane 10 jurjev, par postov nazaj?
Seveda je bila rešljiva, samo za ta denar pač ne, ane
KEŽA kdo še ima tak denar, da ga vloži v obnovo avta? En študent najbrž ne, saj še ti praviš da ga nimaš, pa imaš delo in znanje ðaba
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Pa še to Gaši... Z vašim vpitjem in klicanjem na "koline" ubogi dijani niste dali možnosti , da bi zaživela v novi luči. Prav tako niste nikomur drugemu dali možnost, da jo vzame in obnovi ter vam s tem pokaže - dokaže da je obnova možna in smiselna.

Te zgodbe pa poznam že od negdaj. "Ne , za ta denar jo pa ne dam, jo rajši stran vržem." Ja, ja,ja, pa razrezat ... KOLINEKOLINEKOLINE... Sam, da dokažete svoj prav.

No, Gaši... kdaj greš po ostanke ?

garac

Ne rabim, cekaesovci smo svoje dosegli, gremo po drugo :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja Gaši , nekaj ste (verjetno - si ) ziher dosegli... Ne vem sicer kakšen je vaš dolgoročen plan, ampak kratkoročen se mi ne zdi najbolj lep.

Antasi... kot sva se dogovorila :BigThumbs:

Tiki

Jaz imam občutek da bi bilo edino prav če bi model obnovil dal v to dijano 10k € za obnovo... Èe ji jo pri sosedu pod kozolcem za silo pošvasal in pokital, poštimal mehaniko, se kako leto z njo vozil, bi bil pa pocar, ker je ni obnovil z najboljšimi in najdražjimi deli...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

Kolkor vem, je bila Janku ponujena cena nižja od skupnih stroškov, ki jih je imel s to Dijano. še vedno NE razumem, zakaj bi nekomu skoraj šenkal avto če lahko dobiš z njega po delih 2x več oz. kup uporabnih kosov za domačo Dijano, ki je v teku obnove. za rešit tak avto moraš pa itak "zaklat" eno drugo, po možnosti boljšo Diano, da pobereš z nje stvari, kot so razne havbe, vrata... itd. Kupvat vse novo pa se meni osebno sploh pri študentskem buðetu ne zdi smiselno.

Vsakemu svoje, probamo se znajt in s čim manj dosežt čim več, ampak eni tega ne bodo nikoli skužili, ali pa nočejo skužit.

janko poklanja šasijo in karoserijo, ki sta še uporabni. Ni malo takih, ki imajo doma še druge potrebne dele. Kje ste heroji? Bo kdo prišel iskat in obnovil, da mu snamem klobuk, al boste vstrajno pljuvali dalje?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Bodo prišli "citroenarji" temnejše polti s C25 ali pa tastrarim Jumperjem... Oni bodo z veseljem vzeli šasijo in karoserijo... Pa še sosedu bakrene žlebove iz bajte... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

janez

Citat od: Zeko124;159356... še vedno NE razumem, zakaj bi nekomu skoraj šenkal avto če lahko dobiš z njega po delih 2x več oz. kup uporabnih kosov za domačo Dijano, ki je v teku obnove. za rešit tak avto moraš pa itak "zaklat" eno drugo, po možnosti boljšo Diano, da pobereš z nje stvari, kot so razne havbe, vrata... itd. Kupvat vse novo pa se meni osebno sploh pri študentskem buðetu ne zdi smiselno.

...

ponujena mu je bila realna cena in prav tako deli, ki so mu potrebni za dokončanje njegove dijane. Osnovni namen..., da se ohrani dijana v enem kosu.

Èe ne znaš popravit vrata, blatnike in ostale dele še ne pomeni, da so neuporabni in za reševanje dijane ni potrebno klanje drugega avta. To je zgolj ena fama, ki se je razrastla na forumu in en mal izven njega. Hvala b*** ne mislijo vsi tako kot vi pubeci.

Fant bi lahko tudi povedal kje je avto in da je na voljo, za informacijo bi lahko dobil dele , ki jih potrebuje. Vedno se najde način... Èe ne vprašaš, ne veš. Tudi sam sem v moji karijeri kar nekaj avtov našel in njih lokacijo posredoval dalje ljudem za katere sem vedel, da bodo avto obnovili. Ravno zato, da ne gredo v kose ali v prešo. In to delam še dandanes. Antasi je dobil informacijo od mene , ki jo potrebuje. DAK je šel od doma za 1/3 cene , ki sem jo dal zanj in na njega. Lahko bi se šel klanje in koline in razmetavanje... pa to ni v moji naravi. Rad naredim nekaj z rokami, rad preizkušam kaj sem sposoben narediti in rad dam avto nekomu, ki je pri moči (finančno in fizično) avto obnovit in ga z veseljem potem vozit.

Èez dvajset let vam bo žal. Kot je meni žal za spački, ki sem jih v svoji nevednosti in iz "nuje" razstavil v mojih zgodnjih letih ko sem začel vozit te avte. Že zelo zgodaj pa sem ugotovil, da je to čista neumnost. Zato sem tudi začel izdelovat dele in kasneje obnavljat avte... Da bi se nehalo izgovarjat , da ni delov in da nihče noče delat na teh avtih. No, drugi časi... drugi izgovori. Zdaj , ko je vsega na pretek je izgovor... študenti pa ni denarja in kriza.

No, kakorkoli. Škoda je narejena. Naslednjič pa... Dol se vsedite, kavo skuhajte in premislite ali obstajajo tudi druge možnosti.

Èe vi niste zmožni financirat in če ne znate sami naredit... obstajajo ljudje, ki to lahko in znajo.

ModelJT

Daj Janez ne lupaj v prazno. Nikjer nisem rekel, da jaz potrebujem dele za dokončanje moje dijane. Rekel sem samo, da se je ta avto kupil z namenom, da ga dam v kose in tudi nisem mislil da bom kaj zalužil na njej. Èe bi jo kupil s tem namenom bi tudi plačal manj ali pa je sploh kupil ne bi. Takrat bi seveda povedal naprej, je bila pa itak na avtonetu. Ne vem od kje si ugotovil, da jaz ne znam popravit blatnikov ali vrat ipd. Ponudil pa mi tudi nisi več kot 200€ tako kot praviš (tista s prevozom se ne šteje), še dosti manj. Èe bi jo res hotel rešit bi dal tistih 350€, pa bi ti še kaj sputil, ko bi prišel. Poznalo se ti pri kompletni obnovi ne bi prav veliko. Pa pirje sem pa prepričan, da imaš na lagerju ali pa bi jih z ne prav veliko truda našel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

ajoj... to je še huje. Nisi rabil dele in nisi imel namena zaslužit z njimi... Ja čemu si pa potem vzel avto in ga razdrl ? zgolj iz užitka al kaj ?

ModelJT

Citat od: janez;159379ajoj... to je še huje. Nisi rabil dele in nisi imel namena zaslužit z njimi... Ja čemu si pa potem vzel avto in ga razdrl ? zgolj iz užitka al kaj ?

Vidiš spet ista zgodba. Praviš, da ne rabim dele za mojo dijano. Tega tudi nisem rekel. Napisal sem, da nisem nikjer rekel, da potrebujem/ne
potrebujem dele, nisem rekel da jih ne potrebujem/potrebujem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: janez;159372ponujena mu je bila realna cena in prav tako deli, ki so mu potrebni za dokončanje njegove dijane. Osnovni namen..., da se ohrani dijana v enem kosu.

Èe ne znaš popravit vrata, blatnike in ostale dele še ne pomeni, da so neuporabni in za reševanje dijane ni potrebno klanje drugega avta. To je zgolj ena fama, ki se je razrastla na forumu in en mal izven njega. Hvala b*** ne mislijo vsi tako kot vi pubeci.

Fant bi lahko tudi povedal kje je avto in da je na voljo, za informacijo bi lahko dobil dele , ki jih potrebuje. Vedno se najde način... Èe ne vprašaš, ne veš. Tudi sam sem v moji karijeri kar nekaj avtov našel in njih lokacijo posredoval dalje ljudem za katere sem vedel, da bodo avto obnovili. Ravno zato, da ne gredo v kose ali v prešo. In to delam še dandanes. Antasi je dobil informacijo od mene , ki jo potrebuje. DAK je šel od doma za 1/3 cene , ki sem jo dal zanj in na njega. Lahko bi se šel klanje in koline in razmetavanje... pa to ni v moji naravi. Rad naredim nekaj z rokami, rad preizkušam kaj sem sposoben narediti in rad dam avto nekomu, ki je pri moči (finančno in fizično) avto obnovit in ga z veseljem potem vozit.

Èez dvajset let vam bo žal. Kot je meni žal za spački, ki sem jih v svoji nevednosti in iz "nuje" razstavil v mojih zgodnjih letih ko sem začel vozit te avte. Že zelo zgodaj pa sem ugotovil, da je to čista neumnost. Zato sem tudi začel izdelovat dele in kasneje obnavljat avte... Da bi se nehalo izgovarjat , da ni delov in da nihče noče delat na teh avtih. No, drugi časi... drugi izgovori. Zdaj , ko je vsega na pretek je izgovor... študenti pa ni denarja in kriza.

No, kakorkoli. Škoda je narejena. Naslednjič pa... Dol se vsedite, kavo skuhajte in premislite ali obstajajo tudi druge možnosti.

Èe vi niste zmožni financirat in če ne znate sami naredit... obstajajo ljudje, ki to lahko in znajo.

Zate so realne cene precej relativne narave. Res, da te ne poznam dobro, a ekonomija očitno ni tvoja jača strana. Oprosti, ampak nevem kateri bedak ti bo dal avto pod ceno, zato da ga boš lahko dražje prodal naprej. Dijana gor, Dijana dol, tolk Amijev kolkor jih je pa slavni vele Mamamija klub uničil v letih svojega delovanja pa jaz v življenju videl nisem, kamoli da bi jih razrezal ali razmetal v dele.

Èe ne znaš popravit... še enkrat ponavljam, da za obnovo takega kršovja ta hip ni ekonomske računice. Ne vem zakaj potem stalno videvam na avtih ki so pri tebi v delu kake karoserijske kose drugih barv, a to zato, ker se vse da popravit, pa se vseeno zamenja z boljšim, slabša pa meče v staro železo?

Kaj bi pa on dobil za informacijo, bi pa zelo rad videl ta vic, verjetno tudi "hvala lepa" ne.

Kaj bo čez 20 let ne moremo soditi, situacija je ta hip taka kot je. Ko bi vsaj dokumente imela bi jo blo smiselno še en čas vozit, tako je pa ðabe.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

Kdo bi razumel...Gusfraaabaaa...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

antasi

Predlagam, da se mal umirimo,
pa se kak dan neha(mo) žalit
in poveličevat samega sebe pa bo.

Ta forum je specifičen po tem, da se večina uporabnikov pozna med seboj
in bi bilo škoda, da bi se tu "virtualno" skregali.
Dajmo bodimo vsaj tukaj malo bolj strpni,
pa se rajš v živo "nabuhamo" pol gremo pa na pijačo.
Tak se pri nas na štajerskem dela:BigThumbs:

Vsak ima svoje predsnosti in slabosti in verjamem,
da vsak ne more funkcionirat z vsakim,
a to ne pomeni, da je zeko, keža,antasi itd butl

Kolikor vem, je vsem nam v interesu ena in ista stvar.
Da pa imamo na to različne poglede, je pa tudi normalno.
Saj ni treba zato imet soforumaša za buteljna.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Lenko

Citat od: antasi;159392Predlagam, da se mal umirimo,
pa se kak dan neha(mo) žalit
in poveličevat samega sebe pa bo.

Ta forum je specifičen po tem, da se večina uporabnikov pozna med seboj
in bi bilo škoda, da bi se tu "virtualno" skregali.
Dajmo bodimo vsaj tukaj malo bolj strpni,
pa se rajš v živo "nabuhamo" pol gremo pa na pijačo.
Tak se pri nas na štajerskem dela:BigThumbs:

Vsak ima svoje predsnosti in slabosti in verjamem,
da vsak ne more funkcionirat z vsakim,
a to ne pomeni, da je zeko, keža,antasi itd butl

Kolikor vem, je vsem nam v interesu ena in ista stvar.
Da pa imamo na to različne poglede, je pa tudi normalno.
Saj ni treba zato imet soforumaša za buteljna.
Pod to se pa podpišem!:emot112: