Xantia 2.0 hdi

Začel/a helmut, Maj 04, 2013, 04:46:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

general

Citat od: ami8;177663Mislim,da so se težave že začele.V kabini je vonj po antifrizu,to seveda pomeni samo eno-radiator gretja pušča. Potem:volan je na trenutke trd-ali je kaj narobe z volanskim zglobom,ali pa črpalka nima tlaka.Opazil sem tudi,da mi mikro jermen za en zob vrže preko jermenice.
Očitno sem kupil pravi avto,pri katerem ne bo dolgčas:gimme_money:
Imam vrašanje:kako dobiš vstran plastiko pod prednjo šipo,da bi prišel do zračnikov.Poskušal sem tudi na silo,vendar se mi zdi kot, da je prilepljena.Ima kdo kakšno idejo?

Brisalce stran, potem pa lepo iz olfa nožem tisto lepilo med šipo in plastiko prerezat. Nato pa, počasi privzdigneš, ker kakor vem, so nekje štifti, zdaj ne vem, ali spodaj ali zgoraj.

xantos

Èestitke za nakup in obilo užitkov pri šraufanju...

Èe pečka pušča je potrebno za menjavo odstranit armaturko.
Èe je volan trd najprej preveri nivo LHM-a, ga je lahko premalo, glede na to da ti pušča.
Visokotlačno črpalko niti ni tak problem pretesnit. Ene par tesnil je potrebno zamenjat pa je to to... Strošek max. 20eur.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gregor

Kot je že xantos rekel hidravlične pumpe ni problem predihtat.
 Kako je volan trd? Pol obrata trd, pol obrata mehek? Èe ja, potem je kardanski zglob med volanskim drogom in letvijo zanič. Ponavadi pomaga, če ga fajn namažeš.

Možno bi bilo, da jermen preskakuje, ker je zanič amortizerček šponerja za jermen.

Pečka pa jebiga. Za prvič rabiš en vikend dela. Pa slikat si moraš vmes, da potem ko sestavljaš veš kako je bil kateri kabel speljan, drugače so potem čudežno kabli recimo za radio prekratki :)
Ko to parkrat delaš, gre veliko hitreje. So nekje na forumu navodila.
Ob menjavi pečke je pametno preventivno menjati tudi cevi za vodo do pečke, ker rad crkne tisti priključek, in ostaneš med vožnjo brez vode. Je že kak motor šel po gobe na tak način.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ami8

Hvala vsem za nasvete. Na forumih sem zbral veliko informacij o napakah teh avtov,na poskusni vožnji je vse delalo odlično,tudi vonja po antifrizu nisem zaznal-nanj sem bil še posebno pozoren,razen kot sem opisal,da sta črpalka in zadnja leva krogla rahlo mastni,ki pa sem ju doma obrisal do suhega,vendar po sedaj prevoženih 600 km sta črpalka in krogla še vedno suhi,zato mislim,da tam nekega velikega puščanja ni.
Volan je samo na trenutke trd.Smo se peljali v petek v Ljubljano in na trenutke se prav čuti, da moraš z večjo močjo (kot brez serva),obračati volan,čez par minut pa je peresno lahek.
Da ne bo kdo napačno razumel,že od začetka vem,da za avto,ki je stal 900 eur ne moreš dobiti odlične kvalitete-čeprav smo sedaj imeli avto kupljen od mojega strica,ki je bil 1.lastnik in je stal pred petimi leti enako eur in nanj razen menjave olja in gum,ter termostata nisem dal ničesar drugega.

ami8

Da še samo omenim: prejšnji teden sem šel kupit zračni filter na citroen servis na Ptuju,in ker sem imel kataloške številke od "o" ringov za črpalko,sem vprašal če se dobijo,vendar so mi rekli da ne. Ker pa sem videl sliko črpalke na računalniku,sem vprašal za ceno,ki pa je okrog 970 eur.

xantos

Za pretesnitev črpalke potrebuješ naslednja tesnila:
44x3mm (1x), 36x2,5mm (1x), 16x2mm (6x), 19x2,5mm (2x)

Načeloma črpalka ne crkne, razen če bi dlje časa delala na "suho".

Jaz sem jih naročil pri podjetju M&M Interkom, morajo pa biti iz vitona, ker ga LHM ne "poje".

Si preveril količino LHM-a v rezervoarju?

HidroThorax

Jaz sem pri svoji opazil, da je volan razlicno trd glede na visino avta. Ce recimo parkiram tako, da imam zadek nizje od havbe(ob vzigu imam sprednji in zadnji del na isti visini) je volan zelo mehek in nasploh skor ne cutim ceste, ce pa parkiram na ravnem(zadnji del se malo bolj dvigne od sprednjega) je volan trd pa ruka po luknjah.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

ami8

LHM sem najprej preveril,ko sem ga pripeljal domov in ga tudi dolil,tako da ga je dovolj.
Ko bo prilika pa moram pod avto,da preverim stanje jermenice in volanskega droga,ter, vsega ostalega,vendar imam v kanalu trenutno podtalnico,tako da moram počakati,da se voda umakne.

xantos

Točno sem čisto pozabil...

Se mi je isto dogajalo z volanom. Na jermenici je preperela guma in je posledično drsela...

Romzi

@Xantos, kaj si pogruntal s sprednjo Activo?

xantos

@Romzi: Nisem je še sploh odpakiral. Kronično pomanjkanje časa. Ko spravim Xantio nazaj na cesto se bom lotil.

ami8

Včeraj sem zmontiral v xantio daljinsko CZ (samo modul),ki sem ga snel iz peugeota,ki ga imam za dele.Baje je modul CZ v xantiji v sredinski konzoli,vendar sem tam našel samo dva različna konektorja brez modula-očitno ga je nekdo odstranil.Ker nisem imel pojma katere žice so prave,sem snel vratno oblogo in s poskušanjem našel pravo žico,ki je zaklenila  ko si dal gor maso,potrebno je bilo še ugotoviti na kakšen način se odklene-nekje sem prebral.da odklene če isto žico prekineš in uspelo je.:emot112:Nato je bilo potrebno ugotoviti,kako ta modul zvezati,da bo vse skupaj delovalo kot mora.Po malem doktoratu iz iskanja pravih kobinacij žic mi je uspelo. Žmigavcev nisem vezal,ker mi je zmanjkalo časa, oz.važno je da ni treba več v temi iskati ključavnice.Modul je znamke Gemini,enakega imam v svojem avtu in odlično deluje-tudi na daleč.
Naredil sem še tri fotke,zadaj na tretji je darovalec modula CZ.
Potem pa še čaka grelec kabine,pa preveriti moram centralno kroglo,ker se mi zdi,da regulator non stop klika-če je to pravi zvok,za katerega jaz mislim da je zvok regulatorja.

ami8

V torek sem namestil nov mikrojermen na motorju,ker je starega po dolgem prerezalo in ga snelo med vožnjo.Na srečo se je to zgodilo malo pred domom,da ni bilo potrebe po šlepanju.
Novega sem s težavo namestil,ker je napenjalec zelo nedostopen in mi ga nikakor ni uspelo sprostiti-oz.nimam pravega orodja.Na koncu sem jermen nataknil na jermenice in motor obrnil s ključem.
S kakšnim orodjem se da napenjalec sprostiti,oz.kako to rešite brez original orodja?

xantos

Pajser + dodatni dve roki :) Paše pa tudi gedora na kvadratno luknjo na napanejalcu. Se mi je pa tisti del odlomil, ker nisem dovolj daleč zabil gedore, tako da sem ostal pri pajserju... Plastiko pod kolotekom je treba odmontirat pa prideš lepo zraven.

Mene bi skrbelo, da bi poškodoval jermen na takšen način montaže, kot si ga izvedel...

garac

zastonj jermen že ni šel v cvet. a so vse jermenice v liniji?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/