Xantia 2.0 hdi

Začel/a helmut, Maj 04, 2013, 04:46:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

helmut

Pozdravljeni

Gledal sem malo po forumu in nisem našel kaj dosti podatkov o xantiah 2.0 hdi.
Mogoče kdo kaj več ve o teh modelih?
Gledal sem tale avto:
http://www.bolha.com/avto-moto/avto-oglasi/citroen/citroen-xantia-2-0hdi-1284055982.html?aclct=1366000861

Kaj mislite? 2000e se mi zdi vseeno mal preveč

Hvala

ModelJT

Motor, če je redno vzdrževan naredi brez problema 500k kilometrov, poraba mesto 7 litrov, avtocesta 5 do 6. Cena je pa malo preveč navita, se zato tudi že dolgo prodaja verjetno.

Tale ima malo bolj razumno ceno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7239253&show=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

pehorunkl

Mene pa bolj prepričajo prve tablice kot preprodajalec. Je pa odvisno od vsakega avta posebej. Dejansko stanje rednega servisiranja vidiš v živo. 600EUR lahko hitro "spokaš" tako na eni kot na drugi, da ju spraviš v red.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

te karavanke se sodeč po slikah in nakladanju ne splača hodit gledat. limo ma pa en mehankar v Podplatu, tud kšefta z avti.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Citroenovc

Pri karavanki se čudim, kako dodatnih 60k km uniči sedeže ...
Ker za tako z 200k km vem, da so praktično ko novi ...
OK

LP
Primož

pehorunkl

Hihihi, če en debeli notri sedi (ala 115kg) še tako dobri podležejo!!!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Citroenovc

Hehe ... seveda si upošteval mojo visoko mero cinizma pri zgornjem čudenju, ane ;)

Ker mene so tudi tablice pri Berlini bolje prepričale, kot 500Eur nižja cena karavanke .
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: pehorunkl;158246Hihihi, če en debeli notri sedi (ala 115kg) še tako dobri podležejo!!!

Presenetljivo obrabljeni so sedeži tudi, če se en z računalničkom nanje vsede, pa malo igra okrog števca:Hammer3:

Je pa že samo nakladanje malo mimo...

Tista za 2000 je pa "rahlo" navita cena, dizel gor al dol...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

isarajli

lastnik je mehanik iz sevnice, če se ne motim. Bi znala bit kr dobra.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Satelit85

>>"Odlično ohranjena, praktična, zanesljiva in izredno varčna XSANTIA 2,0 HDi z MOÈNEJŠIM 80 kW - 110 KM dieselskim..."<<

---> skopirano iz oglasa na avtonetu, za tisto belo karavanko...

mene zmoti že to, da niti ne znajo pravilno napisat imena avtomobila -> xSantia.
od kje za vraga tisti S vmes???:breaking_pc:

pa vso srečo glede nakupa katerekoli Xantie :)

LP, Stipe:BigThumbs:

ModelJT

Mene moti, ko mi to na uradnem servisu napiše...
[SIGPIC][/SIGPIC]

helmut

Malo sem se pozanimal za belo limuzino po kateri sprašujem. Pravi, da je lastnik ene 5 let, registriran do feb. drugo leto, menjane sprednje hidr. kugle. Motor v redu, karoserija tudi.
Cena pa tam jurja pa pol.
Zgleda da maš prav ISARAJLI tip je s Podplata.
Ker sem pri xantiah še kar nov, če bi si ga šel ogledat na kaj moram biti še posebej pozoren?

Hvala

ami8

Tale avto iz začetka teme,smo včeraj parkirali pri nas doma.Ker drugi teden poteče registracija je cena občutno padla.Glede na to,da ima 260 tkm je še v kar dobrem stanju.Prva registracija je bila v Kopru,sedaj smo četrti lastnik.
Prva opažanja so:pri zadnji levi bunki je mastno, prav tako pri črpalki. Ne delujeta stropni lučki,ko odpreš vrata-ob ročnem vklopu pa svetita. Prav tako ne dela daljinsko CZ.
Upam,da z njim ne bo prevelikih težav.Ko bo prilika bom prilimal kakšno sliko.

ami8

Mislim,da so se težave že začele.V kabini je vonj po antifrizu,to seveda pomeni samo eno-radiator gretja pušča. Potem:volan je na trenutke trd-ali je kaj narobe z volanskim zglobom,ali pa črpalka nima tlaka.Opazil sem tudi,da mi mikro jermen za en zob vrže preko jermenice.
Očitno sem kupil pravi avto,pri katerem ne bo dolgčas:gimme_money:
Imam vrašanje:kako dobiš vstran plastiko pod prednjo šipo,da bi prišel do zračnikov.Poskušal sem tudi na silo,vendar se mi zdi kot, da je prilepljena.Ima kdo kakšno idejo?