Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Poleg tega, da je pravi ljubitelj, je tudi pravi picajzel ;). Sem mislil da sem jaz najhujši... :).

Super bo/je tale GS-ka!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

@antasi, naslednji vikend bom verjetno šel na štajersko, se bom ustavil tudi v Konjicah, MB, pripeljal par kosov, še enkrat šel z Mikijem skozi tisti tvoj spisek, da mi pove kolikor se spomni kaj vse je delal in kako (si moram prav pisat, ker je bilo veliko delanega in potem pozabim), pa bi se morda še pri tebi. Že za jermene imam različne informacije - ti si rekel, da kot veš jih je Miki zgolj pregledal in da so OK, Miki pravi, da kolikor se spomni jih je menjal z novimi, naj pogledam če so gor sveži napisi,.... pa recimo jermen od alternatorja je bil tako slab, da se mi je zadnjič strgal. Èe bom že toliko rihtal hidravliko, ki je super, vendar še vedno ni tako kot bi mogla bit (vsaj jaz tega ne čutim tako) sem imel namen prej vse še prečistit s tekočino za čiščenje hidravlike - če kje priteče tudi vidiš kje je šibka točka in saniraš, nato pa v čist sistem, ki je vseeno po večini star preko 30 let nov LHM, vse nastaviš tako kot mora bit in nato obkljukaš hidravliko za recimo naslednjih 5 let. V kolikor pa je to tako naredii že Miki pred dvemi leti pa se strinjam, da ni smiselno to počet in se tega tudi ne bom lotil.

antasi

ja res je to glede hidravlike kar si napisal- je miki sigurno vse prečistil in saniral,
saj vidiš kako se ti sveti posoda od LHM:BigThumbs:
glede jernmenov pa ne vem,
močno dvomim da bi miki pustil kak slab jermen!
drugače pa sem tudi jaz mal zajebal da si nisem sprot vse pisal
kar je miki rihtal in obnovil-zamenjal,
ker je bilo tega res veliko
potem sem pa po spominu napisal na tist list a4
ko maš celga popisaega z čim je bilo vse obnovljeno

Je pa verjetno najboljše čim manj komplicirat,
kolikor slišim imaš doberga majsta
pa ko bo sklopko menjal
bo videl tudi ostalo(jermene itd)
se slišimo
lp

ps na žalost sem od konca tega tedna na dopustu
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

pa še link do zanimivih delov za GSa
ti jih sicer ne boš rabil, ko sem kupil nove luči spredaj
zadnje pa imaš original
ampak mogoče bo pa kdo drug rabil ki to bere:take_picture:

http://www.bolha.com/avto-moto/avto-oglasi/citroen/citroen-gs-luci-1287753854.html?aclct=1371720716
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Citat od: Èojko;161643... naslednji vikend bom verjetno šel na štajersko, se bom ustavil tudi v Konjicah...

Se pa ustavi še pri meni  v Zrečah ... :BigThumbs:

Čojko

Na štajerskem bom z velikim šfabskim kolama,... ko naložimo še nekaj kosov bomo na AC  kot Bolgari. Janez, hvala za povabilo. Postankov bomo imeli kar nekaj. Bom videl sproti, kakšna bo volja sopotnikov, ...
antasi, hvala. Ko boš na "severnem" morju pa pokliči.

Čojko

Še ena poletna nanizanka se je začela.
Našo malo žabo smo razturili,... kdo bo zdaj to znal skupaj dat,....:Hammer3:

Motor ven, sklopka je ko šus, melnjali bomo samo ležaj, ker je mehak, pa zadnji semering na gredi, pa jermene, ker še niso bili, pa sprednji semerig (preventiva), benz pumpa s tesnili, cevi za gretje karburatorje, avto v kleparijo, ličarijo, tapeciranje,....:Hammer3:

janez

Se pravi mala generalka ... Pridni :emot112:

gule

A tisto po podnu je že nekdo prej pofušal z temeljno barvo? Kokice sem nabavil in pivo spremljam zadevo...

Čojko

Tisto po podnu bomo še malo popravili in pobarvali s C703. Pa pri sedežih je pena skoraj strgana skozi in skozi - bo kar nekaj izziva za tapetnika, gumice še kar ok, res samo minimalno napokane ko jih raztegneš,.. vseeno naročil 40 kom, poleg vsega ostalega. Me že glava boli:Hammer3:

andraž

Uspešno delo! Je pa tole že druga telenovela na forumu. Fino, ker je tista na temo CX malo zaspala, bomo lahko gledali tole!

Čojko

No, danes je bila speskana zaščita pred motorjem in je že pri kleparju. Slik nimam.
Me pa zanima vaše mneneje za sedeže in gumice. Kako sanirat peno? Ali so gumice po vaše še OK?

Lenko

Jaz bi rekel da bodo še zdržale kako leto, ker še ni videti tistih globokih razpok.Jje pa tudi odvisno koliko bo sedež v uporabi in tudi teža tistega ki sedi. Jaz sem za spačka dal na naslon stare gumice, na sedalni del pa nove. Zaenkrat kar držijo, sem pa naredil kakih 20.000km od menjave, tako da bi rekel da tudi nove niso tako slabe kvalitete.So pa bile od cassisa.

gule

Lahko daš od spodaj tudi tiste vzmeti od kavčev(ih ima vsak normalen tapetnik), a ne pozabi, da bo pol sedež veliko bolj trd in povišan(to se je meni zgodilo, ko sem naredil reparacijo zicov na amiju...)...srečno!

andraž

Gumice so ok, nove ne bodo bistveno boljše. Èe ti "ugasnejo" jih lahko naknadno menjaš. Pena je pa problem, tapetniki rešujejo take zadeve z dodatnimi tankimi plastmi penaste gume, ki jih lepijo na tako osnovo.