Nakup Xantie

Začel/a amixdriver, Marec 04, 2013, 12:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

če kupuješ avto zase in za dušo si kupi takega kot ti paše. Pa tudi žena bo zadovoljna če bo tvoja duša potešena, saj boš srečen, vedno ji boš malo dolžen, ... Samo da avto ne bo breme za družino, jemal čas za šraufanje, zahteval prekomerna sredstva, ki bodo obremenjevala družinski proračun,...
Vsaj take so moje bogate izkušnje s tem:Hammer3:

GSclub

xm ima dvotočkovnega v sredini, vsi modeli.

gepl83

Ne razumem kaj to narod cinca. V ponedeljek sem takoj klical za eno drugo xantio v Mariboru. Mi pravi, da pride popoldne že nekdo gledat, da je na pol rezervirana. Ok. Brezveze ne bom hodil z dolenjske v Maribor. Ga kličem danes zjutraj, če je že prodal, mi pravi, da kupec še neke papirje rihta, da bo popoldne menda prišel. zdajle mu pa pošljem sporočilo, če je še naprodaj, pa mi je spet rekel naj počakam do jutri dopoldne, da mi bo sporočil, če jo bo prodal. Tudi nimam sreče z temi prodajalci Xantij. Jutri grem pogledat eno 523, 2000 letnik, zraven našega kraja. Bom pa malo razširil izbiro.

rsm23

Tale Xm break je un "kupiosam kombi, ne rabimga bomga dal eftinie"  ki je bil ene pol leta po oglasih za okoli 500 eur in na koncu po dogovoru.
No, kupil ga je kakšne 14 dni nazaj en diler, ki očitno misli kakšen biznis stoletja bo naredil... No pa ga je samo še dodatno zjebal - s sprejem prebarval platišča na črno....mimogrede mu je uspelo še krom letvice pobarvat... :Hammer3: :argue1:
No ima pa recimo da en plus. Predelan je iz V6 na dizla...tako, da ima DIRAVI

gepl83

DIRAVI?  oglasa pa ni več.  To je bil oni retrolook?

ModelJT

Je še oglas sam drug, ga skoz na novo gor daje da je med prvih 100.

http://avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9654411&show=1&avto=Citroen%20XM%20DIESEL%202.1TD%2012V%20Break

PS. 2. slika hahahha
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Jao jao, vidim da je v Radečah sedaj ta XM... Ta model ima vedno same bisere od avtomobilov... :argue1: Bolje da ga je prejšni lastnik direkt na dinos peljal...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

rsm23

Citat od: gepl83;202362DIRAVI?
DIRAVI je Citroenova tehnologija servo volana, ki se sam vrača v osnovno lego (= sam odmota), s hitrostjo otrdi, je povezava med kolesi in volanom indirektna (ne čutiš udarcev in sile na volanu...) itd. Pri Xm so to imeli samo V6 modeli izdelani do poletja 1997.

GSclub

sem pa mislil, da se je en nov break pojavil...

gepl83

jaz sem to potnal po progresivni volan.

rsm23

Ni to samo progresivni servo. Ta se sam vrne v ničelno lego...tudi če na mestu zamotaš in spustiš...se sam odmota. Krmiljenje je "popolnoma" hidravlično, torej iz stran koles volana ne moreš obrnit - teoretično to pomeni, da če imaš ravno cesto, bo avto šel naravnost kljub morebitnim kamenčkom/luknjam. Seveda se je treba tudi na navadit na diravi, ker je občutek na volanu dokaj umeten.

Glede te Xantije. Avto je na Ptuju, trenutni lastnik je 6. lastnik....

gepl83

Zanimiva zadeva. Tega nisem poznal. Potem so kilometri no go. Videti je lepa. Cena pa tudi.

rsm23

Tale je recimo 3. pa od 2006 ima avto, lastnik star 65: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9614078