Nakup Xantie

Začel/a amixdriver, Marec 04, 2013, 12:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Satelit85

Citat od: Citroenovc;154049Za predal - saj to meriš pri delujočem motorju?

Za čudno ponašanje luči v prtljažniku pri Xantii je pa dostikrat krivo stikalo - ko je eno tako "fensidensi" skrito pod plapolajočo plastiko pri kavlju za mehanizem zapiranja ...
Po toliko in toliko odpiranjih zadeva razpade in začne zajebavat.

Jaz se moram enrkat tudi spopast z navado notranjih lučk na stebrikih pri Xantii od moje - ko imaš odprta vrata - se kar malo vžigata/ugašata ... kakor jim paše ...

am ne, meril sem samo v kontaktu in s prižganimi lučmi, vse lučke, tudi tisto v prtljažniku...

no za tisto v prtljažniku sumim stikalo, tako da si moram danes uzet kej časa in pogledat...

glede lučk na stebričku je pa tko: tud meni niso delale obe, pa sem jih samo dol dal, očistil kontakte,menjal (čeprav so ble OK) žarnice, kontakte (na plastiki ki drži žarnico) malo privzdignil in vuola - deluje :) me pa skrbi ker moram menjat še žarnice pri regulatorjih ventilacije, kar mi pa zaradi vseh tistih zajlic v ozadju mal smrdi...

LP:BigThumbs:

Citroenovc

Ne vem iz glave za Xantio - ampak daj poglej, a luč v predalu dela, ko motor dela ... Za Safrane sem 100%, da mu je delala luč samo ob delujočem motorju. Za Xantio bi moral pa doma pogledat - ampak imam v spominu, da je tudi malo svojeglava.

Prtljažnik bi pa itak morala lučka delat brez česarkoli - saj temu je namenjena. Tole s stikalom se spomnim, da sem pred leti, ko so bile Xantie še dokaj nove, poznal par ljudi, ki jim je kravžljajo živce - vedno je bilo krivo to stikalo, ki je pod tisto "plahutajočo" plastiko ...
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Satelit85;154096no za tisto v prtljažniku sumim stikalo, tako da si moram danes uzet kej časa in pogledat...

me pa skrbi ker moram menjat še žarnice pri regulatorjih ventilacije, kar mi pa zaradi vseh tistih zajlic v ozadju mal smrdi...

Huh, jaz sem bil pa ziher, da je za svojeglavo utripanje lučke v prtljažniku kriv kakšen nacvikan kabel v pregibu... Bom preveril to stikalo:BigThumbs:

Pri regulatorjih ventilacije sta samo 2 žarnici, ven jih dobiš tako, da snameš ven radio (in blendo, če je noter), pa pazljivo odhaklaš pokrov na vrhu komand za ventilacijo (2 zatiča na vsaki strani). Lahko odšravfaš tudi vijake, ki fiksirajo sklop komand, samo ni potrebno. Potem je pa na sredini en tak mini črn nosilček, ki gre ven brez, da odklaplaš zajle, samo malo ga moraš prepričat, pa kabel odklopiš, ki vodi do njega.
Jaz sem imel večji problem, kje dobit spodnjo žarnico (zgornja je ista kot v armaturi), ker je neka mini zadeva, in tavelika ne paše noter, ni placa.:breaking_pc:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Satelit85

no, bo treba še pri delujočem motorju sprobat če dela lučka :) itak mam namen tiste ventilacijske lučke menjat danes, pa še tisto stikalo v prtljažniku pogledat :)

hehe Joga, tebi pa kar ne grejo z glave tevi pregibi, večni krivec za vse težave kar se elektrike triče :) bom pa upošteval tvoj nasvet, hvala kur*u da ni treba odklaplat zajlic...so pa lučke podobne kot triste v armaturki, sam so manjše in bolj drobne, jih mam na zalogi :) nabavu te dni tolk žarnic da bi lahko Las Vegas laufal :P

LP,Štefan:argue1:

Jogador

Citat od: Satelit85;154101hehe Joga, tebi pa kar ne grejo z glave tevi pregibi, večni krivec za vse težave kar se elektrike triče :)

Lahko razumeš mojo paranojo, do sedaj sem še vse težave glede elektrike v vratih rešil na pregibih:breaking_pc::breaking_pc:
"Watch this..."

Satelit85

hehe, jst pa z varovalkami in novimi žarnicami :D zaenx mi pregibi še ne povzročajo težav :)

Citroenovc

Ma ja - samo na stranskih vratih je vseeno po moje to bolj obremenjeno kot na prtljažnih. Pa tuidi verjetno je v vratih šop kablov debelejši + manj prostora oz ga bolj "pregiba".
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Citroenovc;154104Ma ja - samo na stranskih vratih je vseeno po moje to bolj obremenjeno kot na prtljažnih. Pa tuidi verjetno je v vratih šop kablov debelejši + manj prostora oz ga bolj "pregiba".

To pa absolutno, saj tam so tudi problemi največji...
Na sovoznikovih vratih sploh ne vem, kako bom zraven prišel, ker ni placa ama nič (na moji strani na srečo vse deluje bp-ne diraj lava dok spava)...:breaking_pc:
Imam čas kaj stuhtat, dokler se vreme ne popravi.

Edit: Da ne prestrašimo kupca xantie: tele lučke so bolj detajli, ki se jih da urediti z nekaj volje in iznajdljivosti, poglavitni sklopi na xantijah (motor, menjalnik, hidravlika) so zelo zanesljivi:BigThumbs:
"Watch this..."

Satelit85

he, lučka v predalčku deluje žer samo pri kontaktu, problem je bil ker je bila vzmet v stikalu (odvisno od izvedbe) premalo raztegnjena in zato ni bilo kontakta. PROBLEM REŠEN

zdej me pa zanima, katero fensi densi stikalo je za vraga mišljeno v prtljažniku? ker ko sem odšraufal stran tist zapah od zapiranja, je tam samo ena velika vzmet, kabla pa nobenega.. je to stikalo na prtljažnih vratih ali na karoseriji??

LP:)

Satelit85

Joga, povej mi kako pr pi*di si ti pršel do spodnje lučke pri ventilaciji?? men to deluje kot ZF:( sm gledu na unmu kosu k ga mam s tastare xantije in mi še zmir ni jasno :P

LP

Jogador

Evo, na sliki imaš kontaktno stikalo za lučko v prtljažniku, če ti kaj pomaga.

Spodnja lučka je v skupnem nosilcu z zgornjo lučko (pri X2, za X1 ne vem).
Takšen črn nosilec na sredini med komandami, na drugi sliki sem ti označil, kje se ga vidi-kot nek črn jeziček na sredini enote. Ga pa samo odhaklaš, zlahka ven pride, edino spodnji del je malo nerodno ven spravit, moraš malo manevrirat, pa premikat drsnike komand, da dobiš največ prostora zadaj.
Seveda moraš prej snet zgornji pokrov enote komand, ob straneh so hakelci...
"Watch this..."

Citroenovc

Hmm, a sem jaz s karavanko al pa celo z XM slučajno zamešal?
Eden od teh avtov je imel na robu prtljažnika neko plastiko, ki se je ob zaprtju vdala in obenem tudi prožila stikalo ...
OK

LP
Primož

Satelit85

Citat od: Jogador;154118Evo, na sliki imaš kontaktno stikalo za lučko v prtljažniku, če ti kaj pomaga.

Spodnja lučka je v skupnem nosilcu z zgornjo lučko (pri X2, za X1 ne vem).
Takšen črn nosilec na sredini med komandami, na drugi sliki sem ti označil, kje se ga vidi-kot nek črn jeziček na sredini enote. Ga pa samo odhaklaš, zlahka ven pride, edino spodnji del je malo nerodno ven spravit, moraš malo manevrirat, pa premikat drsnike komand, da dobiš največ prostora zadaj.
Seveda moraš prej snet zgornji pokrov enote komand, ob straneh so hakelci...

no, pri ventilaciji sem uštimal, je bratec pogruntal da se je treba mal z drsniki poigrat pa rata, tko da je ok :)

pri prtljažniku je pa druga jeba, kabel (zelen) ki pride do lučke sploh ni imel mase, pol smo maso vezali kar na vijak od zadnjih luči, sam pol skoz sveti...zdej moram pa nekje najdit to presneto stikalo...

Satelit85

jaoooo, jaoooo, še enkrat razkopali uno plastiko na prtljažnih vratih in našli tisto nebodigatreba stikalo... ma kašna ajnfoh zadeva to citroenovo čudo :P

v glavnem, končno delajo vse lučke:) VIVA LAS VEGAS :)

HVALA VSEM :):emot112:

Citroenovc

Se prav zdej ko imaš grif, ti lahka še kako pripeljemo v obdelavo razsvetljave ;)

Drgač pa super, da si vse uspešno zrihtal!
OK

LP
Primož